Bucnost
Moderator: Dragomir
- Pedja992
- Poruka: 37
- Član foruma od: ponedeljak, 3. jul 2017. u 21:55h
- Kontakt:
Bucnost
Pozdrav svima, od skoro sam vlasnik ford focusa 85kw 2004, veoma je bucan u toku voznje i stvara dosta vibracija. E sad mene zanima dal je to nornalno posto sam pre vozio pezao 406 hdi koji se nije cuo uopste?
- polaris
- Poruka: 1091
- Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h
Re: Bucnost
Nije normalno,pogotovo ne za TDCI. Verovatno ti je neki od nosaca otisao. Navedi gde se osecaju vibracije,pa ce se vec neko od kolega javiti. Ako vibracije osecas na volanu i sedistu verovatno je otisao nosac ispod posude za antifriz. Pogledaj ovde https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... tu#p388998
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
- Pedja992
- Kontakt:
Da, samo na volanu i sedistu. Hvala na odgovoru
- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Heh...
406 je auto iz za broj vece klase od focusa (odgovara mondeu), tako da je pitanje koliko toga je utisak a koliko je stvarno.
Najbolje nadji nekog slicnog focusa pa uporedi.
406 je auto iz za broj vece klase od focusa (odgovara mondeu), tako da je pitanje koliko toga je utisak a koliko je stvarno.
Najbolje nadji nekog slicnog focusa pa uporedi.
Djak pesak 

-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Ja imam MK2, 2005, 80kw, 1.6 TDCi i mogu ti reci da je auto dosta bucan. Iako sam ja promenio 3 lezaja koja su pravila itekako buku i dalje imam osecaj kao da mi je gepek otvoren jer se tako cuje (kederi dobri, pregledanii, sve je ok). Stavljao sam azmafon u gepek (4cm) jer je jako lose izolovan, i smanjio je buku ali ne toliko. Primetno najvise dolazi iz gepeka a onda od tockova (trenutno su mi na autu letnje Michelin Primacy 3, kupljene prosle godine, dakle 2. sezona). Strujanje vazduha se isto oseti od 110 pa nadalje, jos ako napolju duva u autu je kao da vozim kabriolet 
Nedavno sam vozio Pezo 106 i jedno 10x je tisi od mog
Na konto vibracija, ja sam menjao nosac kod posude za antifriz jer je on stvarao gomilu vibracija koje su se osetile na odredjenim obrtajima pa je sve puckalo i uticalo generalno na buku, sa promenom to je nestalo ali ostalo......

Nedavno sam vozio Pezo 106 i jedno 10x je tisi od mog

Na konto vibracija, ja sam menjao nosac kod posude za antifriz jer je on stvarao gomilu vibracija koje su se osetile na odredjenim obrtajima pa je sve puckalo i uticalo generalno na buku, sa promenom to je nestalo ali ostalo......

- polaris
Almighty.shO probaj azmafonom da ususkas korito od rezevnog tocka. Ja sam samo stavio i dosta se buka smanjila,a isto je kao kod tebe prilicno dopirala iz gepeka.
Pedja992 imenjace moj,ako kazes da se oseca samo na volanu i sedistu proveri taj nosac ispod posude,jer dosta kolega kazu da se te vibracije od njega osecaju kad rikne. Samo pazi, on na oko moze da bude dobar,a da u stvari ne valja.
Pedja992 imenjace moj,ako kazes da se oseca samo na volanu i sedistu proveri taj nosac ispod posude,jer dosta kolega kazu da se te vibracije od njega osecaju kad rikne. Samo pazi, on na oko moze da bude dobar,a da u stvari ne valja.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
@polaris probacemo
msm da je generalno jako losa zvucna izolacija na MK2 i da mu nema pomoci 

- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Cuj 406 veca kalsa od focusa

- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dal se to meni svidja ili ne je druga stvar, ali 406 je velika porodicna limuzina iz D klase, a focus hatch iz C.
Tj. za broj veci.
Inace imali smo jednog 406 karavana u bivsoj firmi, relativno cesto sam ga vozio, i koliko god mi se neke stvari na njemu nisu svidjale, na udobnosti nema sta da mu se zameri.
Tj. za broj veci.
Inace imali smo jednog 406 karavana u bivsoj firmi, relativno cesto sam ga vozio, i koliko god mi se neke stvari na njemu nisu svidjale, na udobnosti nema sta da mu se zameri.
Djak pesak 

- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Ja automobile klasiram po kvalitetu,pouzdanju i performansama,u svim sektorim 406 za mene nije broj veci nego dva broja ispod a to da je prostran tj vise porodican naravno,ako cemo tako fokusu karavanu nista ne fali sto 406 ima.
Inace vlasniku teme Pedja992 slazem se sa ostalim clanovima i pored toga mislim da kod tebe tu bucnost prouzrukuje vise stvari a ne samo jedan drzac motora,bar po tvom opisu,i ja vozim foksua 85 kw i da ti kazem u odnosu na vecinu dizela tog godista ja sam prezadovoljan
Inace vlasniku teme Pedja992 slazem se sa ostalim clanovima i pored toga mislim da kod tebe tu bucnost prouzrukuje vise stvari a ne samo jedan drzac motora,bar po tvom opisu,i ja vozim foksua 85 kw i da ti kazem u odnosu na vecinu dizela tog godista ja sam prezadovoljan
- Pedja992
- Kontakt:
Hvala svima na odgovorima. Veoma je bučan bukvalno ne čujem čoveka pored sebe šta mi priča, inače auto ide kao zmaj samo me nerviraju te vibracije i posle dužegvremena stvaraju veliki umor.Što se tiče 406 ćale i ja je vozimo već 12 godina po mom mišljenju 406 jeste bolji po u dobnosti meksi je na volanu, laksi je za voznju ali ford mi je više prirastao za srce. Poz svima 

- Focus
- Poruka: 668
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h
To je izgleda isti problem i na 1ci i 2jci, moj je benzinac 1.6 i ja motor uopste ne cujem koliko god da idem, 120 il 140, ali je zato buka od vetra izrazena, vec od 110....
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin
-
- Poruka: 850
- Član foruma od: subota, 6. jun 2015. u 17:43h
[quote=polaris post_id=484998 time=1505063909 user_id=9203]
Almighty.shO probaj azmafonom da ususkas korito od rezevnog tocka. Ja sam samo stavio i dosta se buka smanjila,a isto je kao kod tebe prilicno dopirala iz gepeka.
Jel moze taj azmafon recimo ispod tapacira?
Jel moze taj azmafon recimo ispod tapacira?
- polaris