Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Pozdrav ljudi. Pre par dana resim da krenem na more i prionem na ciscenje, usisavanje...krenem sledeci dan, upali mi lampicu airbaga. Svratim kod majstora, guzva, kao "najverovatnije se zeznulo kad si pomer'o sedista, olabavio se dzek" i posto je u guzvi, kaze da nije frka i da cemo srediti kad se vratim. Stvarno, prilegnem, pogledam ispod sedista, malo pritegnem spojeve i lampica se ugasila. Elem, prica ovde pocinje. Sednem u sediste, upalim auto, stisnem kocnicu i cujem zvuk kao kod stiskanja izduvane loptice. Prvo sam pomislio da je do papuche , al vidim da se cuje na stisak. Kocnica uredno radi al se cuje zvuk. Pedala ne propada, nije tvrda i sl. Kad izgasim auto par puta stisnem, cuje se, i onda prestaje, kocnica/pedala postane tvrdja. Posto sam i dalje u Cg, razmisljam da svratim do majstora da pogleda i kocnice a i za airbag pa me interesuje sta mislite da je u pitanju, je l ozbilijno i koliko suske da spremam . Nadjoh video na YT, ne znam da li je isto, al podseca! I da, nisam siguran da se nije culo pre, mozda i jeste al nisam obrac'o paznju. Sutra cu ga provozati, po ravnici , da vidim sta se desava tokom voznje. Video - Sta mislite? Hvala unapred!
Poslednja izmena: MikiN, na dan subota, 19. avg. 2017. u 03:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Druže,
I ja sam imao sličan problem na fokusu 1.8 tdci. U pitanju je bio servo uređaj kočnice. Meni se dešavalo da kočnica postaje tvrda pri malim brzinama. Namestio sam polovni uređaj za 80 evra (uređaj 50 i ugradnja 30). Sada radi kao sat i nema šuštanja koje se takođe čulo. Obično se u ovlašćenim servisima ne zadržavaju mnogo na tome, nego menjaju i pumpu (koja dodatno košta). Probaj jedno po jedno, ali 99% je servo uređaj. Meni su rekli da ne žurim sa zamenom, jer nije ništa strašno. Potrebno je da samo jače pritiskaš kočnicu kad kočiš. E, sad, pošto si na moru... Vidi...
Hvala, ekipo, na odgovorima! Ako je u pitanju taj servo uredjaj, koliko kosta nov, ako se moze nabaviti? Takodje, zna li se cena pumpe, cisto da mi ne srce ne sidje u pete kad mi kazu cenu (ako resim da radim ovde, posto mi je zena iz CG pa tast zna majstore) a ne postoji mogucnost nabavke polovnih delova? U tripu sam da kupujem nove delove al ako je neka bezobrazna cena mog'o bih da promenim tu praksu