Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od vucki » sreda, 23. nov. 2016. u 21:38h

Nisam imao ni jedan prekrsaj u zadnjih 5-6 godina...a Kraljice Jelene..jel to onaj sup rakovica ili?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 23. nov. 2016. u 21:54h

Slažem se da je 40 baš bezveze ograničenje na deonici gde na 300 metara dužine ima 4 pešačka prelaza preko kojih ulicu prelaze studenti, gimnazijalci i štićenici prihvatilišta za decu, sa sve znakom za decu koja pretrčavaju put, gde se i inače dešavalo više puta obaranje pešaka, pa je postavljen i ležeći...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 23. nov. 2016. u 22:44h

Levo na semaforu kod Premijera, kad ideš iz pravca mosta.
Stefane, nisam ovo razumeo... Za koji post pričaš?
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 23. nov. 2016. u 23:03h

@vucki
Zavisi u koji te sud pozovu ali cak mozes i na dan sudjenja u sup rakovica, caleta su upucali na ibarskoj 80 ili 82 valjda gde je 50, nije skoro bio osudjivan, otisao na sudjenje sudija mu rekla idi u rakovicu pa se vrati, on otisao vratio papir, prosao sa 6000din bez zabrane i vratio se kuci srecan :) Sud je u ustanickoj, valjda preko puta opstine, ali kapiram da vise zavisi od sudije nego od bilo cega drugog.
Fiesta!!

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » sreda, 23. nov. 2016. u 23:16h

Kraljice Jelene je gde je dom zdravlja Rakovica, paralelno sa Maričkom na dole (prolazi ispod "tobogana").
Levo na raskrsnici kod Premijera se ulazi u Maričku i tu bi trebao da bude vatrogasni savez, ako je to tu.

edit: nadjoh U Beogradu se sporazumi zaključuju u Upravi saobraćajne policije u Ulici kraljice Jelene broj 9, Rakovica.
http://beograd.mapa.in.rs/ulice/kraljic ... e-rakovica
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 24. nov. 2016. u 01:54h

911s [SK] piše:Slažem se da je 40 baš bezveze ograničenje na deonici gde na 300 metara dužine ima 4 pešačka prelaza preko kojih ulicu prelaze studenti, gimnazijalci i štićenici prihvatilišta za decu, sa sve znakom za decu koja pretrčavaju put, gde se i inače dešavalo više puta obaranje pešaka, pa je postavljen i ležeći...
Uhhh... jel ti to nameravas da pocnes karijeru u marketing agenciji :) pa treniras sa poluistinama?

Sto su to studenti, koji su po definiciji svi punoletni neka posebna kategorija sto se tice saobracaja?

Gimnazija je jedno kilometar nizbrdo, i dve ulice u desno, tako da veze sa bulevarom nema (osim ako su pored 12. napravili jos neku)

"prihvatiliste za decu" je popravni dom za maloletnike "Vasa Stajic" (mada ko zna kako se to danas zove, iako je isti k...), a veruj mi da oni jako dobro znaju kako se prelazi ulica i jos ponesto sto se radi na ulici.

Jedino sto stvarno postoji na tom delu puta su dve osnovne skole, koje si zaboravio da pomenes, al onda stavis ogranicenje na tom mestu (gde i postoji 30).

Ostatak ogranicenja od 50 je totalno besmislen za ulicu sa dve trake u jednom smeru, gde je jedna strana druma suma, a druga brdo privatnih vila, iz kojih se ne secam da sam nekada video nesto mladje od 50 godina da je izaslo, iako svaki dan idem tuda.
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 24. nov. 2016. u 03:23h

Molio bih te da navedeš šta tačno, konkretno i konzicno nije istina ili je poluistina od svega što sam naveo? I posle se pitamo zašto nam godišnje pogine oko 200 pešaka, a povredjeno bude preko 2000. Znači bitno je da li je prosek godina u gomili manji ili veći za nekoliko godina, a nije bitan potencijalni rizik po gomilu? Kakvo razmišljanje.
Hoćeš da se baviš filozofijom klinaca iz doma? Pa pošto sam, za razliku od tebe, u tom kraju mnogo vremena provodio ne kao učesnik u saobraćaju, znam dosta priča da su domci iskakali pod vozila na pešačkom, iz ko zna kog njima uvrnutog razloga. A ti se posle sa tim tvojim izgovorom brani kod sudije.
Uostalom, od uvodjenja biciklističke trake, ta ulica više nije ni pribiližno bezbedna kao pre toga. Kada je u desnoj traci autobus, u ti u levoj, imaš mogućnost da očešeš retrovizor o isti, ili da zaradiš zamenu čega god na levom delu trapa kad upadneš u neki od šahtova ili popiješ ivičnjak. A često i nema šahtova.
Na kraju krajeva, ko nije sposoban da vozi 50 konstantno pa i pri uslovima autoputa, da li što je živčan ili šta god, taj i nije za volan. Ovde se svima nešto drkavo žuri, a kad bi im se desilo da ih na parkingu nego očeše i ode dalje bez trunke obzira isto zbog "žurbe", poludeli bi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Aca06

 
Poruka: 3128
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » četvrtak, 24. nov. 2016. u 08:49h

Svi prekrsajni sudovi koji su bili po opstinama sada se nalaze u Ustanickoj 14.
Preko puta Specijalnog suda ili bivsi peti opstinski sud.
Odmah da vam napomenem za sporazum da to iskljucivo zavisi od sudije kod koga si dodeljen.
Moja komsinica iz zgrade je sudija u tom sudu i razgovarao sam sa njom oko mojih prekrsaja na sta mi je rekla da ona ne priznaje nikakve sporazume.
Drugim recima napravio si prekrsaj sad ispastaj.
Poslednja izmena: Aca06, na dan četvrtak, 24. nov. 2016. u 08:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 24. nov. 2016. u 08:50h

studenti, gimnazijalci i štićenici prihvatilišta za decu
Koja gimnazija postoji u bulevaru?
Zasto popravni dom zoves prihvatilistem za decu?
Studenti kao kategorija ne postoje u zakonu o saobracaju (deca postoje, ali studenti nisu deca, i da razlika od par godina je ta koja to definise).
Djak pesak :)

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 09:57h

A svi ste zaboravili vrtić, koji je odmah pored popravnog doma (vrtić se svakako ne vodi na Bulevar Oslobođenja, već na Jove Ilića, ali je na 30 metara od Bulevara). Iako deca iz vrtića ne učestvuju samostalno u saobraćaju, već sa roditeljima, isti ti roditleji kada su sa decom, sporije se kreću.
Upravo na raskrnici ispod vrtića (gde je blaga krivina, nakon koje panduri i hvataju radarom), moja žena i dete su imali ludu sreću, zahvaljujući prisebnosti moje žene. Ona je sa detetom prelazila ulicu na peščakom. Kombi u desnoj traci je stao da ih propusti. Sivonja iz audija koji je vozio levom trakom, kasno je skapirao da je kombi stao da nekoga propusti na pešačkom. Počeo je ludački da koči i nekim čudom zaustavio se na par cm od početka pešačkog prelaza. Ali, "riba" (u Pežou) koja je isto tako divljački vozila za njim, tek nije ispratila situaciju i spucala se u audi, bacivški ga preko pešačkog i još 6-7 metara posle njega.
Iako je kombi stao da propusti moju ženu i dete, žena je ipak (što je i logično, svakome ko vodi računa o sebi) zastala ispred kombija i proverila da li neko ide drugom trakom. Na tom mestu je i ostala da stoji, ali je u toj situaciji u deliću sekunde trebalo biti priseban (a verovatno je to i roditeljski instikt), pa detetu, držeći ga za ruku, nije dozvolila da nastavi dalje prelazak na pešačkom. Inače, na tom delu puta (od stanice GSP-a kod FON-a, do te raskrsnice je ograničenje 40). Dete mi je doživelo šok. Non-stop je plakala, satima nismo mogli da je smirimo. Znate li šta znači kada se na manje od metar od detata ovako nešto dogodi? Kakve su to traume. O nekim gorim varijantama koje su mogle da se dogode, ne želim ni da razmišljam.
Zašto nije glupo ograničavati brzinu na 40 ili 50 na toj saobraćajnici? Prvo, u skladu sa zakonom, ograničenje postoji jer je saobraćajnica u naseljenom mestu (šta je naseljeno mesto je definsisano zakonom i to APSOLUTNO nema nikakve veze sa subjektivnom procenom nekog pojedinca, šta on misli da li je prosek godina ljudi koji tu žive, 50, 60 ili 70 godina. Ne znam da li je takav "argument" uopšte i potrebno komentarisati). Drugo, na svakih par stotina metara u Bulevaru Oslobođenja postoje pešački prelazi, koji u većini slučajeva nisu dodatno regulisani semaforom. Kada bi bilo dopušteno kretanje većim brzinama, npr 80, pešaci bi ginuli kao muve, jer niko od sivonja koji bi se nizbrdo niz Bulevar stuštio, ne bi uspevao na tako kratkim deonicama da ukoči. A poznato je da tamo gde i postoji neko konkretno ograničenje brzine, retko ko vozi do tog ograničenja, već svi po pravilu voze 10-15% brže.
Čak i po ograničenjima koja trenutno postoje, pešaci prilično često stradaju u Bulevaru. Ne prođe nijedan mesec, a da ne vidim hitnu pomoć kako nekoga odnosi sa pešačkog. Naravno, to nije dovoljno, pa hajde da ograničenje povećamo...

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 24. nov. 2016. u 10:32h

vucki piše:Nizbrdo...ma tamo je bas bezveze ogranicenje,bulevar dve trake,probao sam jednom prilikom da vozim 50...skoro pa nemoguce...
Video sam ih da par puta stoje tu na razdelnom ostrvu.
Jel to kada prođeš FON, pa sledeća krivina? Ili su našli novo mesto da se naparkiraju?
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 10:57h

Mesta na kojima sam ih ja do sada viđao:

U smeru od Autokomande ka Trošarini:

- najčešće: raskrsnica, odnosno isključenje za atletsku dvoranu (tu ne snimaju, samo zaustavljaju), malo pre Lukoil pumpe (snimaju)
- retko: malo pre raskrsnice u kojoj se odvaja ka VMA, kao i raskrsnica Bulevara Oslobođenja i Baštovanske (ukrštanje sa tramvajima... tu ih nema preko dana, samo noću)

U smeru od Trošarine ka Autokomandi:

- najčešće: raskrsnica kod atletske dvorane (malo niže od FON-a) i tu nekad stoje u raskrsnici, a nekada se parkiraju na trotoar sa desne strane, jedva možeš da ih vidiš.
- retko: posle škole Filip Filipović na Trošarini (snimaju, jer je zona škole). Malo niže od Zvezdinog stadiona, tu isto snimaju, noću. Kad nema nikoga, svi se opuste, dve trake i retko ko se ne upeca.

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » četvrtak, 24. nov. 2016. u 12:51h

Srećom, pa su rasturili ulicu sa onim "pravljenjem" biciklističke staze, pa malo brža vožnja nije ni prijatna, zbog ulegnuća i pukotina.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 13:08h

Bulevar Oslobođenja (do Trošarine) je u potpunosti rekonstruisan 2004. godine. Ali, tada je završni sloj asfalta urađen vrlo loše, pa su se brzo pojavile rupe i pukotine. Od tada, samo ga krpe i tako 12 godina. A onda su, baš to što kažeš, pravljenjem biciklističke staze stvar dokrajčili. Slažem se da grad treba da ima biciklističke staze, ali ne ovako nakaradno prešamuljeno. Prvo su na celoj deonici od Autokomande do Trošarine (i u obrnutom smeru) izgrebali sredinu asfalta, kako bi skinuli iscrtane linije sa asfalta (sada se ta oštećenja prilično osećaju pod točkovima). A onda su linije pomirili tako što su levu traku suzili na šrinu jednog Ševrolet Sparka, pa ili moraš da gaziš liniju koja razdvaja trake i malo pređeš u desnu traku ili ćeš da izoveravaš sve šahtove uz levu ivicu kolovoza. Nekada noću pokradu poklopce šahtova, pa ujutru uvek imam strah da negde neću videti i da ću točkom upasti u šaht i sje*ati auto. Desna traka je urnisana od autobusa GSP-a i tragova skidanja linija koje razdvajaju trake. Zbog toga, oni koji voze desnom trakom, često se pribiju uz "novu", pomerenu srednju liniju i tako primoravaju vozila u levoj traci da iz te trake ne mogu da mrdnu, pa moraju da voze po šahtovima. S obzirom kakav je asfalt u celom Bulevaru, uopšte me ne čudi što skoro uopšte i ne vidim bicikliste da voze po stazi koja im je iscrtana (nisu ljudi ludi da ostavljaju bubrege na putu). Tako da sada imamo "ukradeno" skoro metar širine sa desne strane, za biciklističku stazu, a to sada niko ne koristi.
Imam utisak da je na ovu ideju došao neki stranački kadar, koji je u opštini ili gradu dobio posao preko veze, pa pošto ništa pametnije nije znao, on je smislio ovo neverovatno rešenje, kako bi opravdao to što je dobio posao, a nama svima napravio dodatne probleme.
Ja lično, nikada ne bih vozio bajs na onakvoj stazi, gde pored mene piče busevi GSP-a. Vrlo nebezbedno.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 24. nov. 2016. u 13:19h

Samo mala ispravka, to nije biciklisticka staza vec traka, staza bi bila izdvojena van kolovoza. Znam da nema mnogo veze sa pricom ali postoje par pametnih vozaca mopeda koje iste voze po biciklistickim stazama (npr onoj na adi) tvrdeci kako je to dozvoljeno, iako je zabranjeno - dozvoljeno je voziti moped po biciklistickoj traci, kao sto je ta u bul. Oslobodjenja, a zakon jasno definise razliku izmedju trake i staze.
Fiesta!!

Marzoki
Poruka: 121
Član foruma od: četvrtak, 22. okt. 2015. u 08:21h

Poruka od Marzoki » četvrtak, 24. nov. 2016. u 13:30h

vucki piše:Danas me nagazi radar u bul.jna malo pre marakane...23km preko dozvoljenog...imal ko iskustva,sta da ocekujem :P ?
Komšija, kad ti stigne prijava, odeš s njom u Rakovicu, predaš na šalter čim uđeš, sedneš malo sačekaš uglavnom nikad nema gužve. Prozovu te opet sedneš, pogledaju dal si imao neke kazne od ranije i napišu ti rešenje o priznanju krivice. To rešenje najbolje da odneseš u sud u Ustaničku, mislim da je drugi sprat, predaš papir i to je to.
Za par meseci ti stigne rešenje da platiš u nekom roku 6000 kaznu i 1000 sudskih troškova + (-4 poena). Odprilike će proći 6 meseci od trenutka pisanja prijave do plaćanja.

Ja sam išao tri puta za godinu dana.

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 13:33h

dule0911 piše:Samo mala ispravka, to nije biciklisticka staza vec traka...
U pravu si ;) Razlika između trake i staze je više nego očigledna, ali nisam mnogo mislio o tome kada sam pisao post (mnogo sam ostraŠĆen kada pišem o ovoj temi, jer me sve ovo izluđuje svaki dan :'( )

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 24. nov. 2016. u 14:38h

Ljudi sve je to super ali vi pricate o mestima koja su kilometar i kusur od mesta gde me je upecao,ovo je bilo blizu zadnjeg semafora pa ide pravac do komande...

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 14:53h

To su onda novi momenti, jer ih tu nisam viđao do sada.
Jesu bili pre ili posle semafora? Pretpostavljam da su bili posle, jer je tu pravac, a ti dolazi iz krivine.
E sad, druga stvar je upravo to što je tu krivina i raskrsnica sa semaforom. Ja tu uvek malo usporim, za slučaj ako krene da se pali crveno na semoforu. Ti si mu ga tu dao preko 70... a inače 150-200 metara niže kreće i zona škole. Dobro je da te nisu tu ukebali, jer bi sa 73 u zoni škole teško mogao da se izučeš, mada je pitanje i ovako šta ćeš uraditi (što kažu, sve zavisi od sudije).

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » četvrtak, 24. nov. 2016. u 14:58h

vucki piše:Nizbrdo...ma tamo je bas bezveze ogranicenje,bulevar dve trake,probao sam jednom prilikom da vozim 50...skoro pa nemoguce...
Moguće je i te kako, aktiviraj tempomat što pre.
Zbog blicanja drugih pokušavao sam da vozim u okviru ograničenja, pa sam na kraju uključio tempomat i tako se spustio do autokomande.
ps. ubih se zevajući dok nisam sišao do dole.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » četvrtak, 24. nov. 2016. u 15:52h

Kada su velike nizbrdice u pitanju tempomat ne moze da odrzi brzinu vozila.
On pokusava ali ne uspeva mora kocnica da radi znam iz iskustva.I to ne na 50 nego na 100.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » četvrtak, 24. nov. 2016. u 16:47h

Kada si na velikoj nizbrdici i bez tempomata ti moraš da kočiš i prebacuješ u manju brzinu da bi kočio i motorom, kako onda da se automat sam izbori sa prevelikim nagibom kada ne može da sam šalta i koči?
Tempomat se koristi za duga putovanja po autoputevima i magistralnim putevima gde nema izraženih uspona ili nizbrdica, a brzinu održava samo dodavanjem ioduzimanjem gasa. Ako ima onda si sigurniji da sam šaltaš i kočiš.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

skolioza
Poruka: 1513
Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h

Poruka od skolioza » četvrtak, 24. nov. 2016. u 16:56h

Kolega-mator konj sa probnom-jutros udario kod 13-og maja u drugi auto otpozadi koji je stajao na semaforu,trenutno je na treznjenju nema mu glasa i dalje..sta ga ceka?njih 3 su popili oko 2l viskija znaci promila koliko hoces..nije bio nikad kod sudije
Ps sad stigla informacija 1.80 promila
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 24. nov. 2016. u 17:02h

Šta ga čeka, najviše zavisi od toga da li je bilo povređenih (kako u vozilu koje je udario, tako i u njegovom, jer i njegovi saputnici potencijalno mogu da ga terete za povrede), koji je stepen povreda, kolika ja pričinjena materijalna šteta i sl (pod pretpostavkom da nije bilo stradalih). Može lako da se desi, sa u zavisnosti od svih okolnosti, tužilac po službenoj dužnosti podigne krivičnu optužnicu. Ali, malo je podataka i rano je prejudicirati u ovom trenutku šta ga tačno čeka. U svakom slučaju, da će proći "jeftino"... neće.

skolioza
Poruka: 1513
Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h

Poruka od skolioza » četvrtak, 24. nov. 2016. u 17:10h

Nije bilo povredjenih,on je sveknuo malo glavom,drugar pored njega se posekao na staklo od puknute soferke..verovatno ima tu jos detalja ali se ne zna za sad..
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“