Lampica grijaca, trza...
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Re: Lampica grijaca, trza...
I mene je samo sto ja odavno ne pisem, nema smisla. Ima to i logike da bude tako, star je to drt, nije nesto ni markiran a dijelovi mu skupi. Dok je bio star par godina ok ali sad je to rupa bez dna. Najjace mi je kad se savjetuje da se trazi dobro ocuvan primjerak...auta starog 15-20 godina?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
Koju ti to dijagnostiku imas, i koji program, Forscan?
-
- Trovač foruma!
Autocom, klon delphija
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
I zadovoljan si ima hrpu opcija?
Si to uzeo sa ibeja? Cijena?
Si to uzeo sa ibeja? Cijena?
-
- Trovač foruma!
Ne sjecam se odakle su narucivane, iz Kine su dolazile gdje bude najjeftinije tu sam kupovao. Svercao sam ih u kombinaciji s laptopima i prodavao automehanicarima. Ovo je jedna od tih, posudio sam je. Za te pare dobre. Osnovno odrade, znam ljude sto popravljaju kamione i koriste ih. Jednostavne su i prevedene, ko god voli sam cackati nije lose da je ima
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jel ima neprevedenih?
Posto kad vidim najveci broj prevoda... muka me spopadne. Ukljucujuci i fabricke dijagnostike.
Ocigledno prevode likovi koji pojma nemaju o materiji vec samo znaju jezik (tj on ni na stranom ni na srpskom pojma nema sta je to ustvari), ili se prave preterano pametni pa izmisljaju svoje izraze.
Posto kad vidim najveci broj prevoda... muka me spopadne. Ukljucujuci i fabricke dijagnostike.
Ocigledno prevode likovi koji pojma nemaju o materiji vec samo znaju jezik (tj on ni na stranom ni na srpskom pojma nema sta je to ustvari), ili se prave preterano pametni pa izmisljaju svoje izraze.
Djak pesak 

-
- Trovač foruma!
Ima naravno, ove starije pogotovo
Lakse je raditi kad je na engleskom, ako nista drugo imas rezultat koji lako guglas. Medjutim, ti momci nisu mogli to savladati, recimo do pojavljivanja autodate 3.39 na hr koristila se ona iz 2005. Nije to za zamjeriti, ne znam kako da se izrazim a da ne ispada uvreda a nije uvreda
Znam lika sa ovlastenim kamionskim servisom, posjeduje sve certifikate i radi 30 godina taj posao. Certifikat polaze u njemackoj, predavanja su na engleskom i njemackom on vodi prevodioca. Ima originalnu dijagnostiku i pristup servisnim uputstvima al ceka da mu klinac dodje iz skole da mu prevede, jbg
Lakse je raditi kad je na engleskom, ako nista drugo imas rezultat koji lako guglas. Medjutim, ti momci nisu mogli to savladati, recimo do pojavljivanja autodate 3.39 na hr koristila se ona iz 2005. Nije to za zamjeriti, ne znam kako da se izrazim a da ne ispada uvreda a nije uvreda
Znam lika sa ovlastenim kamionskim servisom, posjeduje sve certifikate i radi 30 godina taj posao. Certifikat polaze u njemackoj, predavanja su na engleskom i njemackom on vodi prevodioca. Ima originalnu dijagnostiku i pristup servisnim uputstvima al ceka da mu klinac dodje iz skole da mu prevede, jbg
-
- Trovač foruma!
Juce opet problemi, upalim i odmah se ugasi, upali i vozim se a trza da ne mozes volan drzati koliko vibrira sve, nije palio lampicu, vratim se kuci spojim dijagnostiku ni jedne greske, pritisak pumpe ok
Opet odem da probam, ide normalno, skinem filter goriva, istresem, nigdje ni najmanje mrve
Od proslog puta kad se prvi put javio taj problem proslo je par mjeseci i odvezao sam 2-3 hiljade kilometara bez ikakvih problema
Mislim da me je pobijedio, nemam vise volje da popravljam taj auto, razmisljam o Focusu mk2 benzincu, koji motor je najzahvalniji i voli plin?
Opet odem da probam, ide normalno, skinem filter goriva, istresem, nigdje ni najmanje mrve
Od proslog puta kad se prvi put javio taj problem proslo je par mjeseci i odvezao sam 2-3 hiljade kilometara bez ikakvih problema
Mislim da me je pobijedio, nemam vise volje da popravljam taj auto, razmisljam o Focusu mk2 benzincu, koji motor je najzahvalniji i voli plin?
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Najzahvalniji je 1.6 ali nikako ne trpi nestrucnu ugradnju plina, 2.0 bi trebalo bolje da ga podnese.
Uzmi focus mk1 1.8 ili 2.0 ako nadjes dobar, sem ako bas hoces noviji.
Uzmi focus mk1 1.8 ili 2.0 ako nadjes dobar, sem ako bas hoces noviji.
Fiesta!!
-
- Trovač foruma!
Ma hocu novije, mogu se uklopiti jedino u ford il opel a i volio bih jos jedan da vozim cisto da vidim jel ovaj mene nesrecno zapao pa se sve redom kvarilo il je to takva marka gdje se sve redom kvari, nek me drugi demantuje za sve sto sam napisao do sad 
Mogao sam zamijeniti prije 15 dana za a6 2.5tdi iz 2001, ne bih puno ni doplatio, istice mu registracija a lik je tu jos par mjeseci i seli van, taman koliko je moj focus registrovan al em je staro em je dizel i odbio sam, gdje da opet ulijecem u odrzavanje starog dizela i pustim jbg, juce kad je focus poceo trzati doplatio bih mu milju vise nego sto je trazio

Mogao sam zamijeniti prije 15 dana za a6 2.5tdi iz 2001, ne bih puno ni doplatio, istice mu registracija a lik je tu jos par mjeseci i seli van, taman koliko je moj focus registrovan al em je staro em je dizel i odbio sam, gdje da opet ulijecem u odrzavanje starog dizela i pustim jbg, juce kad je focus poceo trzati doplatio bih mu milju vise nego sto je trazio

- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Sa tim audijem bi tek video koliko je ford zapravo fin prema tebi bio. 

-
- Trovač foruma!
Zgadio mi se dobro, jos na svu muku me neko zakacio na parkingu jutros, branik moram mijenjati aj blatobran ce se ispolirati. Kakvi su oni kineski branici od 40 evra, ubjedjuje me limar da se uklope dobro da ne bacam pare na polovne
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Polovan original. Najtoplija preporuka. Cena ista manje vise.
-
- Trovač foruma!
150 maraka traze na otpadu tacno nisu tacni, plus postarina, pluz rizik da ce mi poslati kakav vec kitovan i farban, plus se mora pripremati za farbanje i tu moram jos 50 km vise dati limaru... Sacekacu malo ne bi li se pojavio u istoj boji, to bi bilo najidealnije
-
- Trovač foruma!

Uhvatio sam danas greske konacno, jedva granicu predjoh, ugasio se 10 puta
-
- Trovač foruma!
Kad bih se odlucio na zamjenu pcm-a sta tu moram odraditi, unijeti kodove svojih dizni i programirati kljuc ili kupiti od tog auta s kojeg je pcm, treba ki sta jos raditi?