Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Capri mk2/3

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Re: Ford Capri mk2/3

Poruka od retromad » petak, 18. sep. 2009. u 10:39h

Naravno da se treba izminjat sve živo, za dobit toliko kubika, zato i košta. Drugo su roverovi motori, 3.5 i 3.9 v8, meni je u planu samo fordovo, i samo šta se ugrađivalo u njega tokom proizvodnje. I ne volim zvuk od 24v motora, to su već moderniji, noviji motori sa kojima treba kemijat, to mi nije napeto. Ovdi je sve plug n play. I puno mi je draži zvuk 12v motora na karburator, nego s bilo kakvim injectionom ili itb-om. Ti novi nemaju ništa kamionsko u sebi, lako se zavrte, i puno vrte, a to mi nije napeto. Mjenjač n9 već iman iz 2.8i granade, samo mi se u njih ne sviđa šta je peta brzina putna.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 18. sep. 2009. u 10:56h

Pa 2.9 24v je isti blok , isti je kao 2.9 12v , samo sho ima drugacije glave i bregastu . Poseduje 270 Nm prem 150 koliko je kod tebe . Ima 2.5 x vise konja ... I sve je fordovo , i sve mozes da nabudzis koristeci originalne delove od tvog kaprija ... Jedino sto ce da sahrani taj N9 dok si rekao keks , ako ga budes gazio non-stop .

retromad

Poruka od retromad » petak, 18. sep. 2009. u 11:16h

2.9 24v cosworth ima 4 bregaste u glavi, 2.9 12v jednu u bloku, nisu isti, provjereno. Al reka san ti zašto mi nije napet, ne radim trkaće auto nego musclecar. Toga mi prijatelj ugrađuje u svoj capri i baš je ugradija mt75, pa smo skeptični koliko će trajat lol Meni kemije nisu napete, ni moderne konverzije. Mogu za pare koje uložim u to ubacit v8 od mustanga ili coswortha, al to mi nije napeto. Samo staro, sporohodno, sa jednim ili više karburatora i suludom potrošnjom lol

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 18. sep. 2009. u 11:39h

Pa 2.9 24v uopste nije moderna konstrukcija . To sto ima glave sa 4 ventila i DOHC konfiguraciju ne svrstava ga u moderne konstrukcije . Imas Fijatove DOHC motore iz 60ih . Imas fordov BDA 16v iz '74...
Muscele car , mora da ima misice , tj da ide ... a ne da se bubnji kako dizel lokomotova , da trosi gorivo kao zil , i da ide malo bolje nego jugo 65 ...
A i tom 2.9 24v mozes da odsrafis usisnu granu i da montiras 6 karburatora od z101 i iz malo prepravke da montiras razvodnik sa platinama i obicnu bobinu i dobio si retro motor mrgreen ...

bossko77
Poruka: 1378
Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h

Poruka od bossko77 » petak, 18. sep. 2009. u 15:20h

retromad piše:
Slika

Slika
Jel sam ja lud ili vidim 3 svecice a dva izduvna izlaza ..hm.

By the way ..auto je sto bi rekli apoteka ..svaka cast
SlikaSlikaSlikaSlika

retromad

Poruka od retromad » petak, 18. sep. 2009. u 15:47h

van piše:Pa 2.9 24v uopste nije moderna konstrukcija . To sto ima glave sa 4 ventila i DOHC konfiguraciju ne svrstava ga u moderne konstrukcije . Imas Fijatove DOHC motore iz 60ih . Imas fordov BDA 16v iz '74...
Muscele car , mora da ima misice , tj da ide ... a ne da se bubnji kako dizel lokomotova , da trosi gorivo kao zil , i da ide malo bolje nego jugo 65 ...
A i tom 2.9 24v mozes da odsrafis usisnu granu i da montiras 6 karburatora od z101 i iz malo prepravke da montiras razvodnik sa platinama i obicnu bobinu i dobio si retro motor mrgreen ...
E vidiš, u tome i je stvar, moš svašta iskemijat na sve, a pitanje je kako i koliko radi. Mene kemije ne interesiraju. Za sve ovo šta sam nabrojia postoje dijelovi, novi za naručit, di ne moram, varit, pripasivat i slične kemije izvodit i gledat kako će radit,ako će radit,i kad će se rasut. I kako misliš ne ide??? Pa 2.8 sa k-jetom, koji ima samo 4 šprice ako si ga ikad vidija, ide 8 sec do 100... Sa carbovima koji su jettani samo za njega, a ne neki s južine ili čega već, ide bolje, provjereno, to šta je stara tehnologija nije uopće bitno. Znam da imaju stari motori sa više ventila i bregastih, da se daju bolje nabrijat i da bolje idu, uostalom radim s autima, te su mi stvari puno dostupnije nego ovo... Al to nije moj đir, ne zanima me.
bossko77 piše:Jel sam ja lud ili vidim 3 svecice a dva izduvna izlaza ..hm.

By the way ..auto je sto bi rekli apoteka ..svaka cast
Hvala, nisi lud lol , to je stvarno tako, jer je motor izveden iz v4. Samo moderniji 2.4i i 2.9i imaju po 3 izlaza, ovi stariji po 2 sa svake strane.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » subota, 30. jan. 2010. u 12:53h

sta se desava sa autom,kako te sluzi za sada,jel uzivas u voznji ili ubacujes drugi motor? pozz
rust is not a crime

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » subota, 30. jan. 2010. u 13:37h

Svaka cast za auto podseca me na sve one Mustange 66 kad im se podigne hauba - prosto neverovatno za nase uslove. Reci da li je ovo Vista plava kojom si farbao auto?

retromad

Poruka od retromad » nedelja, 31. jan. 2010. u 13:45h

Hvala! Auto čeka bolju financijsku situaciju da ga registriram, vozam ga po kvartu tu i tamo. Boja je od ferrarija perla plava, slična je cobalt blue fordovoj, ali puno atraktivnija.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 31. jan. 2010. u 16:25h

Posto imam isti motor u svom Taunusu mislio sam da stavim jedan Weber 40 DCOE aili izgleda da ovaj DGAS staje bez ikakvih pretumbacija. Vidjao sam ovakav komplet na internetu u par firmi ako nije tajna da li si ga uzeo polovan pa sredjivao ili nov pa na motor. Kako se inace ponasa sa ovim karburatorom u odnosu na njegov standardni i da li si radio nesto oko glave i usisa?

retromad

Poruka od retromad » nedelja, 31. jan. 2010. u 17:32h

Ako ćeš micat solexa, samo weber DGAS dolazi u obzir, al 32 DGAS koji je napravljen samo za 2.0 V6 jer jedino on paše na usisnu granu. 38 Dgas je za 2.8, 3.0 i 2.3. ne za 2.0 i to nemoj kemijat ili neke slične tipa IDF, DHLA, pa ni DGAV od rednog 2.0 jer nisu za njega. Sve će to radit, al nikad idealno. Nećeš ga nikad moć naštelat bez pravog setupa za taj motor. Ima sam solexa od 2.3 v6 prije ka neki tuning al je priliva cilo vrime, nije dobro radija. Sa weberom je bolji start i čini mi se da je nešto življi, bolje radi jer je elektronski čok, umisto vodenog koji je bija na solexu...al to su samo nijanse, ništa revolucionarno. Motor je stock cili, samo mu još planiram elektronsko paljenje ugradit kad ga iskompletiram i ako nađem ručni čok za dgav/dgas na e-bayu. Ako oćeš iscidit snage iz tog motora, treba puno više stvari od karburatora koje i koštaju, a kako već tvornički imaš veće motore, radije u njih ulaži, jeftinije je, ovaj je napravljen da bude radni, a ne pila.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 31. jan. 2010. u 18:50h

Upravo sam prehledao na oldschoolhr.com sve tvoje postove oko sredjivanja Caprija - super u svakom pogledu a nasao sam i informacije koje su mi trebale. Vidim da si stavio usis od 2.3 V6 i DGAS. Glavu sam poceo da trazim pre par dan jer sam dobio informaciju da moze da se montira direktno na 2.0 a ovo za karburatore od tebe. Svidja mi se detaljnost kojom si sve predstavio. Svaka cast.

retromad

Poruka od retromad » nedelja, 31. jan. 2010. u 19:43h

Nisam stavlja usis od 2.3, bija je plan dok je solex bija u điru, zbog drugačijeg termostata i usisne grane, ostavija sam stari, jer je elektronski čok drugačije (jednostavnije) izveden u webera. Ide na 1 žicu, s time da sam napravija relej da otvara tek kad auto upali, da se ne pregrijava bezveze i ne vuče struju.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 31. jan. 2010. u 20:07h

Vidim da si menjao cok sa vodenog na elektronski ispada da si napravio DGES. A sto se tice usisa otvori na 2.3 su veci od otvora na 2.0 ali sta je to sa drugacijim termostatom - jel ima veze sa karburatorom ili je drugaciji termostat na 2.3 od termostata na 2.0? A da sporo greje sa vodenim cokom bas mu treba vremena !

Sta je bilo sa 2.3 usisom? - cisto onako ...

retromad

Poruka od retromad » nedelja, 31. jan. 2010. u 20:48h

2 stvari, imaš starije serije tih motora koji imaju platinsko paljenje i uglavnom vodene čokove i novije tj zadnje koji imaju isključivo elektronske čokove i paljenje. Brtve im ne pašu, jer im se kanali od vode ne poklapaju, pa nisu kompatibilni bez manjih kemija. Ne znam di je prijelazna godina 81 ili 83. Usisne grane su im drugačije jer je poklopac termostata na starijima na 3 vide, na novijima na 2 vide sa senzorom za elektronski čok. Usisna grana od 2.3 ima veće kanale od usisne od 2.0 (šta možeš vidit u mojoj temi na slikama) i iako grane pašu na vidu, protok goriva nije dobar, treba na glavama raširit kanale (zajeb jer su gusnate) da bi dobija pravilan protok. 2.Glave nisu iste na 2.0 i 2.3 jer su i ventili veći (veći motor). Tako da ako oćeš izvest 2.3 iz 2.0 treba ipak pazit na neke stvari i ima posla. Po meni je to neisplativo za 15 ks više, radije kupi tvornički 2.3 ili još bolje 2.8 na koji možeš stavljat i karburatore i ubrizgavanje. E i kad stavljaš DGAS treba ti plastični distancer od nekoliko mm jer je kućište uže od solexa pa jedna poluga tuče o usisnu granu. To rješiš sa nekoliko brtvi ili distancerom iz rednog motora sa dgav-om pošto tvornički to imaju. Zašto ja to nisam radija? Nije mi se dalo zezat, a imam i jedan lošiji 2.3 sa strane, kojeg mi se nije dalo sređivat, nije neki porast, ako oćeš pravu razliku odi na 2.8/2.9 jer onda auto postaje jurilica :-)

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 31. jan. 2010. u 21:09h

Sto bi rekli bas jasno sto se ovoga tice. Sad samo cekamo ostatak sage o Capriju.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 31. jan. 2010. u 21:33h

Svaka čast za rad i trud oko ovog auta.Izuzetno izgleda....Bravo ! !
Slika Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » nedelja, 31. jan. 2010. u 22:47h

Retromad hvala za link,ima sta da se vidi.. i jos jednom sve pohvale za auto i trud :D
Evo ako hoce jos neko da pogleda: http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?t=6499

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 9. feb. 2010. u 18:27h

Jel auto registrovan ili jos vozis samo po kraju kao sto rece i sta se desava?

limeni
Poruka: 94
Član foruma od: petak, 21. nov. 2008. u 21:12h

Poruka od limeni » utorak, 9. feb. 2010. u 20:36h

..Svaka cast za caprija,sve cestitke .....prelepo.....nemam reci....

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » utorak, 9. feb. 2010. u 22:01h

Lep auto, svaka cast na trudu.
Slika

retromad

Poruka od retromad » sreda, 10. feb. 2010. u 11:27h

Hvala vam na pohvalama. Čeka i dalje na registraciju, nije u planu još neko vrime, sad druge stvari imaju prednost jer i onako nije daily driver.

retromad

Poruka od retromad » četvrtak, 16. sep. 2010. u 14:55h

Capri je registriran i na cesti...Nikad mi nije bilo linije učinit photosession lol U ovih par dana napravija san 350 km, većinom po Splitu i bližoj okolici. Nisan ga ni opra pošteno, a kamoli išta drugo... Stalno se vozikam, raspalim stari r'n'r (ac/dc, doors, saxon i sl), lakat vanka i zaboli me za sve 8) Auto privlači poglede svugdi di dođem bez obzira na dob/spol, a bilo je već i par upita o prodaji, naravno, neuspješnih E sad o potrošnji...Oko nekih 13l/100km kad ga šaltam na 2500 okretaja. Kad ga gazim, priko 25, sigurno, kazaljka od goriva pada na oči mrgreen Moga bi mu i povrat složit, sve mi se čini...A i omekšat amortizere mrvicu, na ravnome je ludilo i iznenađujuće stabilan, ali priko rupa je tvrd. Auto ide, neman neki osjećaj ubrzanja, od 0-160 (nisan iša brže) je isto, nema porasta i pada snage nekog primjetnog, samo ide i mumlja :-) Uzbrdo je još najluđe, mogu sve 4 brzine prominit na već 2000 okretaja...Nema trokiranja ni zapinjanja, samo grgljanje...Ma milina...Evo napokon par slika da ne pilam:

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Slika

Slika

Slika

blueline
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 5. sep. 2010. u 22:58h

Poruka od blueline » četvrtak, 16. sep. 2010. u 15:51h

svaka čast, auto je strava! cekicko
Nothing is more discouraging than unappreciated sarcasm.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 16. sep. 2010. u 15:57h

svaka cast,bas je lepo ispao na kraju thumbsuph
rust is not a crime

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“