Ford Sierra - minusi na zadnjim točkovima
- sumarac1
- Poruka: 130
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 22:18h
Ford Sierra - minusi na zadnjim točkovima
Pozdrav,imam problem na sieri 20 ohc zadnji tockovi su mi se raskrecili i pocinje da mi jede gume iznutra,gumice na viljuskama na probu mrdanja keblom nemrdaju nigde niti se vidi da je neka pukla ili sta vec,sta raditi i gde to jos moze da popusti,nije trula pa da to nesto zeza
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: ZADNJI TRAP
Najverovatnije je utonula limarija tamo gde se kače zadnje viljuške na karoseriju.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Ford Sierra - minusi na zadnjim točkovima
Ako je vidno veliki minus od pozadi i ako je legla onda opruge.
Ako nije legla a jede unutrašnju stranu gume, onda su gumice na viljuškama, ponajviše spoljne.
Sve Sijere su fabrički jako visoke pozadi, kad opruge oslabe onda ona ima visinu koja deluje da je normalna ali za geometriju trapa nije.
PS. Zadnje viljuške se ne kače na karoseriju već na kostur trapa, rear axle beam što bi rekli Inglišmeni, a beam se kači na karoseriju na dva mesta (na slici narandžasti silenti) i preko nosača diferencijala. Ako je karoserija trula na mestima kačenja onda se ceo trap iskosi i vrlo brzo strada guma u nosaču diferencijala pa onda i drugi silent blok.

Ako nije legla a jede unutrašnju stranu gume, onda su gumice na viljuškama, ponajviše spoljne.
Sve Sijere su fabrički jako visoke pozadi, kad opruge oslabe onda ona ima visinu koja deluje da je normalna ali za geometriju trapa nije.
PS. Zadnje viljuške se ne kače na karoseriju već na kostur trapa, rear axle beam što bi rekli Inglišmeni, a beam se kači na karoseriju na dva mesta (na slici narandžasti silenti) i preko nosača diferencijala. Ako je karoserija trula na mestima kačenja onda se ceo trap iskosi i vrlo brzo strada guma u nosaču diferencijala pa onda i drugi silent blok.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- sumarac1
Postoji mogucnost da su opruge ali sam stavio nove pre par godina i jos uvek je ista visina kao i onda kad su bile nove
EFI 20i
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Oteraš auto na centriranje trapa da vide kakvi su nagib, trag i povučenost zadnjih točkova u odnosu na prednje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Не једе толико нагиб точкове колико једе лош правац точкова ( у комбинацији са нагибом ) .Можда ти лежајеви имају луфта , па точак води своју политику
- sumarac1
Nisu lezajevi sve je dobro ali mislim da mi zadnji kraj nesto nizi da sunopruge popustile
EFI 20i
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
eto odakle minusa.
Zameni opruge i minusi će da se vrate na staro.
Zameni opruge i minusi će da se vrate na staro.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!