1.6 duratec (a.k.a. zetec-SE), Ghia, uvoz Svajcarska (za divno cudo nije trula), 195k km na satu, oprema je ono zbog cega sam uzeo auto jer su bas retke da imaju skoro sve kao ova: grejac soferke, automatska klima, elektropomicni i grejani retrovizori, board computer, interval za brisace. Od korisnih stvari, a sto je moglo fabricki da se uzme, fale samo automatska svetla. Odradjeni svi servisi (kaisevi, vodena pumpa, antifriz, ulje za kocnice, ulje za servo, svecice) i otklonjeni svi mehanicki nedostaci (lezaj poluosovine, dihtung dekla, nosac motora, davac pritiska ulja, ekspanzioni sud), nesto od strane prodavca pre prodaje nesto od mene nakon kupovine, nije bilo bukvalno niceg kriticnog. Ostaje jos par sitnica da se sredi u narednih par dana, koje sam primetio/pojavili se tokom voznje zadnja 2 dana:
- suvozaceva vrata prijavljuje kao da nisu zatvorena i zbog toga auto nece da se zakljuca (mozda ima veze sa buzirom na suvozacevim vratima izmedju A stuba i vrata - pokidan je na par mesta, ne znam kako i zasto)
- radio nece da cita diskove, na ekranu samo ispise CD Error
- check engine se danas upalio, ali znajuci ove motore nesto mu ne pridajem znacaja jer se auto normalno ponasa i ide, sve tecnosti su ok, tipujem ili na lose gorivo ili na neku slicnu glupost
- grejanje slabije radi kada se vozi brzo (autoput), kada se uspori stakla hoce da magle prilicno kada krene kisa, predpostavljam da je ili neka klapna zaglavljena u pogresnom polozaju ili tako nesto slicno... ispod 80 km/h grejanje razvaljuje kako radi, zaboravio sam sta znaci dobro grejanje u autu, nijedan dizel sa dodatnim grejacima kabine i slicno ne moze da se poredi sa dobrim benzincem koji trosi fosile na toplotu

Utisci za sada su pozitivni, auto se vozi prilicno lagano i bez muke savladava i brdo i voznju na vrh gasa itd, prilicno je elastican zbog dosta snage i relativno kratkog prenosa, povlaci vrlo linearno bez izliva snage. Mana tog prenosa je sto se na 120km/h na autoputu vrti na 3500 obrtaja pa moze biti zamarajuce, ali za gradsku i polugradsku voznju za koju je auto kupljen zavrsice posao sasvim dobro. Lezanje me iznenadilo s obzirom da ima sipku pozadi - dosta se neutralno ponasa i drzi put kako treba. Neudobno mi je sediste, ili jos ne nalazim poziciju, kako god da sednem ne odgovara mi (imam probleme sa ledjima), mada s obzirom da cu voziti ovaj auto samo kad se moj popravlja, nije mi to ni bitno

Potrosnja ukratko:
- Kostunjak rally stage ~11-12L
- kombinacija Autoputa, malo otvorenog i malo grada (NS), svuda vozeno ogranicenje - 6.9L, prosecna brzina 70km/h
- voznja po lokalu, malo grada, malo autoputa, malo pun gas potezanja, ali uglavnom voznja +10 od ogranicenja - 7.3L, prosecna brzina 33km/h
Sve u svemu prosek za prvi rezervoar je 7.1L, sasvim ok.
Planovi za dalje:
- srediti ovaj set tockova jer je malo izgreban pred letnju sezonu
- odluciti da li ovaj set tockova da bude letnji ili da ostane zimski kao sad i da se dodaju neke 16 za leto (u suprotnom 14 za zimu)
- mozda kompletno poliranje posto ima gomila sitnih ogrebotina i sitnica gde je ili flekovana ili dodavana boja nekom cetkicom i tome slicno, sitne stvari ali nerviraju
- sprovesti osvetljenje u kaseti (ne znam da li ga fieste uopste imaju ili je crkla sijalica, uglavnom, mrak je)
- mozda plin ako se ispostavi da je kilometraza velika (mislim da nece biti) i da motor ne trosi ulje
- kupiti nedostajuci lip prednjeg branika
Reko sam sebi malopre "nemoj da pises esej" i napisao sam ga, jbg.