Imam fodzu mk1 2002. 115 konja,vec godinama i uvek je vukao kao zver,pre par meseci sam naglo promenio stil,poceo sam da davim ,kao štedim gorivo.
Vrlo brzo je prestao da vuce dobro,cak je bio jako mrtav,odmah je bilo jasno da je turbina u pitanju. Dogovorio sam se sa majstorom da ocistimo to,ali nije imao vremena vec smo rekli da saceka nedelju dve da on nadje vremena,a za to vreme ja da se vratim normalnom stilu voznje. Neki dan sam isao do BG autoputem,konstantne voznje 140-160(3000-3500rpm) i nakon toga sam primetio da auto ide dosta bolje,ali ipak nije to to.Danas sam opet bio kod majstora,prekontrolisali smo turbinu i sve ventile i ispalo je da sam turbinu ja ocistio malo ostrijim nacinom voznje. Auto i dalje ne ide kao sto bi trebao sa svojih 116 konja ,a uz sve to,i ja i majstor smo primetili da je u 2.brzini slabiji nego u trecoj. Trecom vuce otprilike kao sto bi i trebao,malo slabije,dok je u drugoj prilicno mrtav,jako slabo lepi za sedište(jedva),dok u 3. vec osetno bolje povuce.I to sve moze na preko 2000+ obrtaja,dok je do 2000 jako mrtav. Za sada kada je skinuta simnja sa turbine sve sumnje su pale na katalizator,ali ni to nije sigurno.
Da li je neko imao slicnih problema?.