Kao novi član želim da se predstavim. Iz Zemuna sam i pomalo se razumem u automobile, a svež sam kad je Ford u pitanju.
Logika kojom sam se vodio prilokom izbora Forda kao porodičnog automobia je da imamo auto koji je praktičan, ekonomičan za dnevnu eksploataciju, pouzdan i udoban za duža putovanja.
Oduvek sam voleo Focusa, jednog MK1 karavana sam kratko vozio na pozajmici. Posle kraćeg pregledanja oglasa, našao sam Forda kod trgovca sa malog "placa" iz Zemuna, s nešto manje od 140K (zvanično), poreklom iz ITA.
Ukratko da kažem par reči o autombilu Focus C-Max 2005 (IX), prva registracija 2006, a opširnije u temi za predstavljanje automobila članova. Pomučio sam se da nađem podatke o opremi, na osnovu slika i VIN broja sam došao do nekih zaključaka, ali nisam sve isčačkao.
Nema ESP

Nema električnu ručnu kočnicu (već klasičnu, što je po meni bolje jer se ne kvari kao električna), nema senzore za parkiranje (možda padne naknadna ugradnja), kao ni senzore za kišu (to mi ne treba uopšte).
Nedostaje mi tempomat, bilo bi lepo imati ga.
Boja je ona klasično fordovska tamno plava (nemetalik), u gepeku je "ćopa" od rezervnog točka, ne znam da li može da stane standardnih dimenzija...
O autu možemo da nastavimo u posebnoj temi, a do tada pozdrav!
Nikola