Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mk3, 2.2, 2006.: Model ventilatora hladnjaka

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Allen
Poruka: 27
Član foruma od: petak, 8. sep. 2017. u 16:40h

Mk3, 2.2, 2006.: Model ventilatora hladnjaka

Poruka od Allen » ponedeljak, 18. sep. 2017. u 19:01h

Pozdrav,

naručio sam novi ventilator i, prema broju šasije, dobio ovakav:

Slika

U autu je ovakav:

Slika

Listao sam fascikl sa svim fakturama i nigdje nema promjene ventilatora. Možda su u nekom od servisa, u tišini, zamijenili ventilator kojeg su, možda, svojom krivnjom oštetili. Ne znam.

Molio bih 2.2 ekipu, ako ima pola minute vremena, da zaviri ispod haube, pa napiše. :hvala:

Što sad? Ugraditi ovaj kojeg sam dobio ili tražiti da mi pošalju s jednim propelerom?

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Re: Mk3, 2.2, 2006.: Model ventilatora hladnjaka

Poruka od Reppa » ponedeljak, 18. sep. 2017. u 20:30h

Ti si naručio ventilator sa dva motora,to ti je za stariji tip,do 2003. Tebi treba ventilator sa jednim motorom,i sa elektronikom,postoji 3 vrste,ustvari 4. Nema veze dal je 2,2 ili 2,0iste su
1. Ventilator sa BOSCH elektronikom,ne moze da se odvoji elektronika,elipsasta džeksna na kraju kabela
2.Isto,samo kockast dzeksna(kompatibilni su,samo treba spojiti zice)
3.Ventilator,sa elektronikom(Visteon ili Valeo),ali spoj na džeksne ide,može da se menja posebno i elektronika kao i motor(mislim da imaš ovakav jer je 2006god)
4. Ventilator sa elektronikom koji je u istom kućištu sa motorom ventilatora,ova varijanta na modelima sa Jatco automatskim menjačima

To što si sad kupio ne možeš ugraditi,ni ove pod tačkama 1,2,4 jer drugačija je elektronika,nema klasičnu prvu i drugu brzinu nego ecu određuje brzinu ventilatora.
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Allen

Poruka od Allen » ponedeljak, 18. sep. 2017. u 21:57h

Hvala ti na brzom i preciznom odgovoru.

Bio sam naručio ovaj s jednim motorom, ali su mi, u dućanu prema VIN-u, izvukli da ide ovaj i poslali njega. Dok sam ja otvorio kutiju, kurir je već bio daleko.

Prema opisu, čini se da je moj ventilator pod brojem tri. Elektornski modul koju ga regulira se može odvojeno skinuti od ventilatora.
(Prvo sam mislio da je u njemu problem, ali nije. Kad podigneš ventilator rukom, on se razvrti. Očito mu sâm motor pri kraju. )

Znači, preostaje mi reklamirati i tražiti da mi pošalju ovaj s jednim motorom?

S obzirom na to da mi je elektornski modul ispravan, njega ne trebam?

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » ponedeljak, 18. sep. 2017. u 22:02h

Da,tebi modul ne treba samo motor ventilatora
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Allen

Poruka od Allen » ponedeljak, 18. sep. 2017. u 22:08h

Reppa, puno ti hvala. Stvarno korisni i konkretni podaci.

Znači, zamijeniti za ovo (bez elektornike):

Slika

Ovi su mi iz dućana zakomplicirali život bezveze. Neću im spominjati ime još dok ne vidim kako će se to riješiti.
Ne bi mi bila frka da već nemam termin kod majstora. Sad dok oni to riješe, ako riješe... Jao, jao!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“