Ford Sierra 2.0 - Pomešala vodu i ulje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: utorak, 20. dec. 2016. u 19:56h
Ford Sierra 2.0 - Pomešala vodu i ulje
Dobio sam ponudu koja se ne odbija.Naime,gospodin mi nudi Forda Sierru 2.0 16v.Auto je nesto modifikovan i iz njega je izvuceno 135ks.Uz njega dobijam hrpu delova poput alnasera,alternatora,full enterijera,pumpu za benzin itd za 240 evra.Auto ide i na benzin i na plin.Naravno,postoji jedna zackoljica.Auto je pomesao ulje i vodu sto se manifestovalo time da autu uvek fali rashladne tecnosti,a ulje ima boju bele kafe.Po njegovim recima,auto nije nijednom podigao temperaturu jer je covek posle paljenja primetio na naglo podize kazaljku,ugasio ga i od tad stoji.Auto i dalje pali normalno.Limarijski je perfektan,Ghia oprema.Glavno pitanje,sta mi je ciniti?Koliko otprilike izlazi popravka?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Predlog iskusnih Fordasa :)
300 eur minimum i to da nije pukla glava... ako je pukla glava, dodaj na to cenu da nabaviš drugu glavu (niko ti neće prodati drugu glavu ispod 100 eur iako će ti ovde neki reći da se kupuju cele sierre za 150 eur, da kupuju se ali neispravne)
Pride kad je sve već skinuto, glupo je nezameniti pumpu za vodu, termostat, termoprekidač (pošto jelde, desila se havarija zbog problema sa rashladnim sistemom iako ti to neće nikad vlasnik priznati) i proveriti stanje lanca i plastičnih vođica... pride ako treba da se menja lanac i vođice plastične na to dodaj još 150-200 eur (samo original Ford se to kupuje, ostalo nije kvalitetno) i naravno nezaobilazni hidrošpaner.
I da, jedino ako ti nudi sierru cosworth bez turbine ali ne postoji obična sierra 2.0 16v.
Ili možeš da ideš na super fušeracija varijantu da zameniš samo dihtung glave i triput se prekrstiš da nije pukla glava ili da se izdeformisala i da je sve ostalo u savršenom stanju, ako je loša glava bacio si 50-100 eur za ruke majstoru i cirka 1500-2000 din za dihtung i naravno 240 eur za auto.
Pride kad je sve već skinuto, glupo je nezameniti pumpu za vodu, termostat, termoprekidač (pošto jelde, desila se havarija zbog problema sa rashladnim sistemom iako ti to neće nikad vlasnik priznati) i proveriti stanje lanca i plastičnih vođica... pride ako treba da se menja lanac i vođice plastične na to dodaj još 150-200 eur (samo original Ford se to kupuje, ostalo nije kvalitetno) i naravno nezaobilazni hidrošpaner.
I da, jedino ako ti nudi sierru cosworth bez turbine ali ne postoji obična sierra 2.0 16v.
Ili možeš da ideš na super fušeracija varijantu da zameniš samo dihtung glave i triput se prekrstiš da nije pukla glava ili da se izdeformisala i da je sve ostalo u savršenom stanju, ako je loša glava bacio si 50-100 eur za ruke majstoru i cirka 1500-2000 din za dihtung i naravno 240 eur za auto.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Re: Ford Sierra 2.0 - Pomešala vodu i ulje
Hvala na iscrpnom odgovoru,dok ne odem i ne vidim,necu znati sta da radim.On tvrdi da su glava i blok citavi,samo treba dihtung da se zameni.Ako je uzmem i ako se ispostavi da je glava ciknula,imam jednu sierru koju sam uzeo u julu od strica za 50 evra i za koju sam siguran da joj je motor top,doduse jeste 8v kais 77kw,ali mislim da moze da se prepakuje.Isao bih na varijantu da se glava skida,salje na hidrotest,ravnja itd,komsija mi je majstor i popravka me ne izlazi ni dinara nego neku kompezaciju napravimo,inace je radio u IMRu kao mehanicar i odlicno radi.Zao me je da propada jer auto izgleda kao grom,branici od cosswortha,spojleri i gomila delova uz nju.Ghia oprema,90o godiste,2 vlasnik u Srbiji.
http://www48.zippyshare.com/v/8X4ScoCr/file.html
http://www88.zippyshare.com/v/yVsDpqFA/file.html
http://www48.zippyshare.com/v/8X4ScoCr/file.html
http://www88.zippyshare.com/v/yVsDpqFA/file.html
Poslednja izmena: DjoleMLD, na dan utorak, 20. dec. 2016. u 21:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Jao, kupili ste onu zlatnu iz Bogatića ?

-
Jeste iz Bogatica,ali je nisam kupio jos,brzo pricaj sta znas? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa ništa... registracija+atest+sređivanje motora+cena auta i izlaziš debelo preko 1k eur a da nisi pipinuo ostatak auta. (ili što ja volim da kažem, da nisam pogledao odozdo kakva je
)
A to što ti kaže da nije sigurno glava pukla to mož mačku okačiš o rep... šta on ima neki supervid i mož pogledom da utvrdi da glava nije pukla ?
Pride, ta sierra što si kupio za 50 eur ima pinto motor, ne paše glava od tog motora na dohc.
p.s to nisu cosworth spojleri... to je RS paket navlaka, ukucaj na google Ford Sierra Sapphire Cosworth i videćeš jasno razliku između prednjeg branika i zadnjeg spojlera.

A to što ti kaže da nije sigurno glava pukla to mož mačku okačiš o rep... šta on ima neki supervid i mož pogledom da utvrdi da glava nije pukla ?
Pride, ta sierra što si kupio za 50 eur ima pinto motor, ne paše glava od tog motora na dohc.
p.s to nisu cosworth spojleri... to je RS paket navlaka, ukucaj na google Ford Sierra Sapphire Cosworth i videćeš jasno razliku između prednjeg branika i zadnjeg spojlera.

-
Znaci nije macka u dzaku,nego sibirski tigar... 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Znaš koliko ima sati kad sam ja odustao od iste a volim Sierre više nego leba da jedem.

-
Videcu uglavnom,cak sam i zvao coveka i sve full,imamo i zajednickog drugara.Opet,meni je licno zasmrdelo kad sam ga pitao da je on sredi,a ja cu da plati koliko bude trazio.Rekao je da mu brat valjda popravlja Fordove.Kaze da ne moze da se bakce i rekao mi da ispod 240 evra nece da je da i plus daje alnaser,alternator,pumpu za benzin,enterijer,retroizore,stopaljke itd,sve za te pare...
- Markedjani
- Predsednik kluba
Dobra je samo za delove i ni za šta dalje.

-
Videcu sta cu,malo sam se i razocarao u ovu jer se ovaj preko telefona kleo u nju.
- darkisa
- Poruka: 140
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
A sta da ti kazemo,kako se kaze u nasem narodu svaki cigo svoga konja hvali,ono sto je morao to ti je i rekao ono sto ti trenutno nemozes da vidis nece ni da ti kaze,markedjani ti je vec naveo gore dosta toga sto se mora sigurno plus da li hvali nesto na trapu plus gume,to ti se neisplati nikako puno to izlazi brate.
-
Ma imam i sliku guma,Savine m+s,prilicno dobre,ali batalicu,trazicu neku drugu...Moze lock 

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Kakve gume bre,pa normalno kad uzmeš auta posle moraš i gume uzeti i još gomilu stvari. Darkisa dobro što nisi rekao da ne isplati se jer kad motor radi troši goriva. 240€ po meni ok cena.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Sve zavisi ja sam bre dobio sve 8 gume nove kupljene iste godine sa sve felnama.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
- darkisa
- Poruka: 140
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
Vidi druze ovaj auto da dobijes na poklon ne isplati se,odkuda ti to kada kupis auto moras i odmah i gume nemora da znaci jer posto vidim da auto nije u voznom stanju da lazi odmah ti pada na pamet da verovatno nema ni krstenih guma,on da je mogao na otpadu da je proda 200e on bi je prodao.Reppa piše:Kakve gume bre,pa normalno kad uzmeš auta posle moraš i gume uzeti i još gomilu stvari. Darkisa dobro što nisi rekao da ne isplati se jer kad motor radi troši goriva. 240€ po meni ok cena.