Scorpio vs Mondeo
Moderator: ace1
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
BMW polemika no.2 + off
Vozio i Scorpiona 1 i Mondea 1
Scorpion udobniji za sedenje ali ne i za vožnju. Težak i spor u izvršenju komandi (mislim na skretanje).
Ne sećam se koji je motor bio u Scorpionu (jbg. beše to 1996-'97.) a Mondeo je 1.8 td ali je Mondeo živahniji.
Krajnja brzina kojom sa poterao Scorpiona je bila oko 150 ali se osećalo da ima još za barem 20-30 lm/h dok Mondeo nemere više da ga j...š! 160 i dimi ki vuruna :-)
Scorpion udobniji za sedenje ali ne i za vožnju. Težak i spor u izvršenju komandi (mislim na skretanje).
Ne sećam se koji je motor bio u Scorpionu (jbg. beše to 1996-'97.) a Mondeo je 1.8 td ali je Mondeo živahniji.
Krajnja brzina kojom sa poterao Scorpiona je bila oko 150 ali se osećalo da ima još za barem 20-30 lm/h dok Mondeo nemere više da ga j...š! 160 i dimi ki vuruna :-)
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Re: Moj dvojac
Scorpio vs mondeo tema.
Pa mondeo i scorpio nikako nisu isti segment.
Skorpio je vise po nekim americkim krojilima mogao bi po evropskim da bude u segmentu sa Mercedes S Audi a8 i slichni automobili samo sto je skorpio prestao da se proizvodi.
Sa druge strane MOndeo je u segmentu sa bmw3-kom mercedes c.
Dakle manji sedan, totalno drugacijih namena i korisnickih grupa.
Mondeo je vrlo verovatno laksi za voznju bolje skrece itd. Sto i treba da bude tako.
Nisam vozio socrpia a modea sam samo jednog Mk3 ne nekih preteranih snaga i ne preterano dugo, dao mi drugar krug da probam i to ej to.
Pa mondeo i scorpio nikako nisu isti segment.
Skorpio je vise po nekim americkim krojilima mogao bi po evropskim da bude u segmentu sa Mercedes S Audi a8 i slichni automobili samo sto je skorpio prestao da se proizvodi.
Sa druge strane MOndeo je u segmentu sa bmw3-kom mercedes c.
Dakle manji sedan, totalno drugacijih namena i korisnickih grupa.
Mondeo je vrlo verovatno laksi za voznju bolje skrece itd. Sto i treba da bude tako.
Nisam vozio socrpia a modea sam samo jednog Mk3 ne nekih preteranih snaga i ne preterano dugo, dao mi drugar krug da probam i to ej to.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- adam
Ne mogu baš 100% da se složim da Mondeo i Scorpio nisu isti segment kad se Mondeo uzima za direktnog naslednika Scorpia (vidi: wikipedia, Ford Scorpio) dok u toj istoj wikip. stoji kod Mondea da je naslednik Siere i Scorpia
A siguran sam da je bolja upravljivost Mondea posledica pre svega dva činioca: razlika u pogonskoj osovini i modernija tehnologija izrade (i konstrukcijska rešenja i materijala).
Scorpion i jeste pravljen da bi parirao Mečki i BMW-u (ali 5-ici) ali mi se čini da je Mondeo više nekako pandan BMW 3-i a ne 5-i. (mada ne i po gabaritima)
A što se "buljavog" tiče, on mi ostaje potpuna misterija. Nisam ga nikad ni vozio niti sam seo u njega, ali mi deluje kao potpuna limuzina ravna S klasi. Šteta je da je Fordovo poimanje autoindustrije u odnosu na tržište bilo takvo, da za automobilima te klase i veličine više nema potrebe, da će ih zameniti (meni mnooogo ružniji) hečbekovi, da Ford već ima jedan saloon (Mondeo) ...
I uopšte se ne slažem sa Clarksonovim istomišljenicima da je u pitanju jedan od najružnijih automobila svih vremena (kao ni za Yuga što se ne slažem - i tu ne mislim na kvalitet nego na izgled). Pa mnogi proizvođači su (neuspešno) imitirali baš taj izgled (setite se najneuspešnije Toyote Corolle - onog ruuuužnog hečbeka), honda Accord, Daewoo, pa čak i Mečka C klace (ili beše E, sa ona dva buljava fara) i mnogo drugih.
Mada meni malo izgledom spreda vuče na japanski look, ipak je to lep auto. Gospodski!
A siguran sam da je bolja upravljivost Mondea posledica pre svega dva činioca: razlika u pogonskoj osovini i modernija tehnologija izrade (i konstrukcijska rešenja i materijala).
Scorpion i jeste pravljen da bi parirao Mečki i BMW-u (ali 5-ici) ali mi se čini da je Mondeo više nekako pandan BMW 3-i a ne 5-i. (mada ne i po gabaritima)
A što se "buljavog" tiče, on mi ostaje potpuna misterija. Nisam ga nikad ni vozio niti sam seo u njega, ali mi deluje kao potpuna limuzina ravna S klasi. Šteta je da je Fordovo poimanje autoindustrije u odnosu na tržište bilo takvo, da za automobilima te klase i veličine više nema potrebe, da će ih zameniti (meni mnooogo ružniji) hečbekovi, da Ford već ima jedan saloon (Mondeo) ...
I uopšte se ne slažem sa Clarksonovim istomišljenicima da je u pitanju jedan od najružnijih automobila svih vremena (kao ni za Yuga što se ne slažem - i tu ne mislim na kvalitet nego na izgled). Pa mnogi proizvođači su (neuspešno) imitirali baš taj izgled (setite se najneuspešnije Toyote Corolle - onog ruuuužnog hečbeka), honda Accord, Daewoo, pa čak i Mečka C klace (ili beše E, sa ona dva buljava fara) i mnogo drugih.
Mada meni malo izgledom spreda vuče na japanski look, ipak je to lep auto. Gospodski!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Scorpio i Mondeo (naslednik Sierre) nisu isti isti segment. Scorpio i Opel Omega su isti segment i prestali su da se proizvode,dok su Sierra i Ascona(kasnije Vectra) u istoj klasi.
Scorpio je prestao da se proizvodi i nazalost nema naslednika
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Slabo prolaze sa prodajom proizvođači koji prave tako velika auto i velikog luksuza, a taj proizvođač nije u premium segmentu. Koliko znam Ford se nije nešto proslavio sa prodajom Scorpia iako je odličan auto, takođe VW sa Pheatonom i Opel s Omegom, Reno je sa Vel Satisom napravio veliki promašaj zbog izgleda, vozio sam se u njemu 3.0 V6 oko 220 ks ide ko zmaj ali izgled nije za tu klasu auta.
Scoprio je ima veoma dobar dizajn, neko kaže da je buljav i da je ružan, ali meni je na jedan poseban način veoma lijep.
Scoprio je ima veoma dobar dizajn, neko kaže da je buljav i da je ružan, ali meni je na jedan poseban način veoma lijep.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Skorpio je mnogo veci, duzi i luksuzniji od mondea i nikako ne moze da bude isti segment sa njim.Ne mogu baš 100% da se složim da Mondeo i Scorpio nisu isti segment kad se Mondeo uzima za direktnog naslednika Scorpia (vidi: wikipedia, Ford Scorpio)
Mondeo ne moze da bude naslednih skorpia jer je poceo da se proizvodi 93 (kao direktan naslednik sierre) za razliku od scorpia koji je prestao da se proizvodi 98-me.
Dakle mondeo je poceo da se proizvodi 5 god pre nego sto je skorpio prestao da se proizvodi. Tako da nema nikakve logike da mu bude naslednik + zna se da je mondeo naslednik sierre koja je prestala da se proizvodi 92 a mondeo poceo 93.
Sa tehnicke strane ok, ali sa strane potrebe i ciljane grupe korisnika, skorpio nije pravljen za one kojima ce vozne performase u vidu upravljanja pri veci brzinama biti bitne.A siguran sam da je bolja upravljivost Mondea posledica pre svega dva činioca: razlika u pogonskoj osovini i modernija tehnologija izrade (i konstrukcijska rešenja i materijala).
Skorpio je pravljen za udobne duge puteve - autoputevima gde je upravlajnje svedeno na neke krivine veceg luka.
A upravo ako je cilj udobnost, znamo da se gube te sportske performanse.
Petici, S klasi, Sedmici, cime vec tako neki "veci" sedan.Scorpion i jeste pravljen da bi parirao Mečki i BMW-u (ali 5-ici) ali mi se čini da je Mondeo više nekako pandan BMW 3-i a ne 5-i. (mada ne i po gabaritima)
Za mondeo sam rekao da je u segmentu sa BMW 3 Audi a 4 i slichnim sedanima koji nisu ni Mid Size ni Fullsize.
A sta je lincoln?Šteta je da je Fordovo poimanje autoindustrije u odnosu na tržište bilo takvo, da za automobilima te klase i veličine više nema potrebe,

Ford je uradio jednu stvar koju mnogi rade. Kupio Lincolna, zadrzao mu marku - da bi mu zadrzao brend i preko njega pravi luksuzne fullsize automovile.
Sad sto ih ne izvozi za evropu ne znam.
Isto je uradio mercedes sa MAybachom.
I c i e i s.Mečka C klace (ili beše E, sa ona dva buljava fara)
Iskreno meni se linija skorpia jako svidja jedino mi se ne svidjaju farovi. ( mk2 skorpia )
Iosis piše:Slabo prolaze sa prodajom proizvođači koji prave tako velika auto i velikog luksuza, a taj proizvođač nije u premium segmentu. Koliko znam Ford se nije nešto proslavio sa prodajom Scorpia iako je odličan auto, takođe VW sa Pheatonom
A je*iga WV koji drzi Audi je napravio Pheatona kao malte ne kopiju A8, a mislim da je bio skuplji od njega. Nije ni cudo sto se nije proslavio.
Znam lika koji ima Phaetona ( nisam imao prilike da se vozimu njemu nazalost ) i video sam ga auto je - PRELEP, a po revjuima sve pohvale.
F.O.R.D. First On Race Day
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Re: Scorpio vs Mondeo
Mislim da fordu u Evropi jako nedostaje neki luksuzniji adut, tacnije automobil u nekoj visoj klasi od mondea, jer mislim da ford sa svojim mogucnostima ne sme da se zadovolji ovim postignutim rezultatima sa mondeom.

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- adam
Samo sam preneo šta vele u Wikip. (da je naslednik Scorpiona Mondeo) ali da su kod Mondea napisali da je naslednik i Siere i Scorpiona. I slažem se (i znam) da je Scorpio (Mark 1: 1985-1992.; facelifting: 1992.-1994.) pravljen i prodavan mnogo godina posle pojave Mondea MK1, ali uzmi u obzir da se to odnosilo na buljavog Scorpia (1994.-1998.) koji je i po opremi i gabaritima veća/viša klasa od Scorpio 1.
"Skorpio je pravljen za udobne duge puteve - autoputevima gde je upravlajnje svedeno na neke krivine veceg luka.
A upravo ako je cilj udobnost, znamo da se gube te sportske performanse. "
Nisam baš siguran da sam shvatio ? Pod koju kategoriju postavljaš upravljivost? Koliko sam te shvatio, upravljivost si podveo pod sportske performanse, a to nije tako. To je zasebna karakteristika/osobina. A Mondeo jeste udoban, upravljiv ali ne i sportista, dok je Scorpion udoban, teško upravljiv, a sem V6 agregata i onog sa 24V nije baš ni sportista. A ni sa 2.0 DOHC.
Uzgred, nisam išao Scorpionom na duga putovanja ali sam čuo da i pored velike udobnosti fotelja dolazi do umaranja zbog neanatomskog oblika sedišta, koja su zamenjena kod Mk2 (buljavog).
"Skorpio je pravljen za udobne duge puteve - autoputevima gde je upravlajnje svedeno na neke krivine veceg luka.
A upravo ako je cilj udobnost, znamo da se gube te sportske performanse. "
Nisam baš siguran da sam shvatio ? Pod koju kategoriju postavljaš upravljivost? Koliko sam te shvatio, upravljivost si podveo pod sportske performanse, a to nije tako. To je zasebna karakteristika/osobina. A Mondeo jeste udoban, upravljiv ali ne i sportista, dok je Scorpion udoban, teško upravljiv, a sem V6 agregata i onog sa 24V nije baš ni sportista. A ni sa 2.0 DOHC.
Uzgred, nisam išao Scorpionom na duga putovanja ali sam čuo da i pored velike udobnosti fotelja dolazi do umaranja zbog neanatomskog oblika sedišta, koja su zamenjena kod Mk2 (buljavog).
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nije ni wiki nepogresiva odn. taj koji je sastavljao sve to...
Zasto Mondeo nije sportista ? Najdinamicniji je u klasi od svog nastajanja do danas
U krivinama sije i Passata i Vektru
Zasto Mondeo nije sportista ? Najdinamicniji je u klasi od svog nastajanja do danas

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- adam
Žao mi je, ne bih znao! Imam Mondea dizlo pa sam neupućen :rolleyes:
A i Passat je nešto viši, zar ne?
Da, primetih još u vezi s nekim drugim temama da wiki nije 100% tačna i da postoje kontradiktornosti u njoj.
A i Passat je nešto viši, zar ne?
Da, primetih još u vezi s nekim drugim temama da wiki nije 100% tačna i da postoje kontradiktornosti u njoj.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Ford je dosta para gubio na scorpiu i kada je prestao da se pravi buljavi (Ford je doneo odluku da ne prave vozilo vishe u tom segmentu ,posto su kao kompanija posedovali jaguara ,koji je u sustini zamenio fullsize u punom luksuzu - zato u jednom trenutku jaguar postaje dosta pristupacniji sirokim javnim masama i sa cenom i sa promenom politike razmisljanja u toj kompaniji - dizel - karavan-AWD-jaguari).
vozila rastu iz serije u seriju a po segmentima kako su rasli naslednici idu ovako
Taunus TC 1,2,3,Sierra Mk1,2,Mondeo Mk1,2,3,4
Granada Mk 1,2 , Scorpio Mk 1,2,3 ,(uslovno receno Jaguar -jer ga proizvodi druga firma u istom koncernu)
I mene isto licno zanima misljenje koji je udobniji Scorpio ili zadnji Mondeo i koji ima vishe mesta i luksuza
mada me zanimaju i poredjenja izmedju Scorpia medjusobno,a mislim da nije off
vozila rastu iz serije u seriju a po segmentima kako su rasli naslednici idu ovako
Taunus TC 1,2,3,Sierra Mk1,2,Mondeo Mk1,2,3,4
Granada Mk 1,2 , Scorpio Mk 1,2,3 ,(uslovno receno Jaguar -jer ga proizvodi druga firma u istom koncernu)
I mene isto licno zanima misljenje koji je udobniji Scorpio ili zadnji Mondeo i koji ima vishe mesta i luksuza

mada me zanimaju i poredjenja izmedju Scorpia medjusobno,a mislim da nije off
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Recimo da Mondeo Mk4 može da se uzme kao naslednik klase kojoj je pripadao Scorpio, pošto su sve klase u medjuvremenu porasle, a uvedene su i nove manje.Nesa piše:Scorpio i Mondeo (naslednik Sierre) nisu isti isti segment. Scorpio i Opel Omega su isti segment i prestali su da se proizvode,dok su Sierra i Ascona(kasnije Vectra) u istoj klasi.
Pogledajte koliko novih vozila je uvedeno odkad se Scorpio Mk3 ne pravi - Ka, Fusion, C-max, S-max....
Pa ista priča ti je kao sa Citrenom DS i C6, DS je prestao da se pravi još pre 35 godina, ali je C6 proglašen za pravog naslednika iako je započeo sa proizvodnjom pre 5 godina.DjomlaMRak piše: Dakle mondeo je poceo da se proizvodi 5 god pre nego sto je skorpio prestao da se proizvodi. Tako da nema nikakve logike da mu bude naslednik + zna se da je mondeo naslednik sierre koja je prestala da se proizvodi 92 a mondeo poceo 93.
http://www.leftlanenews.com/lincoln-aim ... -asia.htmlDjomlaMRak piše: Ford je uradio jednu stvar koju mnogi rade. Kupio Lincolna, zadrzao mu marku - da bi mu zadrzao brend i preko njega pravi luksuzne fullsize automovile.
Sad sto ih ne izvozi za evropu ne znam.
A uz to - Jaguari s kraja 90-ih i početka 2000-tih su bili jako popularni i dobro prodavani.ace1 piše:Ford je dosta para gubio na scorpiu i kada je prestao da se pravi buljavi (Ford je doneo odluku da ne prave vozilo vishe u tom segmentu ,posto su kao kompanija posedovali jaguara ,koji je u sustini zamenio fullsize u punom luksuzu - zato u jednom trenutku jaguar postaje dosta pristupacniji sirokim javnim masama i sa cenom i sa promenom politike razmisljanja u toj kompaniji - dizel - karavan-AWD-jaguari).
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Nego da se vratiomo , temi .
Skorpion je poslednji izdanak rwd automobila evropskog forda . Udobna limuzina , koja je prestala da se proizvodi 2000 (ili 1999) godine . Bezvezni dizajn zadnjeg dela modela II , problemi sa el.instalaciom doprineli su da se ovaj model nestane tiho .
Mada skorpio II u karavan verziji uopse nije ruzan auto , a od sofersajbne pa do kraja automobila , tesko ga je razlikovati od mondea karavana .
Skorpion je poslednji izdanak rwd automobila evropskog forda . Udobna limuzina , koja je prestala da se proizvodi 2000 (ili 1999) godine . Bezvezni dizajn zadnjeg dela modela II , problemi sa el.instalaciom doprineli su da se ovaj model nestane tiho .
Mada skorpio II u karavan verziji uopse nije ruzan auto , a od sofersajbne pa do kraja automobila , tesko ga je razlikovati od mondea karavana .
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Dok sam se raspitivao o Mondeu,stalno sam nailazio na komentar da je prostraniji cak i od Skorpia koji je na trzistu za segment jaci od njega..verujem da je Skorpio udobniji kao sto su te stare limuzine bile,ali sad je smisao udobnosti promenjen i nije vise bitno da samo pegla rupe..putevi na zapadu su odlicni pa su u prvi plan dosle neke druge osobine..
Poslednja izmena: Cedo, na dan nedelja, 31. jan. 2010. u 14:50h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
to bas i pokusavamo da utvrdimo ,mada ne verujem da je predposledni Mondeo dorastao udobnosti Scorpia
Mrki sta ti kazes,jesi dzirao zadnjeg Mondea i Buljavog
Mrki sta ti kazes,jesi dzirao zadnjeg Mondea i Buljavog
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nisam ni buljavog ni Mk3... djirao sam Mondeo mk1,mk2 i Scorpia sve osim buljavog...
Scorpio je klasa za sebe u odnosu na Mondea mk1 i mk2... ne mogu da se porede uopste
Za Mk3 mi je puno ljudi reklo da je ladja na putu... al dok ne sednem i neisprobam... Scorpio je za mene car za ove nase rupe
Scorpio je klasa za sebe u odnosu na Mondea mk1 i mk2... ne mogu da se porede uopste

Za Mk3 mi je puno ljudi reklo da je ladja na putu... al dok ne sednem i neisprobam... Scorpio je za mene car za ove nase rupe

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Nisam se vozio ni u jednom Scorpiu,ali u Mondeu MK3 jesam i nazad se nije bas proslavio sa prostorom,tako da sam 99 posto siguran da mu po tome nije ni blizu. A i onako,spolja gledano Scorpio je mnooogo veci (bar meni tako deluje)..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
U Scorpiu pozadi je glavni problem sto svako ko sedne pozadi... uglavnom zaspi 
Eto toliko je udobno
A mesta pozadi u Scorpiu ima toliko da bi klinci bez pardona mogli da otpikaju partiju fudbala

Eto toliko je udobno

A mesta pozadi u Scorpiu ima toliko da bi klinci bez pardona mogli da otpikaju partiju fudbala

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
ma to je super nego znam jednog majstora ,koji kad ih vidi
a bas smo bili u razmatranju jednog buljavog jesenas
i ja sam spavao u Mk1 86 Cl-u u skoro full-u(maltene sve kao i ghia imao)

a bas smo bili u razmatranju jednog buljavog jesenas
i ja sam spavao u Mk1 86 Cl-u u skoro full-u(maltene sve kao i ghia imao)

It is 1971
It is 1971

- kubura16v
Znaci dilema razresena: SCORPIO IMA VISE MESTA OD BILO KOG MONDEAAA! 

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
pa u ovaj zanji mondeo sam ulazio ,al ga nismo trosili i nisam bio u buljavom ni ja ,a to je glavno poredjenje
zadnji mondeo je drasticno porastao i dalje je nerazjasnjena polemika
zadnji mondeo je drasticno porastao i dalje je nerazjasnjena polemika
It is 1971
It is 1971

- kubura16v
Novi Mndeo,karavan..
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... _AbSi8y3Aw
Scorpio
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... _AaQkazHAw
Booogamiiii.... ? ? ?
Scorpio
Booogamiiii.... ? ? ?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Sve zavisi koliko se sediste povuce nazad..ovde je Mondeo u ociglednoj prednosti ali pogledaj kako je Skorpiu sediste povuceno iza srednjeg stuba..inace medjuosovinsko rastojanje Mondea Mk4 je 2850 mm (znaci trebalo bi da nudi najvise mesta) dok je kod Skorpia Mk2 2770mm,Mondeo Mk3 ima 2756MM i tada je to bilo najvise,u toj klasi automobila..jeste da je za 14mm krace u odnosu na Skorpia Mk2 ali stojim pri tom da Mondeo mk3 nudi vise mesta..prvi komsija iz Svajcarske ga dovezao pre par godina tako da sam se vozio..
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Ja ne vjerujemkubura16v piše:Znaci dilema razresena: SCORPIO IMA VISE MESTA OD BILO KOG MONDEAAA!

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne brini bice pobrisan sav off uskoro, sve sto nema veze sa scorpio vs mondeo raspravom, to ukljucuje i moje razglabanje na temu M3 vs ST220.
Da se vratim na temu:
A i neko je spomenuo, kad se povuce sediste i u jednom i u drugom na isto rastojanje trebalo bi da imaju isto prostora za noge.
Da se vratim na temu:
Pa ne znam da li u Mondeu ima vise mesta, ali ove fotelje u Scorpio-u... Very nicekubura16v piše:Novi Mndeo,karavan..
Scorpio
Booogamiiii.... ? ? ?

A i neko je spomenuo, kad se povuce sediste i u jednom i u drugom na isto rastojanje trebalo bi da imaju isto prostora za noge.
Fiesta!!