Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo cilindar kvacila

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
zivkovic1992
Poruka: 26
Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2016. u 22:18h

Ford Mondeo cilindar kvacila

Poruka od zivkovic1992 » subota, 27. jan. 2018. u 18:20h

Pozdrav ljudi , imam problem sa kvacilom , to jest najvise sa cilindrom kvacila .... u pitanju je Ford mondeo 2.0 tddi, 85kw, 2002.godina.
Za tri godine koliko je auto kod mene zamijenio sam tri puta cilindar , uvijek pusti ulje ne prodje ni godina, a vrlo malo prelazim sa autom , 10 000 godisnje , na autu je fiksni zamajac, takvog sam ga kupio , prvo mi je lamela klizala i to je prvi put kad sam promijenio cijeli set , osim zamajca naravno , i od tada me zeza taj cilindar, mislim da je i prethodni vlasnik imao sa tim problema , sad da li je isti cilindar i za fiksni i za plivajuci zamajac, ili ima neke razlike , da li je lamela odgovarajuca , zna li neko koji bi precnik lamele trebao da bude?
Taj cilindar i nije bas jeftin da bi bio los(60eura) a eto vec tri sam poderao za predjenih 30 000km.

Slika

Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: Ford Mondeo cilindar kvacila

Poruka od Lale » subota, 27. jan. 2018. u 19:44h

Da li su cilindri koje si menjao bili original?
Slika Slika

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 27. jan. 2018. u 19:52h

Taj cilindar je najslabija karika u sistemu kvacila. Ako ti je kvacilo tvrdo, to je prva stvar koja ce da pusti ulje. Kog proizvodjaca si uzimao za cilindar?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 27. jan. 2018. u 21:35h

I koji ti je proizvođač seta i da li si uzeo set kvačila za fiksni zamajac ili za plivajući zamajac... pošto se razlikuju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

zivkovic1992

Poruka od zivkovic1992 » nedelja, 28. jan. 2018. u 17:59h

Cilindar mislim da je orginal , ima na njemu zig ford pise i nekih brojeva , oznaka tipa S4MZA, imam i garanciju na njega godinu dana , samo sam prvi kupio a ove ostale sam mijenjao jer su bili pod garancijom , a korpa i lamela nisu orginal, mislim isao sam da me izadje jeftinije pa sam uzeo taj neki set , al ne pise na njemu koji je , nema oznaka , uglavnom izmjerena je stara lamela i korpa pa na osnove nje sam istu uzeo, mada i na toj staroj nema nikakvih oznaka , i lamela je za fiksni zamajac , ona sa oprugama. Kvacilo je mekano , nije uopste tvrdo samo se desi da nakon nekog vremena pocne da ostaje pedala kvacila (to je znak da je otisao cilindar ), desilo mi se par puta u voznji da je skroz ostala do dna , zakuje mjenjac , ne mozes nista , samo usporiti i ugasiti auto i podici papucicu rukom, onda je napumpam i sve normalno ...e sad ni ovaj majstor ne zna zbog cega bi to moglo biti, a ja planiram sad do aprila da nadjem set sa plivajucim zamajcem negdje na otpadu , i stavim , da vidim sta ce onda biti jer mi istice garancija za cilindar u aprilu ...

Slika
evo nasao sam na netu , ovakva je kutija tog seta

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21575
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 28. jan. 2018. u 18:32h

hehe, national... đubre epskih razmera.

Ma kupi nov kršten set (tipa LUK) i miran si minimum 150k km.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

zivkovic1992

Poruka od zivkovic1992 » nedelja, 28. jan. 2018. u 19:52h

Ma znam al ne znam hocu li zadrzati auto kod sebe, pa da ne ulazem toliko, vidjecu jos kako budem u mogucnosti

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“