Sada je u njemu Vartin akumulator od 70 Ah, akumulator je kupljen u Mostaru (gdje je auto i bilo sve do 20. 01. 2016. godine, tada sam ga ja kupio) 21. 06. 2015. godine (garancija važila godinu dana). Auto je kod mene jedno večer garažirano u garaži sa grijanjem (bude od 10 - 20 stepeni u garaži), a drugo večer je ispred kuće i sve tako.
Jučer ujutro je tek upalio iz trećeg-četvrtog puta nakon što je prenoćio vani. To mi se prije nije nikada dešavalo. Preko noći je bio blagi minus, a ujutro je temperatura bila u blagom plusu, pa me brine ovo paljenje, kako će tek onda biti zimi na minusima... Poslije u toku dana nije bilo problema sa paljenjem (7-8 puta sam ga palio i gasio, vozio sam neke kratke relacije, pa se nije stizao ni ohladiti do kraja), a i bilo je oko desetak stepeni. Evo jutros iz prve pali bez ikakvih problema nakon što je prenoćio u garaži. Rezervoar je 90% pun i to sam nasuo gorivo sa tim nekim aditivima na Q-Max Petrolu (mada je i to vjerovatno porez na budale

Svi grijači su promijenjeni prošle godine na proljeće/ljeto.
Poslušat ću Stefana sa ovim dopunjavanjem, pa ako to ne uspije onda idem električaru. Tek bih na kraju išao na opciju da kupim nov, jer je ipak je star samo oko godinu i po dana.