Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kolo grejača

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
stefan pariz
Poruka: 437
Član foruma od: ponedeljak, 10. nov. 2014. u 20:16h

Kolo grejača

Poruka od stefan pariz » četvrtak, 3. avg. 2017. u 10:53h

Pre svega pozdrav,
Imam jedan mali problem sa svojim C-max 1.6tdci 90ks ph2
Naime, ne povlaci kako treba, vec mora da se tera u više obrtaje. Auto se uglavnom vozio u gradskoj voznji, ali sam ga produvao po Francuskoj, Nemackoj do Srbije. Zamenjeni ulje i svi filteri, ukljucujuci filter goriva.
U servisu su mi rekli da sumnjaju na grejace, jer im dijagnostika prijavljuje KOLO grejaca. Ok, nije problem zameniti sva 4 grejaca, ali sam ih vec menjao kod Gagija pre 30.000km. Navodno u servisu (ovlascenom) mi kazu da ako jedan grejac losije radi, gura ostale u safe-mode i da oni sumnjaju na to. Gledali su kao geometriju turbine, navodno sve je ok. Ima li neko predlog,iskustva itd. Ne bih da me lažu-mažu

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Kolo grejača

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 3. avg. 2017. u 12:15h

To sto se tebi desava nije safe mode, kada je auto u njemu nece uopste da ide i pali gresku na tabli :) Rekao bih da je ta gradska voznja ostavila traga, verovatno je geometrija zacepljena :) Kako su pregledali geometriju??
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

stefan pariz

Poruka od stefan pariz » četvrtak, 3. avg. 2017. u 12:24h

Pa ja stvarno ne znam,oni kazu da ce pogledati i to, ali cisto sumnjam da su grejaci riknuli posle 30.000km, i uz sve to, auto je vozen u Parizu, gde sneg retko pada, a o minusu da ne govorim (blaga zima). Akumulator menjan proqle godine, pali kao mina... E sad, ili sam ja glup ili ne znam kakve veze grejaci imaju i utiču u voznji

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 3. avg. 2017. u 13:29h

Oni i ne rade nakon sto upalis auto, odnosno rade neki kratak period koji je jos kraci leti nego zimi, ali kompjuter zapamti gresku u njihovom radu i onda te obavestava da tu gresku sto pre otklonis, pisali su o tome ljudi koji voze upravo C Max. Sto se tice geometrije, tvoj auto je dosta mladji pa verovatno nema vakuumsku regulaciju rada geometrije, kod nas sa starijim kolima moze da se proveri pomeranjem poluge na turbini.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

stefan pariz

Poruka od stefan pariz » četvrtak, 3. avg. 2017. u 14:05h

:ford:
Rešen problem!
Neko crevo, problem oko vakuuma. Sve u svemu 700din, i ide auto kao tajfun. A sto sto se tiče greske koju je javio komp, prilikom prosle zamene grejaca, nije izbrisana ta greska i ona je sad obrisana. Sve u svemu - prezadovoljan. Hvala momcima iz Ford servisa Čačak

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 3. avg. 2017. u 15:54h

Odlicno :)

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“