Problem pri paljenju ford focus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
- DonKihot
- Poruka: 649
- Član foruma od: utorak, 1. sep. 2015. u 11:13h
Re: Problem pri paljenju ford focus 1.8 tdci
To da li negde ulazi vazduh lako možeš da proveriš.
Parkiraj auto uzbrdo i nizbrdo i vidi ima li razlike.
Ako ulazi vazduh kad parkiraš nizbrdo paliće normalno ili bolje a uzbrdo jedva ili nikako.
Proveri ti pritisak pumpe.
Parkiraj auto uzbrdo i nizbrdo i vidi ima li razlike.
Ako ulazi vazduh kad parkiraš nizbrdo paliće normalno ili bolje a uzbrdo jedva ili nikako.
Proveri ti pritisak pumpe.
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
E pa bitno je da taj filter bude "dobra marka". Moooozda ti on pravi problem.
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: nedelja, 31. jan. 2016. u 09:40h
Znaci moze biti do pumpe, docekala remont
Aha vidjet cu da ga zamjenim
Aha vidjet cu da ga zamjenim
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zasto grejes dva tri puta i cekas?EMD piše:I Palim auto 2-3 puta zagrijem cekam da relej se iskljuci, i zavergla...
Djak pesak 

-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
grej jednom ili dva puta ista prica.ocigledno da je problem u kolicini ubrizganog goriva na vecem minusu. obicno se auto pali bez gasa ali sam jutros pritisnuo malo pedalu gasa i upalio je iz prve bez ikakvih problema i dugog verglanja.
-
Da mu bude lakse upaliti
Problem u kolicini ubrizganog goriva na minusu
Od cega zavisi ta kolicina ubrizganog goriva pumpa ili dizne?
Problem u kolicini ubrizganog goriva na minusu
Od cega zavisi ta kolicina ubrizganog goriva pumpa ili dizne?
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Odakle ti ideja da mu je tako lakse?
Iskustvo sa traktora, dajca ili golfa od pre 30 godina?
Tako samo prikrivas eventualni kvar.
Motor mora da upali sad i odmah, bez ikakvih "bajanja", bez obzira sto je minus (ne pricamo od ispod -25).
Ako je moj klasican dizel sa skoro 400K palio bez problema na -20, CR mora da sastavi "kad pomislis da si okrenuo kljuc".
Odustao je nakon provedene dve noci na -27. Da mu nisam skinuo predgrejac nafte (koji je bio fabricki ugradjen, ali poceo da pusta vazduh), verovatno bi i tad upalio.
Kolicina goriva, zavisi od pumpe, od dizni, od senzora temperature motora, od toga koliko filter propusti ako je poluzacepljen ili nekvalitetan, od toga kavo je gorivo ... od 101 stvari, a uopste ne znaci da je to kod tebe problem.
Iskustvo sa traktora, dajca ili golfa od pre 30 godina?
Tako samo prikrivas eventualni kvar.
Motor mora da upali sad i odmah, bez ikakvih "bajanja", bez obzira sto je minus (ne pricamo od ispod -25).
Ako je moj klasican dizel sa skoro 400K palio bez problema na -20, CR mora da sastavi "kad pomislis da si okrenuo kljuc".
Odustao je nakon provedene dve noci na -27. Da mu nisam skinuo predgrejac nafte (koji je bio fabricki ugradjen, ali poceo da pusta vazduh), verovatno bi i tad upalio.
Kolicina goriva, zavisi od pumpe, od dizni, od senzora temperature motora, od toga koliko filter propusti ako je poluzacepljen ili nekvalitetan, od toga kavo je gorivo ... od 101 stvari, a uopste ne znaci da je to kod tebe problem.
Djak pesak 

-
Aha hvala za to nisam znao
Ja mislim da je u mene problem il zrak il taj pritisak
On upali al se sam ne moze odrzati da radi ko da mu zafali goriva i ugasi se. Ako u momentu cim upali dam gasa da ga odrzim na 900-1000 obrtaja 2-3 sec onda sam radi normalno
Ja mislim da je u mene problem il zrak il taj pritisak
On upali al se sam ne moze odrzati da radi ko da mu zafali goriva i ugasi se. Ako u momentu cim upali dam gasa da ga odrzim na 900-1000 obrtaja 2-3 sec onda sam radi normalno
- Zoka22
- Poruka: 113
- Član foruma od: sreda, 2. mar. 2016. u 14:32h
Ja mislim da je kod tebe problem filter goriva, kreni od toga, najjeftinija stavka, i stavi neki kvalitet, mislim da ce ti resiti problem..
-
Ostala auta kad upale sami sebi drze ler gas 800-900 obrtaja ako je bas hladno i 1000
Ja svog kad upalim moram mu ja drzat obrtaje na 900-1000 i tako jedno 2-3 sec onda on sam radi, ako ne uradim to ugasi se. To se desava samo kad odstoji auto duze, poslije svako paljenje je uredu.
Ja svog kad upalim moram mu ja drzat obrtaje na 900-1000 i tako jedno 2-3 sec onda on sam radi, ako ne uradim to ugasi se. To se desava samo kad odstoji auto duze, poslije svako paljenje je uredu.