Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Grejanje Sierra

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mladjasmilic
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 26. sep. 2014. u 18:26h

Grejanje Sierra

Poruka od mladjasmilic » ponedeljak, 27. apr. 2015. u 08:56h

Imam Sierru 1.8 benzinac , CVH motor , '88 godište . Auto kada se zagreje , skala drži temperaturu na prvoj trećini i tu problema nema , ALI tada grejanje u kabini je tek da je vazduh nešto malo topliji nego na hladno . Zamenio sam termostat , mada sam stari probao u vodi , i on je dobar . Ono što uviđam je da su creva koja idu na hlanjak veoma topla (kada se vozi) , a ona koja idu ka kabini mlaka . Drugi problem je to što troši 15l/100km . Ako sam dobro video sistem , crevo izlazi i bloka motora , ide u karburator , pa u kabinu i da koristi temperaturu vode da zatvori saug , što izgleda da nije slučaj kod mene da zatvara . Karburator je remontovan pre mesec dana , pre toga je tesko palio . Pre remonta je isto mnogo trošio .
Pored toga moram da napomenem da mi je auto dao deda koji ga baš i nije adekvatno održavao , pa je pre mnogo godina dolio običnu vodu u sistem za hlađenje , a u selu ima IZUZETNO tvrdu vodu . Drugi problem je to što je pre dve zime nije radilo grejanje , ja sam samo dolio destilovane vode i proradilo je grejanje i lepo je grejala . Pred ovu zimu sam ispustio stari antifriz (kanta je bila puna mulja) i sipao nov i od tada grejanje ponovo ne radi .
Imate li preporuku za nekog majstora koji dobro zna Sierre , jer sam bio kod par običnih , i oni bi da rasture auto , pa će da vide .

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21582
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Grejanje Sierra

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 27. apr. 2015. u 16:49h

Mali hladnjak zreo za zamenu.

Što se tiče potrošnje,karb zreo za štelovanje.

Što se tiče majstora u BG-u tačnije Železnik imaš Majstor Paju... on je super za te starije Fordove.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 27. apr. 2015. u 20:21h

Možda je karburator i sasvim u redu, ali zbog mlake vode koja ide kroz sauh isti je aktiviran na prvom stepenu i faktički se stalno vozi sa prebogatom smešom, što naravno rezultuje visokom potrošnjom.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Poruka od batarihter » utorak, 6. dec. 2016. u 20:27h

...grejanje u sierri mi je lose...auto postigne radnu temp. ali nemam grejanje u kolima..jedva malo mlako...jer je vrisnuo mali hladnjak,ili se zapusio??sta da mu radim??zadnjih 4 dana maler za malerom...
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 6. dec. 2016. u 20:28h

dobar stari mali hladnjak za zamenu.
Slika

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » utorak, 6. dec. 2016. u 21:28h

jel neko uspeo nekad da to resi nekom metodom ciscenja necim, ili nema leka i obavezna je zamena?

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » utorak, 6. dec. 2016. u 21:39h

mozes da ga isperes ako imas cesmu u dvoristu i crevo

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » utorak, 6. dec. 2016. u 22:24h

hehe.. hoce li obicna voda uspeti da skine naslage u njemu, kamenac i sl?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 6. dec. 2016. u 22:38h

Kome je dosadno i ko ima vremena dva-tri puta da skida mali hladnjak nek proba da čisti... pa nek javi šta je uradio.

Uglavnom svaki put kad sam tako pokušavao da ispiram i čistim, dobio sam jedno veliko ništa.
Slika

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » utorak, 6. dec. 2016. u 23:10h

nemora da skida mali hladnjak,samo otkaci oba creva koja idu na njega i prikaci crevo sa cesme i pusti vodu. ako uspe dobro je ako ne samo drugi mali hladnjak. ja sam tako na taurusu dobio grejanje bez problema.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 7. dec. 2016. u 15:44h

Cevi u malom hladnjaku kroz koje ide rashladna tečnost nisu potpuno šuplje, već kroz njih ide spirala po dužini, da bi se produžio put rashladnoj tečnosti a istovremeno i usporio protok, sve u cilju boljeg prenošenja toplote sa tečnosti na sam hladnjak. U zavisnosti od stepena zapušenja može da se proba varijanta ispiranja u kontra smeru, ali će uspeti samo ako mulj tj kamenac se nije zaglavio.
Najbolji vid čišćenja bi bio da se mali hladnjak napuni antirostom, a onda potopi u ultrazvučnu kadicu u kojoj je destilovana voda, pa ga tako "krčkati".
Može da se desi i da klapna toplo-hladno ne zatvara kako treba, tj ne dolazi do kraja, bilo da se zagalvila iz nekog razloga ili recimo glavi sajla od komandi za prebacivanje do kutije ventilacije.
Može da bude i da zbog nekog drugog problema dihtunga glave (čestog na DOHC motoru) se javi veći pritisak u rashladnom sistemu i sam protok vode kroz mali hladnjak bude manji, ali tada je obično grejanje loše uglavnom dok motor radi u leru.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Poruka od batarihter » sreda, 7. dec. 2016. u 15:46h

..sto je najgore,nema ga u prodaji...
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 7. dec. 2016. u 15:52h

Ford weist den Weg.

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » sreda, 7. dec. 2016. u 19:53h

ma taj mali hladnjak ima nov i za 1500din samo neznam koliko je pristupacan za zamenu

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » sreda, 7. dec. 2016. u 20:09h

Samo što sa tim od 1500 ugrejaćeš se tamo negde na leto

Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Slika

stefan milanov

Poruka od stefan milanov » sreda, 7. dec. 2016. u 21:14h

kod mene je klapna ok, a skidao sam ventilator pre izvesnog vremena pa kompresorom duvao taj mali hladnjak, tacnije ono saće... sto se tice ovoga ispiranja bez skidanja, probacu da vidim sta ce biti, cevi su na pristupacnom mestu...
sto se hladnjaka tice, kod mene pase ovaj https://www.silux.rs/proizvodi/rashladn ... car=122401
vredi li cemu?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » sreda, 7. dec. 2016. u 21:45h

Imaš u swiss trade Nissens mali hladnjak za 3-3.5k din. (nissens je u dosta kola prva ugradnja)

a ovaj u siluxu je klasičan International Radiators iliti najgrđa kina :)
Slika

SCORPIO123

Poruka od SCORPIO123 » sreda, 7. dec. 2016. u 23:09h

911s [SK] piše:Cevi u malom hladnjaku kroz koje ide rashladna tečnost nisu potpuno šuplje, već kroz njih ide spirala po dužini, da bi se produžio put rashladnoj tečnosti a istovremeno i usporio protok, sve u cilju boljeg prenošenja toplote sa tečnosti na sam hladnjak. U zavisnosti od stepena zapušenja može da se proba varijanta ispiranja u kontra smeru, ali će uspeti samo ako mulj tj kamenac se nije zaglavio.
Najbolji vid čišćenja bi bio da se mali hladnjak napuni antirostom, a onda potopi u ultrazvučnu kadicu u kojoj je destilovana voda, pa ga tako "krčkati".
Može da se desi i da klapna toplo-hladno ne zatvara kako treba, tj ne dolazi do kraja, bilo da se zagalvila iz nekog razloga ili recimo glavi sajla od komandi za prebacivanje do kutije ventilacije.
Može da bude i da zbog nekog drugog problema dihtunga glave (čestog na DOHC motoru) se javi veći pritisak u rashladnom sistemu i sam protok vode kroz mali hladnjak bude manji, ali tada je obično grejanje loše uglavnom dok motor radi u leru.
sta znaci iskustvo

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“