Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od totti » subota, 9. dec. 2017. u 14:13h

Da ne ulazim u to da li je glupost ili ne, ali i na inostranim PP stoje rokovi trajanja. Postavljao sam ranije i slike. Čisto da se zna da to nije naš izum.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Slika

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » subota, 9. dec. 2017. u 14:22h

Nije poenta da li postoji rok trajanja ili ne. Poenta je da postoje idioti koji su uopste u stanju da za takvu glupost nekom pisu kaznu. Ali kad vec pise, pre cu da je platim u punom iznosu, nego da takvom idiotu dam crvenu.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » subota, 9. dec. 2017. u 17:13h

Sharpshooter piše:
subota, 9. dec. 2017. u 13:31h
Radije ću jedva plaćenim pandurima da popravim socijalni status sa po kojom crvenom direktno u ruke. :)
Nije li onda jednostavnije kupiti NOVU prvu pomoc koja je svako malo na popustima pa je uzmes za tipa 800-900din i ne razmisljas o nicemu?!

Kako kazu babe:"Skuplja dara nego mera!"

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4938
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » subota, 9. dec. 2017. u 17:27h

Meni za 7 godina nikad niko nigde nije trazio prvu pomoć... Jedno vreme sam vozio sa isteklom međutim moralo se na put u Hr u rekoh bolje 700 kinti zamena nego neki pametnjakovic da me zeza.

Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » subota, 9. dec. 2017. u 17:30h

U EU (svake srede idem preko) su mi trazili prvu pomoc ali niko nije pitao za datum.
U SRB su mi vec nekoliko puta trazili prvu pomoc I GLEDALI su datum...

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » subota, 9. dec. 2017. u 18:47h

Neke stvari necu da radim iz principa.
Kao sto rekoh pre cu panduru da dam jednu crvenu, nego naprednim shabanima da pravim promet.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 10. dec. 2017. u 00:52h

A šta kad ja idem iz Bosne za Srbiju i nemam prvu pomoć po standardu Srbije?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

macaneli
VIP
Poruka: 9925
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 10. dec. 2017. u 01:01h

Nista,posto imas bosanske tablice moras imati po bosanskom standardu,a ne po drzavi gde ides

Ako mislite da je samo u srbiji tako varate se i u italiji ako te zaustave i vide da je istekla kaznicu pisu
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21533
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 10. dec. 2017. u 13:00h

Trava je uvek zelenija preko.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 10. dec. 2017. u 21:54h

nikola piše:
petak, 8. dec. 2017. u 16:33h
Kad već diskutujemo na tu temu, evo najsvežiji primer, od jutros. Pešački je u Bulevaru oslobođenja, na potezu ispod FON-a, ka Autokomandi. Iako ovde često stoje panduri sa radarom, poznato je da ovom deonicom neretko ima i vozača koji divljaju. Žena počinje da prelazi pešački, a da pritom apsolutno nije pogledala da li ima vozila i što je najgore, u trenutku početka prelaženja gleda u kontra smeru. Tek kada je došla do polovine saobraćajne trake, zastaje zbog svojih drugara/kolega (šta li su) i tek tada je pogledala, dok sam ja već uveliko bio na kočnici.
To je taj nivo qrcobolje (level: unlimited), da te čak i za sopstveni život zabole, da uopšte o njemu i ne razmišljaš. Ovde je očigledno da ova grupa pešaka ima nameru da pređe pešački i ja sam u obavezi da stanem/usporim i propustim ih, što sam i uradio. Ali, žena koja prva ide, ona verovatno čak ni o tome nije razmišljala, već direktno bez gledanja prelazi put. Pride što je pešački posle krivine i neko ko bi išao malo brže i ne bi vodio računa, oduvao bi je 50 metara dalje.

A što voziš levom stranom?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21533
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 10. dec. 2017. u 22:01h

A što da ne vozi ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

mbole
Poruka: 14946
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 10. dec. 2017. u 23:20h

Član 35
...
Na putu u naselju sa najmanje dve saobraćajne trake za isti smer, vozač može da se kreće vozilom saobraćajnom trakom koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza, ako time ne ometa vozila koja se kreću iza njegovog vozila.

Odredba stava 3. ovog člana ne odnosi se na vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu ne može razviti brzinu veću od 40 km/h i na vozača vozila koje nije motorno vozilo, osim na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje.

A posto ne vozi kamion, i nije ometao nikoga iza sebe... moze komotno da vozi levom trakom.
Djak pesak :)

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » nedelja, 10. dec. 2017. u 23:51h

Dusan64 piše:
nedelja, 10. dec. 2017. u 21:54h
A što voziš levom stranom?
A što da ne vozim? Nije ovo auto-put. Pored ovoga što je mbole već objanio, 50-100 metara posle pešačkog je raskrsnica na kojoj sam skrenuo levo (postoji čak i posebna traka za skretanje levo pred samom raskrsnicom). Možda je bilo bolje da sam vozio desnom trakom, pa da sam pred samu raskrsnicu izvršio prestojavanje kroz tri trake i eventualno nekoga isekao?

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » ponedeljak, 11. dec. 2017. u 00:35h

Šta se pravdaš, pre bi trebalo Dušan da se izvini zbog nepoznavanja zakona. :)

nikola

Poruka od nikola » ponedeljak, 11. dec. 2017. u 00:50h

Ništa sad ja nemam od njegovog izvinjenja. Duševni bol i patnju koju mi je naneo, to ništa više ne može da nadoknadi hahahaha

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » ponedeljak, 11. dec. 2017. u 10:19h

Ništa onda, tužba, pa na sud. :)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 12. dec. 2017. u 11:25h

O kakvim vi zakonima pričate. Ja pokušavam da uđem u psihu vozača koji voze levom trakom na Bulevaru Oslobođenja nešto sporije od autobusa. Tako da ne možeš da obiđeš i više ti se isplati da sednes u autobus da se voziš.

Jedan od zaključaka je bio da to rade iz čistog neznanja (ne zna da se prestroji posle pa da ne rizikuje), drugi razlog je mogao da bude što je pre leva traka bila u boljem stanju od desne, a naravno uvek postoji i čista bahatost.

A ako ćemo da pričamo o zakonu, sme da vozi levom trakom - ako nikom ne smeta. Što se nekako izgubi kao stavka pošto u zakonu piše da sme, a to da li on nekom smeta ili ne je manje bitno. Druga stvar je što su nas valjda sve u auto školi učili da se uvek držimo desne strane, valjda je to nešto što se podrazumeva..

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » utorak, 12. dec. 2017. u 11:32h

Ok, to niko nije pominjao.
Možda je nekoga upravo obišao u desnoj traci ili kao ja voli da ga spraši tuda, pa je sigurnije voziti levom trakom, pošto se isparkiravaju sa desne strane automobili, a pešaci, bicikli, samoubice, babe sa šetalicama i trista drugih čuda, mogu da ti iskoče u desnu traku.

Naravno kada mi voze paralelno u obe trake, to bi već na goli otok slao. :)

Kuku, postao sam moto šovinista. :doh:

nikola

Poruka od nikola » utorak, 12. dec. 2017. u 12:00h

Dusan64 piše:
utorak, 12. dec. 2017. u 11:25h
O kakvim vi zakonima pričate. Ja pokušavam da uđem u psihu vozača koji voze levom trakom na Bulevaru Oslobođenja nešto sporije od autobusa. Tako da ne možeš da obiđeš i više ti se isplati da sednes u autobus da se voziš.
Ti si postavio konkretno pitanje - zbog čega vozim levom stranom, a ovim dodatnim opisom "šta ti misliš o vozačima koji voze levom trakom" u Bulevaru Oslobođenja si ujedno stavio etiketu i na mene, a da ništa od toga što si ti naveo nije vidljivo na samom snimku, a ponajmanje znaš kakav sam vozač i kakva je moja psiha.
Prvo, da li vozim sporo? Čak se i na samom početku snimka može zaključiti da ne vozim sporo, sve do trenutka kada krećem da se zaustavljam kako bih propusti pešake. Upravo sam pogledao na samoj kameri ovaj snimak, pošto kamera snima i brzinu na osnovu podataka sa GPS-a. U delu na početku snimka se krećem 67 km/h (i onda počinjem da kočim), a podsetio bih te inače da je upravo na ovoj deonici ograničenje 40 km/h (da je bio radar tu, kao što nekad bude, ostao bih bez dozvole). Toliko o sporoj vožnji.
Da li se vidi na snimku da nekome smetam? Ne vidi se! A za tvoju informaciju, vozilo koje je išlo iza mene je bilo 200-300 metara i to je upravo vozilo koje se kretalo sporo i koje sam ja 15-20 sekundi pre toga pretekao (desnom trakom).
Što se tiče znanja ili neznanja, neću da ti napominjem da za 16 godina vozačkog iskustva nemam nijednu prekršajnu prijavu (jer to i nije relevatno, pošto neko može da položi vozački i onda 16 godina da ne vozi, pa ni on neće imati nikakvih prijava). Spretniji sam i veštiji od 97% vozača u saobraćaju, s obzirom da vrlo često idem na staze, što svojim, što drugim automobilima, a za 16 godina sam prošao i neke dodatne obuke za vožnju i dobio prestižne sertifikte o tome. Retko ko ulaže u svoju vozačku kulturu i dodatnu obuku, a eto ja to radim. Tako da, prestrojavanje/vraćanje u neku saobraćajnu traku, za neke možda jeste bauk, ali ja o tome i ne razmišljam na taj način, već radim po automatizmu (kada za tim postoji potreba). A kada smo kod te potrebe, to je upravo ono što se tiče te psihe koju pominješ. Ja na ovakvim doenicama vozim levom trakom i uvek ću voziti, jer zakonski je dozvoljno, a kada u retrovizoru vidim vozilo da mi se približava i da mu smetam, ja mu se uredno sklonim. I to se sklonim bez obzira što u toj desnoj traci kasnije mogu da naiđem na autobus koji stoji ili na neko drugo zaustavljeno vozilo i što posle toga nikome ne pada na pamet da me pusti da levom trakom obiđem to vozilo (pretpostavljam da si i ti jedan od njih, jer tobože, ti si brzi baja kome svi u levoj traci smetaju... kad već ti mene možeš da okarakterišeš, što ne bih i ja tebe ;) ).
S obzirom da si se inicijalno zakačio za moj snimak (koji uzgred nije ni postavljen u vezi ove teme, već u vezi pešaka), a kasnije si krenuo da genralizuješ vozače koji voze levom trakom, eto, imao sam potrebu da ti dogovorim. I ne, ja nisam jedan od tih koje ti spominješ. Generalizacije su vrlo loše stvari. Svako od nas sa foruma kada bi seo i provozao se sa tobom, sigurno bi mogao da ti nađe sijaset zamerki, za ovo ili ono. To ne znači da si loš vozač i da te treba zbog toga svrstati u neku generalizovu grupu: loših/bahatih/nespososbnih ili kakvih god...
Loši vozači su uvek loši i njihovo ponašanje u saobraćaju se već na prvi pogled prepoznaje. Ti ništa od pomenutih elemenata na snimku nisi mogao da vidiš, već si sve zaključio napamet, na osnovu ličnih pretpostavki.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 12. dec. 2017. u 13:05h

Izvini, stvarno ne mogu da čitam ceo tekst. Apsolutno nisam mislio na tebe niti sam donosio bilo kakve zaključke iz snimka. Moj post je pisan generalno, a tebe sam pitao zašto voziš levom stranom čisto iz znatiželje koja je povezana sa mojim postom i mojim svakodnevnim mukama na istom Bulevaru.. Stvarno ne treba da se osećaš prozvanim.

Ipak sam pročitao.

Kuku šta ti sve napisa. Ako nisi na Bulevaru naišao na probleme o kojima pišem ovde onda mi je jasno u koju grupu vozača spadaš. Iz tvojih postova ne bih rekao da je to slučaj, ali dobro. Naćiću način da snimim jednu moju jutarnju vožnju Bulevarom pa da vidimo ko je bahatiji. :woohoo:

acadimke
Poruka: 1707
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » utorak, 12. dec. 2017. u 17:06h

Ima dosta osoba koje voze levom trakom jer misle da ih policija nece zaustaviti, navodno zaustavljaju samo one iz desne trake :).

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

nikola

Poruka od nikola » utorak, 12. dec. 2017. u 17:15h

Dusan64 piše:
utorak, 12. dec. 2017. u 13:05h
Ako nisi na Bulevaru naišao na probleme o kojima pišem ovde onda mi je jasno u koju grupu vozača spadaš. Iz tvojih postova ne bih rekao da je to slučaj, ali dobro.
Pa ja nisam ni rekao da nisam naišao na probleme o kojima ti pišeš. Čak, ako si već pročitao ono što sam pisao, onda si mogao i da pročitaš da sam upravo naveo da sam pre situacije sa snimka pretekao vozilo koje se vuklo levom trakom. Ali, ja ne pišem o tome da li se takve stvari događaju ili se ne događaju, jer tu i nema šta da se polemiše - događaju se. Ja sam samo napisao da ja nisam jedan od tih koji se vucara levom trakom. Kada vozim levom trakom, to radim da ne ometam druge. Ako nekome smetam, sklonim se.
acadimke piše:
utorak, 12. dec. 2017. u 17:06h
Ima dosta osoba koje voze levom trakom jer misle da ih policija nece zaustaviti, navodno zaustavljaju samo one iz desne trake :).
Činjenica jeste da ako je velika gužva u obe trake, saobraćajac će nešto teže da zaustavi vozilo koje se kreće levom trakom. Ali, viđao sam gde se i to događalo, očas posla. Sa druge strane, na deonicama koje imaju po dve ili tri trake, u periodu nešto veće gužve, panduri vrlo retko zaustavljaju. Tada češće koriste radare, a tu je potpuno svejedno kojom trakom se ko kreće... to ga neće spasiti ako je u prekršaju.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 12. dec. 2017. u 18:03h

A gde sam ja napisao da si ti jedan od onih koji se vuku levom trakom...?

@acadimke
Još jedna teorija, zanimljivo.

nikola

Poruka od nikola » utorak, 12. dec. 2017. u 18:15h

Pa prvo si se zakačio za snimak, zašto ja vozim levom trakom, a onda si objašnjavao kakvi ljudi voze levom trakom.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » utorak, 12. dec. 2017. u 18:34h

Dobro, dobro, sve smo razjasnili.
Ne moramo da gledamo čiji je duži. ;)

Nema tu šta i onako da se vidi. :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“