2.0 tdci gubi antifriz
Moderator: Dragomir
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
2.0 tdci gubi antifriz
Praktično od kada sam kupio auto imam problema sa gubitkom tečnosti. U početku je to bilo malo, pa smo jednom gledali kod Gagija i nismo ništa pronašli, jer je teško naći kad ga malo troši. Onda je počeo nešto više da troši i lokalni majstor mi pronađe da je sa donje strane motora neka šelnica popustila, sredio i od tada već skoro 1. god. je tek pomalo trošio, znači nije idealno rešen slučaj.
E sada ono što me najviše buni, npr. prošli vikend dospem antifriz, proverim prekjuče i daj Bože da je za nedelju dana potrošio 3mm i nešto mi nije dalo mira pa proverim juče i vidim da je u jednom danu otišlo sigurno 3-4dl.
Nisam pametan, jer koliko sam ja uspeo da pregledam svuda je suvo. Je l imao neko sličnu situaciju pa da me uputi u kom pravcu da idem, jer majstori najmanje živaca imaju da vijaju gde curi antifriz?
E sada ono što me najviše buni, npr. prošli vikend dospem antifriz, proverim prekjuče i daj Bože da je za nedelju dana potrošio 3mm i nešto mi nije dalo mira pa proverim juče i vidim da je u jednom danu otišlo sigurno 3-4dl.
Nisam pametan, jer koliko sam ja uspeo da pregledam svuda je suvo. Je l imao neko sličnu situaciju pa da me uputi u kom pravcu da idem, jer majstori najmanje živaca imaju da vijaju gde curi antifriz?
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: 2.0 tdci gubi antifriz
Možda pušta u EGR hladnjak, tj. u aspuh pa se ne primeti gde curi.
- dakiva
Jutros novi momenat, htedoh da dospem antifriz, jer nisam hteo juce dok je vruc, kad u boci antifriza normalno kao da sam ga dosuo. Tacno cu poludeti.
- popovicvl
Računaj da kad je zagrejana boca malo se raširi pa padne nivo. Uvek meri kad je auto hladan, bilo šta, ulje, antifriz...
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
+1
Ako su mala odstupanjau pitanju, a potom se nivo vrati.
Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
Ako su mala odstupanjau pitanju, a potom se nivo vrati.
Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- dakiva
Pratio sam stanje i pocinjem da se plasim. Za mala odstupanja mi je ok, ali meni nivo tecnosti padne za skoro 1/2l kada je motor zagrejan. Kada se ohladi nivo tecnosti je normalan, izmedju min i max..
Prevrnuo sam net, ali na ovako nesto nisam naleteo.
Prevrnuo sam net, ali na ovako nesto nisam naleteo.
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
po ovome zadnjem sto si napisao, ispada da ne gubi tecnost, vec da nivo iste varira?
- dakiva
Tako ispada, ustvari tako jeste, samo sto je ovo variranje meni potpuno neshvaljivo.
Ajde jos koji detalj, danas sam odvrnuo cep dok je bio vruc motor (ugasen) i nivo tecnosti se podigne prilicno, ali ne na nivo izmedju min i max, vec jedno dva prsta ispod, a pre odvrtanja je bilo neka cetiri prsta ispod. Ostavim ga da se ohladi, nivo tecnosti se vratio izmedju min i max, odvrnem cep, a nivo se spusti za jedan prst. Ludilo
Ajde jos koji detalj, danas sam odvrnuo cep dok je bio vruc motor (ugasen) i nivo tecnosti se podigne prilicno, ali ne na nivo izmedju min i max, vec jedno dva prsta ispod, a pre odvrtanja je bilo neka cetiri prsta ispod. Ostavim ga da se ohladi, nivo tecnosti se vratio izmedju min i max, odvrnem cep, a nivo se spusti za jedan prst. Ludilo
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mozda glup savet, ali ako se auto normalno ponasa i pokazuje normalnu vrednost rashladne tecnosti na tabli, ja ne bih trazio problem gde ga nema. 

Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
+1
pride ako stoji nivo tečnosti kako treba kad je skroz hladan auto... ne postoji problem.
pride ako stoji nivo tečnosti kako treba kad je skroz hladan auto... ne postoji problem.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dakiva
E ovo sam cekao da neko napise, da ne bijem glavu ako nema potrebe. Hvala puno!
- popovicvl
Zar ti na boci ne pise COLD MAX-MIN? Mislim da ti je iz toga jasno da je fabricki normalno da varira nivo tecnosti vruc-hladan, a da se nivo meri samo kad je hladan.