Problemi nakon zamjene lanca - Mondeo mk3 2.0 tddi 66kw
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 4. nov. 2017. u 19:57h
Problemi nakon zamjene lanca - Mondeo mk3 2.0 tddi 66kw
pozdrav raja..evo ovako,imam mondeo 2001 godina 66kw dizel,prije nekoliko sedmica sam radio servis spanera,remenova,namontirana plivajuca remenica na alternator sa kvacilom,remenica radilice,i svi nosaci motora...auto je se preporodilo..da napomenem da je na satu 330000 hiljada i svi dijelovi su bili orginalni na njemu.No medutim iz dekla gdje je lanac culo je se hlupanje...majstor je otvorio deklo i ima se sta vidjet...Lanac istegnut,klizaci poderani...da ne nabrajam dalje..Odem i kupim nov set llanca i lancanika da se zamijeni i rahat onda.Kad je sve to odradeno dolazi sad do problema,auto ugasi turbinu u voznji tj prebaci je u safe mode.Isao sam na dijagnostiku izbacuje gresku na pumpi od goriva da je prevelika kolicina u komorama za sagorijevanje i da je potrebno stelovanje.Na univerzalnoj dijagnostici izbacuje takoder isti taj problem,i jos senzor od interkulera.Pregledana su sva crijeva od turba,interkulera.i ok su sva.Ociscena je usisna grana i egr ventil takoder.Majstor kaze da je turbina takoder ok.Znaci poenta ovog kvara je da mi je se to sve pocelo desavati nakon zamjene lanca..Pa eto ako je neko imao sl problem ili zna sta je dobro bi mi doslo svaki savjet...

-
Re: Problemi nakon zamjene lanca - Mondeo mk3 2.0 tddi 66kw
Vidim niko se ne javlja,ocigledno da niko izgleda nije imo ovih problema,Ustanovljeno je da su mi otisli neki vakum ventili koji budu ispod motora,sutra idem da zamijenim pa vam javim kakvo je stanje

- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Ok, značiće nekome informacija svakako!
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
-
Zmijenjen senzor na interkuleru i vakum ventili od turbine,no medutim nista.Ustanovljeno je da lanac nije dobro nazubljen na bregastoj osovini i zbog toga nema snage na usisu,radi veoma bucno,tuce u radu...U cetvrtak je termin zakazan da se to ponovo sve poskida i ponovo lanac nazubi pa cemo vidjet javim vam raja kakav je rezultat...

-
Evo i mene sa konacno rijesenim problemom,auto nije bilo nazubljeno na radilici i zbog toga nije imao snage...sad ide ko lud...i usput mi je majstor iz ovlastenog servisa reko da naspem atf ulja u rezervar jer je auto zivo gorivo gutalo i garezi nakupilo zbog nepravilnog rada motora...i kazu da je to dobro da se dizne podmazu,pumpa goriva...Takoder su mi rekli da kad naspem atf da ga propusem na otvorenoj cesti u sto manjim obrtajima i tako sam i uradio auto sad perfektno radi i vuce jos bolje kako sam nasuo atf ulje

- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8