Zaista sam pretrazio dosta detaljno forum i nisam nasao odgovor na pitanje. Gdje se nalazi relej grijaca na ovom modelu Fieste? Unutar kabine (kaseta za rukavice) nije. Pored akumulatora ima neka mala plasticna kutija u kojoj bi mozda moglo biti, ali je jos uvijek nisam otvarao - nisam imao nista od alata kad sam pokusavao a ima 'zabice' koje treba otkaciti da se otvori. Moglo bi biti u njoj? Ako jeste, da li je tu i pripadajuci osigurac (ako uopce postoji a koliko ja razumijem stvari mora postojati)? Mogu li sam testirati ispravnost releja?
Postao sam malo sumnjicav jer relej grijaca uopce ne cujem da okine, ni kad se upali ni kad treba da se ugasi (koliko god cekao). A svi pisu kako cuju relej

Sa paljnjem nemam problema, tj. imao sam samo jednom ove godine - kad je zaledio filter goriva. To se desilo na oko -10 ili malo ispod, a prije toga sam palio i pri nizoj temperaturi od -20 (preko noci i do -25 znalo biti). Je li uopce moguce da nesto oko sistema za grijace (sami grijaci, relej) nije ispravno kad sam na tako niskoj temperaturi uspio bez puno muke startovati motor (prvo-drugo verglanje, nakon 5-8 sekundi verglanja)?
Unaprijed hvala