Problem ford mondeo TDCI
Moderator: Dragomir
- darkisa
- Poruka: 140
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Re: Problem ford mondeo TDCI
sipo sam ja do sada dosta puta aditiv al ne pomaze,nikakvih drugh problema nemam osim to paljenje,javljaj toti ako resite problem.
- totti-
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 20. feb. 2013. u 01:15h
Zamenjen alternator i isto se desava nema bolje ali smo primetili da jedan dzek sto ide na bos pumpi zeza ,dok smo ga palili kada mrdamo dzek rad motora se poboljsa,sutra cemo njega da sredimo pa da vidimo ,sad se desava da dimi bas dosta na auspuh pa sam cuo da se treba cisti nesto ali neznam sta je to i kako se zove ,ima jedna budza dole ispod turbine ,sad dali tu ima neki filter neznam ,kao da hoce tu dosta da se zaprlja dali neko zna nesto o tome
- darkisa
znaci sve se isto desava da radi na niskim obrtajima i onda proradi,pokusajte da izvadite senzor temperature sa sondom koji se nalazi ispod remenice od vakum pumpe pa da probate sa hladnom i toplom vodom pa da vidite sta se desava,ja sam tako nasao u cemu je problem na mom autu,ali mi niko nije mogao pomoci zasto se to desava,javljaj dalje sta se desava.
- totti-
ok ,namestamo sutra ovaj dzek pa ce vidimo sta dalje ,jer njega kako mrdnemo on poveca ler gas i radi ,cim ga ugasimo i upalimo nece ,kad ga pomerimo eto ga radi ,javljam sutra rezultate
- darkisa
ok,slikaj taj dzek da vidimo dje se to nalazi. evo pogledaj sa youtube,imamo indetican problem.
- totti-
da isto tako je i ovaj samo sto mu se obtaji nisu pomerali kad upali ,tek kada mrdnemo dzek njemu skoce obrtaji i proradi ler gas ,slikacu sutra i postavljam sliku ,ima dva dzeka na njoj ovaj je braon boje i nizi je od prvog ,u svakom slucaju slikacu
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
0628962372 evo moj broj ako želite još neke delove menjati,nemojte na dijagnostiku ni slučajno.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
darkisa tako je i moj tddi radio ali tek kada ga je boki cipovao znaci sa novom mapom stim sto meni nisu hteli uopste vise da se dignu obrtaji.
P.S. jel si ti to na pocetku klipa prdnuo
P.S. jel si ti to na pocetku klipa prdnuo

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- darkisa
hhahahha nije ovo moj snimak ovo je neko sa istim mojim problemom,e neznam bio je kod dosta majtora i kacen na vise dijagnostika niti jedne grske ne pokazuje,svi bacaju sumnji na pumpu i na dizne neko na obadvoe a neko na pojedinacno,al niko nece da se prihvati posla,izvoli majstore skini salji na remont napravi mi auto i to je to,a znas kako nema ja vremena da saljem te ovako te onako,nego on hoce da ja platim remont a on postavi pa ako proradi proradio je ako ne e jbg.
- Ford_III
Jbg to je najgore i najskuplja varijanta.
Ja imam tddi nije tdci e sad mozda je nesto malo u pitanju mozda je i ta potapajuca pumpa.
A mozda je i relej ispod akumulatora ja na tddi imam ne znam da li tdci to ima?
Stim sto ovaj nije mogao da upali.
Ja imam tddi nije tdci e sad mozda je nesto malo u pitanju mozda je i ta potapajuca pumpa.
A mozda je i relej ispod akumulatora ja na tddi imam ne znam da li tdci to ima?
Stim sto ovaj nije mogao da upali.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- darkisa
da gledao sam to,ma ja ovaj problem imam vise od godinu dana znaci stvarno neznam vise sto je najgore sto sam i volju izgubio,sad se desava sad se ne desava sad hoce na toplo pa na hladno ne pa obratno,a kad proradi posle ti ga ugasis i odmah upalis sve ok,stane 1o min opet obrtaji ispod normale.
- Ford_III
A ja taj problem imam 5 godina.Samo sto su meni obrtaji na 250 i ne traje toliko dugo kao tebi.
Meni traje 2 sekunde i onda sve normalno.Jedino kad mi je boki cipovao auto bilo je tako kao kod tebe pa smo morali da vracamo fabricku mapu.
Nesa mi je rekao da je i on imao isti problem i da je problem kod njega bila luft pumpa koju ima samo tddi.
Sad jedino da vidis da li je ona odnosno kod tebe je to potapajuca.
Meni traje 2 sekunde i onda sve normalno.Jedino kad mi je boki cipovao auto bilo je tako kao kod tebe pa smo morali da vracamo fabricku mapu.
Nesa mi je rekao da je i on imao isti problem i da je problem kod njega bila luft pumpa koju ima samo tddi.
Sad jedino da vidis da li je ona odnosno kod tebe je to potapajuca.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- darkisa
provericu tu pumpu da nije do nje,kako je nju naj lakse ispitati posto je to nesto razlicito tddi tdci,ovaj snimak je isto kao kod mene kad je topao,a kada je hladan samo par sekundi a nekada odmah sve normalno,a nekada kada je vruc nece nikako nego mora da se vergla par puta da bi upalio.
- totti-
Evo slika 
,to je ovaj braon dzek,danas jos nismo nista cackali oko njega proverili smo i znamo da radi ,oko 6 oma pokazuje ,da nadjemo jos relej mislim da je za start motora.tddi ima ispod akomulatora a neznam tdci ,pa cisto da proverimo kad ga nadjemo ,javljam rezultate ako sredimo nesto
,to je ovaj braon dzek,danas jos nismo nista cackali oko njega proverili smo i znamo da radi ,oko 6 oma pokazuje ,da nadjemo jos relej mislim da je za start motora.tddi ima ispod akomulatora a neznam tdci ,pa cisto da proverimo kad ga nadjemo ,javljam rezultate ako sredimo nesto
- Ford_III
Imam ja 2 tddi a ako vam zatreba koji deo cisto da proverite ti salji poruku ili me zovi na 061/600-20-55
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- darkisa
doboro,nadam se u boga da ce te resiti problem pa da ga i ja vise resim,vise sedim na forumu nego u njemu.
- darkisa
toti javljaj sta ste uradili.
- totti-
E ovako nismo jos otklonili problem ,spojili smo kable direktno ali i dalje isto radi ,a kada je dzek u njemu cim ga mrdnemo on radi pa opet nece,kao da mu fali struja neka ,stavili smo senzor tepmerature tecnosti i radeo je taj trenutak ,treba komsija da kupi pa cim ga zamenimo videcemo dalja desavanja ,mozda je i on a mozda i nije ,desava se da ujutro kad je hladno pali normalno,prima gas obrtaji rade , posle kad je zagrejan i kad ga ugasis i opet upalis ,tada nece nista mora da se saceka malo da bi proradelo ,u svakom slucaju cim budemo radeli nesto javljam
- darkisa
ja sam bas dosta istrazivao po internetu o tom problemu,u dosta slucajeva problem je resavan update softvera,nemoj da kupujete taj senzor,otkaci ga prespoj srafcigerom i vidi sta se desava.