Halo davac
Moderator: Dragomir
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Halo davac
Nemam taj region, mogu ti preporučiti Paju u železniku... on je doktor za te starije fordove.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- kazalajt
- Poruka: 291
- Član foruma od: utorak, 16. feb. 2010. u 22:54h
Probali smo danas jednu dijagnostiku al mrka kapa, greška u komunikaciji... :-(
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
А јел сте пробали да ли баца варницу на сва 4 кабла ?
- kazalajt
Najnovija informacija je da su žice od halo davača u kratkom spoju... e sad dal je tu nešto riknulo il ne to je sad igranka...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
živela krš instalacija na fordovima iz 90ih godina.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
Не може ништа да рикне ту јер тај сензор генерише сигнал напона 1 волта . Мондео 1'као и већина фордова из 90 година као да има изолацију жица од рециклираних кеса . Испуца , круни се , и жице остају голе . Пре 5-6година пакаовао сам целу ЕФИ инсталазију на мондеу 1.8 . Требало ми је 3-4 дана да променим све жице . Растури конектор , извади пин , промени жицу , врати пин . При томе сма имао 2 ефи инсталације од аутомобила из шкорпиона из 80тих да их купусам . Веома досадан и напоран посао .
ДА је то неко електорчар , ако неће да упали , види да ли баца варницу бобина , ако не баца , да ли има + 12 довод струје , на бобини , ако има , провери унимером да ли сензор генерише неки напон при верглању . Ако да , онда провери да ли на џеку од рачунара на тим жицама од сензора има исти тај напон као и на сензору , а ако да ( што у твом случају није било ) провери се да ли је напајање рачунара добро ( вероватно јесте јер не би пустио релај који напаја бобину са 12+ волти ) , и на крају се сумња у рачунар . Ово је след који треба електричар , ако се иоле разуме у ефи системе и има логичко размишљање , да примени при лоцирању квара
ДА је то неко електорчар , ако неће да упали , види да ли баца варницу бобина , ако не баца , да ли има + 12 довод струје , на бобини , ако има , провери унимером да ли сензор генерише неки напон при верглању . Ако да , онда провери да ли на џеку од рачунара на тим жицама од сензора има исти тај напон као и на сензору , а ако да ( што у твом случају није било ) провери се да ли је напајање рачунара добро ( вероватно јесте јер не би пустио релај који напаја бобину са 12+ волти ) , и на крају се сумња у рачунар . Ово је след који треба електричар , ако се иоле разуме у ефи системе и има логичко размишљање , да примени при лоцирању квара
- kazalajt
Hvala na ovako opširnom odgovoru VAN, kako je krenulo sam ću da ga napravim i popravim i prepravim. Definitivno moram da otkačim ovog lika. On misli da on ništa nije uradio i uopšte se ne cima da nešto uradi da auto upali. Sad ne verujem ni za kratak spoj što sam dobio informaciju.... već 2 nedelja kako auto stoi a ja se zajmim, poludeh više. Setio sam se i da kad je menjao davač za temperaturu na tabli, otkačio je neko crevo od rashladnog sistema i prolio po svemu, motoru kablovima... dal je to moglo da napravi neki haos možda? 

- van
- VIP
Ја сам написао шта треба да радиш . Треба ти унимер који кошта 400 кинти код кинеза , и још једна особа која ће да даје контакт и вергла када ти мериш вредности . А да ти неко гледа у пасуљ да ли атифриз може нешто да поремети или ако се проспе по ( поново треба да се гледа у пасуљ по чему ) неком делу мотора па да ти каже да или не . Јел хоћеш да поправиш ауто или да кукаш ?
- kazalajt
Imam to sve alnije do toga, treba mi nova instalacija motorna...
- kazalajt
Pozdrav svima samo da se javim, auto je prebačen kod električara koji hoće da radi i sredio ga je. Izgoreo je izlaz na kompjuteru ka senzoru radilice i malo su kablovi od 2 dizne i još po neki bili u kratkom spoju. 2 svećice su bile skroz katastrofa i zamenjene su sve 4 originalnim fordovim. Auto radi malčice bolje ali i dale na 3 klipa pa ću da vidim sad to sa mehaničarem da malo vidi šta može da bude. Da skine i prekontroliše glavu.... Hvala svima na podršci do sada.