Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Jutros posle paljenja dim

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Zvele
Poruka: 32
Član foruma od: ponedeljak, 2. okt. 2017. u 14:55h

Jutros posle paljenja dim

Poruka od Zvele » utorak, 31. okt. 2017. u 06:38h

Pozdrav ljudi jutros kada sam ipalio auto sve je bilo u redu ali kada sam prebacio da auto ugreje iznutra i malo odmrzne stakla pocelo mi se dimiti kod čevog tocka. Digao sam haubu i pogledao i video sam neki deo iza motora da se dimi a ne znam sta je. Mislim da ima veze sa grejanjem ali nisam siguran pa ako me neko moze uputiti. Hvala puno
Slika

Slikao sam ga taj mali deo iza ima malo crnog sa obe strane. Posle kada sam promenio grejanje da samo mi greje prednje staklo nije bilo dima.
:) Ford Focus 1.8 tdci 74kw

polaris
Poruka: 1091
Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h

Re: Jutros posle paljenja dim

Poruka od polaris » utorak, 31. okt. 2017. u 07:01h

Ovo ti je grejac vode koji na sebi ima dva grejaca kao za motor.Verovarno ti negde po malo pusta vodu na tom delu,kad si upalio grejanje grejaci su se aktivirali poceli da greju vodu,pa se dimilo.
Prvo otvori haubu posto je jelte na kljuc sto meni jako ide na nerve,upali grejanje i vidi sta se oko tog dela desava.
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI

Zvele

Poruka od Zvele » utorak, 31. okt. 2017. u 07:10h

Pa oko tog dela gde je crno na krajevima odatle se dimilo. Posle drugi put kada sam upalio nije bilo problema ali sam promenio nacin grejanja bez grejaca samo ventilatore i da duva na prednje staklo. Znas mpzda koliko kosta zamena toga?

polaris

Poruka od polaris » utorak, 31. okt. 2017. u 07:25h

Uradi sve kako si uradio kad si video da se dimi,pa onda prvo pogledaj da ti ne pusta na krajevima gde su ti creva spojena na taj deo. Na tom delu mislim da nema nesto drugo da se pokvari sem grejaci i eventualno da su popustile selne. Grejace originalne ne mozes da nadjes sem da stavis od golfa 2-ke. Bilo je pisanja oko toga na forumu i kazu da sa tim grejacima normalno funkcionise.

Zvele

Poruka od Zvele » utorak, 31. okt. 2017. u 07:31h

Aha pa posto moj znanje je minimum zvao sam majsora pa ce se on pozabaviti time. Probacu opet ujutru da vidim sta ce se desiti mada ne bi da sjebeem grejac bez razloga. Malp cu se smrzavati do subote :D

polaris

Poruka od polaris » utorak, 31. okt. 2017. u 07:37h

Vidi ti prvo kao sto sam ti rekao jel pusta na tim krajevima,ako tu vlazi da znas na cemu si. Pogledaj i bocu sa rashladnom tecnoscu,pa ako fali verovatno ti tu gubi isparava kad se ukljuce grejaci.

Zvele

Poruka od Zvele » utorak, 31. okt. 2017. u 08:30h

Tamo gde se sipa voda i antifroz mesano imam ispod minimuma da dodam destilovane vode do subote posto tada ide kod majstora?

polaris

Poruka od polaris » utorak, 31. okt. 2017. u 11:59h

Ako ti je ispod minimuma onda ti najverovatnije na dom delu na selnama pusta.Dospi destilovanu,nemoj na minimumu da vozis,a posto ces dosuti destilovanu nek ti majstor usput izmeri jacinu antifriza.

Zvele

Poruka od Zvele » utorak, 31. okt. 2017. u 12:02h

Vazi hvala ti na informacijama. Kupicu na pumpi danas destilovane pa cu dosuti da do subote izdrzi pa neka majstor zameni sve da bude dobra mesavina. :)

mbole
Poruka: 15001
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 31. okt. 2017. u 23:59h

Ne mozes da ugasis ili upalis te grejace, sta god radio sa komandama grejanja u kabini.
Oni se pale i gase sami kada pcm zakljuci da tako treba.

The electric booster heater is switched on when the engine is running (signal D+ from the generator is active) and when the ambient temperature is lower than 5ºC and the cylinder head temperature falls below 71ºC.
Djak pesak :)

Zvele

Poruka od Zvele » sreda, 1. nov. 2017. u 12:01h

Znam pogledao sam malo na internetu a i nasao u forumu ovde i isto konstatuje. Juce sam dolio destilovane i antiftiza skoro do maximuma. I jutros na 3 stepena nije bilo problema.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“