Ford Focus TDCI problem
Moderator: Dragomir
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford Focus TDCI problem
Jel u zapne geometriju na dole kad ga upalis?
Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Takav sam ja problem imao. Muku sam mucio dok nisam to resio. Menjao vakum creva, regulatore, vakum rezervoar, senzore neke... na kraju mi covek skine turbo i ocisti i radio dobro tri meseca. Nakon toga opet... na kraju su mi problem resili u ford autostadu, kvar je bio neki na regulatoru pritiska turbine, nesto je kako se secam glavio i turbina je davala prevelike i premale pritiske sto je gusilo motor. Ima moja tema pod nazivom dragi forumasi pomagajte, focus pobrljavio, mozda ti bude od koristi!
- MarkoMara
- Poruka: 87
- Član foruma od: utorak, 27. jan. 2015. u 20:34h
Ne znam da li zapne, dok upalim i izadjem iz kola ona nije zapeta, videcu sutra sa nekim da pogleda sta se desava dok palim.. jel treba da zapne?
Shakalkv, prelistala sam temu, ali ja nemam nikakve cudne zvuke, samo izgubi snagu, nece da otvori turbinu, dimi, ne trokira, a kad je ja otvorim pomocu vakum creva ona proradi.. Cemu sluzi taj vakum ventil koji kada iskljucim auto otvori turbinu? Kako da proverim da li je ispravan? Nakon njega mi je vakum dosta manji, ne znam da li to treba tako?
Shakalkv, prelistala sam temu, ali ja nemam nikakve cudne zvuke, samo izgubi snagu, nece da otvori turbinu, dimi, ne trokira, a kad je ja otvorim pomocu vakum creva ona proradi.. Cemu sluzi taj vakum ventil koji kada iskljucim auto otvori turbinu? Kako da proverim da li je ispravan? Nakon njega mi je vakum dosta manji, ne znam da li to treba tako?
Ford Focus 1.8 TDCi 2002god. 85kw 115ks
Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks

Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks

- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
neka neko pali auto ti vidi da li ode dole...vrlo malo ali vidi se...a da se ne zezas sa tim,odes do RSD resice oni to sigurno...da ne budem ja najcesci posetilac sa Va tablama 

- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Treci ventil pokrece klapnu u cevi kod egr-a.
Ako je pomenuti vent busan onda vakum slabi i ne moze lepo da pokrece vent za turbo.
Ako je pomenuti vent busan onda vakum slabi i ne moze lepo da pokrece vent za turbo.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Cille_tdci
- Poruka: 135
- Član foruma od: petak, 22. mar. 2013. u 19:50h
pozz forumasi,ima pitanje jedno,ti ventili sto spominjete kod mene ima samo dva ventila jedan sa zelenom tackom na sebi,drugi potpuno crn..i primijetio sam kad dam gas kad vozim da mi na tom jednom ventilu na visokim obrtajima pocne kao da pisti zrak,da pusta negdje,isto se desava i kad vozim kad je auto pod opterecenjem..zanima me kako se to moze rijesiti jer imam osjecaj kad pocne to da pisti kao da prestane vuci auto.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Ford Focus MK1 1.8 TDCi 85kW 2003
Ford Focus MK1 1.6 16v Zetec 75kW 2001
Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi 85kW 2002
Ford Focus MK1 1.6 16v Zetec 75kW 2001
Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi 85kW 2002
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
i meni auto slabije vuce i cuje se turbina da pisti kad predje 2.000 rpm ili kad pustim gas tad od prilike,ima li neko to polovan??
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
I dalje cekam odgovor od nekog takodje jel moguce da vakum ventil?