Elem šta se sad događa. Ujutro auto upali odmah, mada mi na kontaktu do sada ni jednom nije upalio lampicu grejača dizela, a sve ostalo pali i kad ugasi okrenem ključ, kratko zavergla i upali. Obrtomer malo osciluje, par sekundi i onda ga zalepi na propisano i ne mrda. Krenem da vozim i čim temperatura izađe iz onog belog podeoka počne u leru da dobija vibracije i da podrhtava. To traje dok se još malo ne ugreje i onda se događa povremeno bez neke jasne pravilnosti. Danas mi je to radio i kad je bio lepo ugrejan na radnoj temperaturi.
Bitno je da napomenem šta mi se jednom desilo pre oko 10 dana, kad sam se vratio sa puta, parkirao ga i ugasio. Posle 10 minuta da ga upalim kad ono lampica grejača dizela blinka i viče bip, bip! Ostavim ga ja, sutra upali normalno, odem kod majstora, kompjuter kaže greška, preveliki pritisak na diznama. Majstor očisti sve konektore dizni. Par dana sve ok, onda počinju ove vibracije.
Dešava se da kad odstoji par sati i upali izbaci iz auspuha crnu čađ i zasmrdi na nesagoreli dizel. U leru na 1200 do 1400rpm takođe dobije vibraciju, preko toga ništa, ne dimi i ne smrdi.
Meni ništa tu nije jasno. Sumnjam na dizne. Potrošnja mi je oko 7.1l (80% gradska vožnja). Ulje ne troši ič, kad postigne radnu temperaturu ne menja je.
Dešava se ponekad u leru kad stisnem kvačilo, obrtomer malo poskoči (ali baš malo).
To je to. Ne znam koliko sam dobro opisao, trudio sam se.

Nadam se da će neko imati neki savet, slično iskustvo, mišljenje ili predlog.
Pozdrav svima!