Focus 1 nece da vergla, sve treperi
Moderator: Dragomir
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Posle 5 godina, Focus zakucao. Da ga upalim jutros, zavergla i kao da nesto puce, ali je ustvari zaverglao za delic sekunde. Kad dam kontakt, cela tabla pocne da treperi, sve lampice se pale i gase, sat se resetovao, ne pokazuje nista na satu na instr. tabli, radio pobrljavio, ne mogu da podignem prozor. U petak mi se desilo da je cudno zaverglao i radio se vratio na fabricka podesavanja. Jel to akumulator kaput?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Focus 1 nece da vergla, sve treperi
Akumulator
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
+1 za akumulator
- pancerFF
Sta mu bi tako brzo, pod garancijom je. Stavljen 8. avgusta prosle godine, Exide Excell. Sad sam ga upalio na kablove, pre toga ni pip, kao da ga nema u kolima.
- Djole
- Master of Tanjirača
Vidi punjenje al obično to tako samo crkne...
- pancerFF
Pre pola sata ga upalio na kablove i radio je 10min. Ugasio sam ga i nisam dirao. Pre 5min da probam da dam kontakt i da odradim self test, on opet mrtav i ni da pipne verglanje. Jel moguce da njemu nesto izvlaci struju, i da li da skinem kleme dok ga ne oteram kod majstora?
- Djole
- Master of Tanjirača
Ja se iskreno ne bih igrao sa tim, cim ne radi izvadi i baci crći ce nesto od elektronike na kolima
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Tih 10 min rada na leru ni priblizno nije dovoljno da se akumulator dopuni.
Upali self test ili izmeri napon. Ako nesto izvlaci struju i to mozes da izmeris ako imas unimer. Ako ne znas kako pravac ekektricar
Upali self test ili izmeri napon. Ako nesto izvlaci struju i to mozes da izmeris ako imas unimer. Ako ne znas kako pravac ekektricar
- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
1. upali auto na kablove
2. provozaj ga bar jedno 5-6 km, da se bar malo dopuni
3. parkiraj i otkaci kleme sa akumulatora
4. kroz sat-dva spoj kleme i probaj da upalis ponovo
Ako nece da upali, aku je otpevao. Zasto je otpevao... to tek treba videti kod elektricara, ali ako je kupljen proslog avgusta jos je u garanciji (garancija odnosno "saobraznost" je 2 godine na sve uredjaje, zakonska, moze da prica trgovac sta hoce).
Ako hoce da upali, nesto ti vuce struju. Kod elektricara.
Mozes da imas i kombinaciju problema, tj. da je aku vrisnuo zato sto je duboko ispraznjen, posto nesto vuce struju.
2. provozaj ga bar jedno 5-6 km, da se bar malo dopuni
3. parkiraj i otkaci kleme sa akumulatora
4. kroz sat-dva spoj kleme i probaj da upalis ponovo
Ako nece da upali, aku je otpevao. Zasto je otpevao... to tek treba videti kod elektricara, ali ako je kupljen proslog avgusta jos je u garanciji (garancija odnosno "saobraznost" je 2 godine na sve uredjaje, zakonska, moze da prica trgovac sta hoce).
Ako hoce da upali, nesto ti vuce struju. Kod elektricara.
Mozes da imas i kombinaciju problema, tj. da je aku vrisnuo zato sto je duboko ispraznjen, posto nesto vuce struju.
Djak pesak 

- pancerFF
Na svu srecu, uspeo sam da zavrsim sve za pola sata iako je nedelja. Majstor me primio, proverio punjenje, napon i da li nesto izvlaci struju, sve apsolutno perfektno. Stavio je novi aku i sad je sve u najboljem redu. Uradio sam i self test, vidim da pokazuje dtc 9318, low batery voltage. Stavio je istu marku, ali je nova garancija od 3.godine.U svakom slucaju, hvala na pomoci.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21579
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
A koliko je volti to perfektno punjenje ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- pancerFF
Znam da bi bilo dobro da sam napisao vrednosti punjenja, ali jbg.,nedelja, covek u guzvi, postao tata pre 4 dana. Znam samo da je rekao da je sve u najboljem redu i da mi ni za zivu glavu ne bi stavio nov aku da postoji i minimum odstupanja. E da, koristio je onaj manji standardni uredjaj koji sam vidjao i kod drugih majstora i neki veliki kao kutija sa velikim stipljkama.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21579
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
proveri ti to u brojkama... ne može da izbaci grešku slabog punjenja ako je punjenje "savršeno".
U suštini dajem ti ovakav savet da ne bi opet za kratko vreme ostao bez akumulatora tamo gde nije baš zgodno
U suštini dajem ti ovakav savet da ne bi opet za kratko vreme ostao bez akumulatora tamo gde nije baš zgodno

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
To se upravo desilo komšiji, remontovan alt i dalje sijala lampica. Čovek je ugasi lampica na diagnostici on opet upali sutradan. Kada je ispraznio nov acu onda kupio polovan alt i rešio problem!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- pancerFF
@ Markedjani
Danas je na srecu zakovao u garazi.
Prosle godine kad je zamenjen stari Exide star 3. godine, je isto pokazivao tu gresku na self testu, ali je bilo vidljivih problema prilikom verglanja. Nakon toga je remontovan alt. ne znam tacno kad, nemam upisano u svesci. Prosle nedelje sam radio taj test, nije bilo greske. Kazite vi meni, da je alternator los, da lose puni, zar ne bi bilo nekih poteskoca, da li bi palio lampicu akumulatora? Ovako je zakovao odjednom. Imao je taj cudan zaverglaj u petak kada je radio pobrljavio i kada sam dosao kuci, opet self test i nije bilo greske.
Danas je na srecu zakovao u garazi.
Prosle godine kad je zamenjen stari Exide star 3. godine, je isto pokazivao tu gresku na self testu, ali je bilo vidljivih problema prilikom verglanja. Nakon toga je remontovan alt. ne znam tacno kad, nemam upisano u svesci. Prosle nedelje sam radio taj test, nije bilo greske. Kazite vi meni, da je alternator los, da lose puni, zar ne bi bilo nekih poteskoca, da li bi palio lampicu akumulatora? Ovako je zakovao odjednom. Imao je taj cudan zaverglaj u petak kada je radio pobrljavio i kada sam dosao kuci, opet self test i nije bilo greske.
-
- Kontakt:
Izbaci kad zaverglas a aku je skoro prazan i napon padne u tom trenutku ispod 10v, 9.5v. Druge greske su vezane za alt i punjenje, ova konkretno samo za napon na aku.Markedjani piše: ↑nedelja, 24. sep. 2017. u 20:05hproveri ti to u brojkama... ne može da izbaci grešku slabog punjenja ako je punjenje "savršeno".
U suštini dajem ti ovakav savet da ne bi opet za kratko vreme ostao bez akumulatora tamo gde nije baš zgodno![]()
- pancerFF
E to. Predsednik me malo zbunio. 
Kaze majstor da je verovatno neka celija probila, a kad premotam film, u prvom postu sam napisao da kad sam okrenuo kljuc da zavergla, kao da je nesto puklo. Kao slabiji pljesak sakama. Mozda je bas to, jel to moze da se desi?

Kaze majstor da je verovatno neka celija probila, a kad premotam film, u prvom postu sam napisao da kad sam okrenuo kljuc da zavergla, kao da je nesto puklo. Kao slabiji pljesak sakama. Mozda je bas to, jel to moze da se desi?
- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Markedjani piše: ↑nedelja, 24. sep. 2017. u 20:05h... ne može da izbaci grešku slabog punjenja ako je punjenje "savršeno".
...
Khm... nije izbacio slabo punjenje, nego nizak napon akuvidim da pokazuje dtc 9318, low batery voltage
Djak pesak 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8318
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Greška na self testu ostaje još neko vreme pa čak i kada se sve obrišu originalnom dijagnostikom, ali ipak proveri kolikoje to punjenje u brojkama, nije na odmet 

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- pancerFF
Znam za to da ostaje, tako je bilo i prosli put. Treba da prodje odredjen broj ciklusa paljenja kako bi komp pohvatao vrednosti.
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Svakako treba proveriti punjenje akumulatora i vrednosti koje se dobijaju sa alternatora, jer ako je preveliki napon upravo to može veoma brzo da ošteti čak i nov akumulator... Možda je najbolje da to uradi još neki drugi auto-električar, osim onog koji je već gledao i popravljao auto (?!?) To ti kao i sa doktorima, uvek se potraži još neko mišljene i dijagnoza kada se pojave neki čudni simptomi ili se bolest ponavlja 

- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Ne pali lampicu cak ni ako alternator ne puni ama bas nista,upali je tek kada se isprazni akumulator.
Zavisno kod koga ides od majstora jer ovi domaci sa njihovim znanjem cesto kada proveravaju punjenje kod forda kome je vece od ostalih pocnu da pametuju oko reglera ili ti ne znam sta. Punjenje kod tvog auta treba da bude od 14.1 do 14.6 i nemoj da te buni kada ti neki trecerazredni majstor kaze tebi puni 14.5 to ne valja treba do 14 to je mnogo sjebace ti akumulator evo pogledaj kod ostalih itd...
Sve ovo mozes sam da proveris za 3 do 4 minuta uz cenu do 400 dinara tj jednom kupis multimetar i miran si na dalje...
Proveris punjenje,akumulator i da li vuce struju ugasen,za proveru akumulatora ti je potrebnja pomoc jos dve ruke.
Ako ti treba detaljnije objasnjenje javi se. Nema potrebe da ides kod 100 majtora za to. 3 minuta je sve sto ti treba
Zavisno kod koga ides od majstora jer ovi domaci sa njihovim znanjem cesto kada proveravaju punjenje kod forda kome je vece od ostalih pocnu da pametuju oko reglera ili ti ne znam sta. Punjenje kod tvog auta treba da bude od 14.1 do 14.6 i nemoj da te buni kada ti neki trecerazredni majstor kaze tebi puni 14.5 to ne valja treba do 14 to je mnogo sjebace ti akumulator evo pogledaj kod ostalih itd...
Sve ovo mozes sam da proveris za 3 do 4 minuta uz cenu do 400 dinara tj jednom kupis multimetar i miran si na dalje...
Proveris punjenje,akumulator i da li vuce struju ugasen,za proveru akumulatora ti je potrebnja pomoc jos dve ruke.
Ako ti treba detaljnije objasnjenje javi se. Nema potrebe da ides kod 100 majtora za to. 3 minuta je sve sto ti treba
-
- Kontakt:
- kekic91
-
- Poruka: 1019
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Ja pricam iz iskustva,ako 4 sata voznje bez ikakvog punjenja nije dobar argumenat onda povlacim rec xD
-
- Kontakt:
I ja pricam iz iskustva. Postoje kvarovi koji ce dati rezultat kao sto si ti opisao, a postoje kvarovi koji ce upaliti lampicu.