Prevelika potrosnja ulja - Focus mk1, 1.4 16v
Moderator: Dragomir
- MadKrx
- Poruka: 17
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2017. u 23:50h
Prevelika potrosnja ulja - Focus mk1, 1.4 16v
Pozdrav,nadam se da mi neko moze pomoci..Imam Focusa 2000.god kupio ga pre mesec dana i poludeo..jede ulje,bio je u servisu, u petak zavrsen,brusena glava,nastelovani ventili,zamenjeni semerinzi..ne dimi,ne izbacuje ulje na auspuh,ne curi nigde..nema fleka ispod motora,ima jako lep i tih rad ali na 400 predjenih km sam morao doliti 3,5l ulja..u pitanju je ford focus 1.4 16v sa tng-om.. Iz Backe Topole sam ne znam da li su me zavrnuli u servisu za nesto platio sam popravku 330e sutra im vracam na reklamaciju.. Moze li mi neko preporuciti servis u okolini ili da ga polako polivam benzinom,ocajan sam. Hvala unapred
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Prevelika potrosnja ulja
Ako ne dimi i ako ne curi, gde je onda toliko ulje?
- MadKrx
Nije ni meni jasno,na parkinzima gledam kao manijak..kao da neko slamku gura i pije ulje
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Velika je to kolicina, negde pusta 99%
- MadKrx
Ne znam gde jos da gledam..
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Колико си платио ауто , чисто да видим да ли си се преварио мало или много ?
Не знам шта је могло да те привуче код тог аутомобила сем цене . Да си погледао било ког другог фокуса , са другим мотором , тог би заобишао у широком луку .
Са толиком потрошњом уља треба да имаш кокице на свећицама. По твојој причи троши 1л уља на 10 литара горива . То је мешавина од 10 % , двотактни мотор једва ради са таквом мешавином .
Мислим да је много 330 евра за сређивање главе , поготову што ти није проблем решен .
Иначе , избор моторизације ти је лош , 1.4 мотор од 75 кс на 1200 кг
Не знам шта је могло да те привуче код тог аутомобила сем цене . Да си погледао било ког другог фокуса , са другим мотором , тог би заобишао у широком луку .
Са толиком потрошњом уља треба да имаш кокице на свећицама. По твојој причи троши 1л уља на 10 литара горива . То је мешавина од 10 % , двотактни мотор једва ради са таквом мешавином .
Мислим да је много 330 евра за сређивање главе , поготову што ти није проблем решен .
Иначе , избор моторизације ти је лош , 1.4 мотор од 75 кс на 1200 кг
- MadKrx
1600e sam ga platio,sad krecem do servisa na reklamaciju. Vidi,kad sam ga kupovao gledali smo sve sto treba i moze da se gleda..Nakon par dana sam odlucio da menjam filtere i ulje i od tad se to desava
- Darkoni87
- Poruka: 66
- Član foruma od: sreda, 30. avg. 2017. u 21:44h
Neka ga stave na dizalicu, skinu zaštitnu plastiku od motora i pogledaju odozdo gde curi. Imao sam sličan problem, ali kod mene su bili u pitanju dihtunzi. Mada nije mi ni približno toliko izbacivao ulje. Nisam neki stručnjak, da li je filter ulja zavrnut kako treba?
- van
- VIP
Ала је тај певао што га је продао . Ем се ратосиљао беде , ем је узео 1600 евра . Тај ауто да је у врхунском стању тешко да вреди 1600 евра , а тај не да није врхунски него је у жешћем малеру . Пре 15 година сам ремонтовао мотор на таунусу и оштетио семеринг радилице при уградњи . Ауто је на сваких 20 цм остављао по капљицу уља , па до мора ( 500км ) није потрошио више од 2 литра уља . Ако ти цури толико уља , остаје траг иза тебе на путу , а ако нема тога , онда остаје бела димна завеса
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Van, hajde da se drzimo konstruktivne rasprave, ko je tu pevao ili ne i sta koliko vredi ovde nije tema.
Ja bih za pocetak reklamirao u servisu koji je radio posao, jer ocigledno nesto nije uradjeno kako treba ili je uradjen previd u startu oko toga sta je kvar. Ako se problem pojavio pri zameni ulja, koje ulje je bilo pre zamene a koje posle? Gradacija moze isto biti problem za potrosnju ulja, ali ne u tolikoj meri. U taj motor ide 5w30 ulje.
Ja bih za pocetak reklamirao u servisu koji je radio posao, jer ocigledno nesto nije uradjeno kako treba ili je uradjen previd u startu oko toga sta je kvar. Ako se problem pojavio pri zameni ulja, koje ulje je bilo pre zamene a koje posle? Gradacija moze isto biti problem za potrosnju ulja, ali ne u tolikoj meri. U taj motor ide 5w30 ulje.
Fiesta!!
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
U svakom slučaju! Predložili su intervenciju, odradili je i naplatili. Oteras auto daš ključ i pitaš kada će biti gotovo. Šta si platio?
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
Ja sam za 85 kw tdci obradu glave pakovanje sa ventilima i ruku za vadjenje i vracanje uz ceo veliki i mali servis.Znaci ruka servisa + glava =200e Imao sam gomilu drugih troskova(delovi za veliki i mali,alnaser remont,alternatora takodje..)
Sve u svemu nesto su zajebali kolega ti lepo rekao,kljuc ostavis i kazes zovite me kad budete uradili nesto.
Sve u svemu nesto su zajebali kolega ti lepo rekao,kljuc ostavis i kazes zovite me kad budete uradili nesto.
-
- Poruka: 1143
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
Ja ne verujem da može da sagoreva toliko ulje a da nema dima. Dakle, negde prosipa, i osećam da je bio kvar od tri evra.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Moze da sagoreva takvu količinu a da ne dimi jako. Za šta reklamiraš u servisu? Oni verovatno radili veliki i mali servis,nisu otvarali motora. Mozda sipali ulje koji ide u taj motor,ali prethodni vlasnik najverovatnije sipao 20 w 50 da ne troši toliko. Spremi pare,skini glavu,proveri stubline,sredi glavu,najverovatnije moraćeš raditi generalku.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- van
- VIP
16 вентилска глава је дупло више посла око обраде од 8 вентилске , али далеко је то од 330 евра .
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21579
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Problem je u karikama a majstori verovatno i jesu obradili glavu (ventile, gumice, vođice tralala) al' tu problema nema... tako da za đaba uzeli pare.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Moras prvo znati šta su ti naplatili i radili.
Kako god, zašto ti da plaćaš da se uče na tvom autu sa tvojim parama.
Kako god, zašto ti da plaćaš da se uče na tvom autu sa tvojim parama.
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
- mbole
- Poruka: 15001
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako se problem pojavio nakon zamene filtera i ulja, a pre toga ga nije bilo, onda prvo treba traziti dal se tu nesto sasavo desilo, tj. dobro pregledati sta je tada radjeno, i da li je recimo filter zavijen kako treba...
Osecam da je neka glupost u pitanju.
Djak pesak 

- MadKrx
Juce reklamirao,vlasnik servisa se cudio i poslao me kod majstora koji je radio..opsti haos majstor ne zna sta bi gledao..kaze sve je u redu.. Sad zurim na posao ali slikacu vam racun i zapisnik. Avaj on je samo stavio dva semeringa na glavu i odokativno procenio da sve izgleda u redu i ne zna sta bi dalje gledao tako kaze. Odrali me i to je to.. Odneo sam kod drugog majstora i u ponedeljak ce moci da preuzme auto. Taj drugi mi je rekao da garant nisu vadili klip da provere sta je unutra i to ce mi odraditi,kaze da je moguce da semerinzi nisu vraceni kako treba ili jedu semerinzi na klipu ako sam dobro razumeo..Dok se skroz ne otvori ne zna. Ponavljam,auto vuce i ne dimi,a nigde ne kaplje..javljam sta se desava ali znam da preko 10 km dnevno ne prelazim dok se to ne zavrsi
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Karike. A ulje je verovatno bilo gusce ranije.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
U najboljem slučaju samo karike,al moguće da su i stubline već u ovalu,kao i axialni luft na radilici....
http://www.polovniautomobili.com/reppa
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
U celoj prici ne razumem kakve veze ima glava,tj njeno ravnanje sa potrosnjom ulja. Mozda negde curi iznad zastitne plastike ispod motora pa sundjer na plastici upija dok moze....
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
330€ otisli u .I. i sad ce jos otici zbog vele "majstora" bolje ti to prodaj i kazi da troskari malo ulje uzmi 1.8 16v i uzivaj
- MadKrx
Re: Prevelika potrosnja ulja - Focus mk1, 1.4 16v
Nadam se da nije nesto veliko,i dogovor je sa ovim majstorom u pon kad otvori da mi kaze sta je u pitanju i da li se isplati praviti..ako sa tom popravkom dodjem u cenu koliko kosta redovno taj auto ok mi je jer cu taj problem resiti i znati sta mi je ispod haube..Problem mi je ako je nesto veliko, ja ne mogu da uvalim nekome kao ovaj meni..ne bi se osecao prijatno,ne znam..Hvala vam u svakom slucaju na savetima i obavestavam sta se desava
- MadKrx
Majstor koji je odradio zamenu je preporucio fordovo 10w40 fordovo f1 uljedule0911 piše: ↑ponedeljak, 4. sep. 2017. u 15:25hVan, hajde da se drzimo konstruktivne rasprave, ko je tu pevao ili ne i sta koliko vredi ovde nije tema.