Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 3 '90 1.1 monopoint gubi snagu seca i štuca

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Milos_BASS
Poruka: 8
Član foruma od: ponedeljak, 27. jun 2016. u 13:06h

Fiesta 3 '90 1.1 monopoint gubi snagu seca i štuca

Poruka od Milos_BASS » ponedeljak, 27. jun 2016. u 15:05h

Pozdrav svima,

Kao što sam neveo u naslovu u pitanju je fiesta 3 1.1 37 kw monopoint. Imam problem ali ne uvek, šta se događa: krenem na put i sve je ok, kad odjedanput krene da usporava, promeni zvuk i jedva petom ide 80 pri punom gasu i kreće da seca i štuca. Nagazim kvačilo prima gas sve je u redu, radi na leru sve ok, opet pustim kvačilo ista priča. Prebacim u četvrtu opet isto, idemo u trecu ide nekako ali preko 3000 obrtaja. I tako kilometar, dva, mozda i tri i odjedanput vrati se sve u normalu, ima snagu vuče kako treba. Zamenio sam filter za ulje, ulje, filter za vazduh, filter za gorivo i opet isto. U međuvremenu kad sam proveravao ulje posle nekog vremena omirisao sam šipku i oseća se na benzin, e sad ni motor nije sjajan, troši po malo ulje, to vidim pogotovu ujutru kad je palim ili posle dužeg ne voženja, plav dim izlazi iz auspuha. Zna li možda neko o čemu se radi? Hvala unapred !

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Fiesta 3 '90 1.1 monopoint gubi snagu seca i štuca

Poruka od BojanM » utorak, 28. jun 2016. u 00:29h

Meni to konkretno zvuči kao problemi sa strujom, koji se najviše pokazuju na opterećenju, a to što sam motor nije najsjajniji verovatno ne pomaže situaciji.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Milos_BASS

Poruka od Milos_BASS » utorak, 28. jun 2016. u 09:50h

Moguće, zaboravio sam da navedem da sam zamenio i svećice stavio sam motorcraft-ove opet isto, sad planiram i kablove da uzmem, možda je do njih. Nego nije mi jasno kako i zbog čega meša benzin i ulje?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 28. jun 2016. u 11:03h

Dotrajao motor, karike ne drže... Na primer.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Milos_BASS

Poruka od Milos_BASS » utorak, 28. jun 2016. u 11:36h

Moguće, ali kad radi kako treba ide ko blesava ja krenem iz Kladova i do Negotina peta bez problem i posle po lokalnim putevima ide ko osica...ne verujem da je toliko propao motor. Za vikend idem kod drugara mehaničara u selo pa ću izmerim kompresiju i odradeću mali servis filteri ulje kablovi i tako to, i videću da promenim gumice na monopointu tj. na dizni, pročitao sam negde da je moguće da one ne drže pa pušta više benzina, mada nisam bas primetio da je podignuta potrošnja ali ima malo. Ako neko zna ko je su dimenzije tih gumica, nigde ne mogu da nađem, a po radnjama mi kažu skini i donesi nemaju ni u jednom katalogu.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 28. jun 2016. u 11:44h

Унимер закачиш на сонду и мери напон . Шет аод 0.3 до 0.7-0.8 волти зависи да ли си стисну или пустио гас . Нема потребе да стискаш гас ако мотор неће да иде. Можеш сам да га зезенш ако му је неки проблем са горивом . Гас додајеш само ако га мотор прима и повлачи . Ако стиснеш педалу више а мотор не не повалачи , онда му је и мањи притисак педале био довољан за ту снагу .

Milos_BASS

Poruka od Milos_BASS » utorak, 28. jun 2016. u 12:11h

Proveriću, trenutno prima gas, vuče sve radi normalno. Na leru dodajem polako gas sve dok ne pretisnem do kraja, sve je ok i to je max nesto preko 5500 obrtaja.

Milos_BASS

Poruka od Milos_BASS » sreda, 20. jul 2016. u 09:57h

Zamenjeni kablovi, filteri, ulje i za sad je sve ok! Možda je problem bio u kablovima.

Milos_BASS

Poruka od Milos_BASS » petak, 2. dec. 2016. u 10:13h

Pozdrav, evo da zatvorimo temu i na kraju je bio kvar u tome što je izgoreo izduvni ventil. Tj. odavno je izgleda on izgoreo, ali je vožen dokle god je palio na tom klipu. Pre nego što sam skinuo glavu izmerio kompresiju na top klipu 0, a na ostalim 13,5 , 14. Tako da sad sam stavio nove ventile, poravnjo glavu, gumice ventila, itd. Kao preporodjen x)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“