ford focus 1.6 16v zetec, misljenja i saveti?
Moderator: Dragomir
- stefan013
- Poruka: 98
- Član foruma od: subota, 28. feb. 2015. u 18:21h
ford focus 1.6 16v zetec, misljenja i saveti?
Planiram da kupim ovaj auto, 2003god. Ima oko 150.000km. Dosta je ocuvan. Zanima me kakvi su ti motori? Potrosnja na otvoreno? Koje su im mane? Procitao sam negde da trose ulje da je takva konstrukcija motora, pa me zato zanima savet i iskustva. Hvala unapred.
- Petar
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h
Re: ford focus 1.6 16v zetec, misljenja i saveti?
Jako pouzdan motor, barem ja nisam imao probelema za 2,5god.
Neki trose ulje neki ne, potrosnja ide od 6-9l.
Neki trose ulje neki ne, potrosnja ide od 6-9l.
Fiesta 1.6 s
- stefan013
- Poruka: 98
- Član foruma od: subota, 28. feb. 2015. u 18:21h
Hvala ti na odgovoru. Koje ulje si mu sipao?
- Petar
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Поузаднији су 1.8 и 2.0 зетек мотори . Старије су конструкције , робуснији , нису склони потрошњи уља , али их има и мање на тржишту .
2 мане тог 1.6 мотора , гледано чисто статистички овде на форуму су: потрошња уља која може да постоји али и не мора . Код неких може да иде и 1л испод 1000 км , Други чест проблем је цркавање сензора температуре јер је јако близу једном од каблова за свећице . Ако случајно тај кабл или свећица буду у малеру , варница прескочи на сензор температуре и он цркне .
Остало су стандардне ствари за одржавање , очистити моторчић за лер гас , неко се пожали на алтернатор итд . Мада су све то возила преко 200 000 и скидање и инспекција алтернатора и анласера је оабавезан да не закажу негде на путу .
2 мане тог 1.6 мотора , гледано чисто статистички овде на форуму су: потрошња уља која може да постоји али и не мора . Код неких може да иде и 1л испод 1000 км , Други чест проблем је цркавање сензора температуре јер је јако близу једном од каблова за свећице . Ако случајно тај кабл или свећица буду у малеру , варница прескочи на сензор температуре и он цркне .
Остало су стандардне ствари за одржавање , очистити моторчић за лер гас , неко се пожали на алтернатор итд . Мада су све то возила преко 200 000 и скидање и инспекција алтернатора и анласера је оабавезан да не закажу негде на путу .