FM III piše: ↑četvrtak, 26. apr. 2018. u 15:14h
Nažalost ona ne može da bira kada će joj lupiti zabranu a moguće je da joj zabrana dodje i mnogo kasnije, jer mojoj ženi je stiglo obaveštenje da joj kreće zabrana tek preko više od godinu dana od presude.
Srdjane za tvoju informaciju i da drugi znaju ako vam stigne zabrana posle 12 meseci od pravosnaznosti presude nastaje relativna zastarelost i imate pravo zalbe da se ista ponisti.
Ovo vam pricam jer sam imao takvu situaciju (mislim da sam i pisao u ovoj temi o tome).
Meni je stiglo obavestenje o zabrani 15 meseci posle pravosnaznosti presude, otisao sam u Ljermontovu tamo gde se vade Vozacke dozvole.
Kada sam ja bio da ulozim zalbu taj salter je bio sa leve strane u odnosu na saltere gde se izdaju dozvole, pise na njemu PRIGOVORI NA OBAVESTENJE O ZABRANI UPRAVLJANJA MV.
Pokazao sam obavestenje koje sam dobio, sluzbenica nasla predmet dala mi da potpisem neki papir i rekla mi je da se predmet vraca sudiji koji je meru izrekao. Pitao sam je da li mogu da vozim na sta mi je ona odgovorila da mogu jer sam podneo prigovor i dok ne dodje novo obavestenje ovo je van snage. Onako usput mi je nabacila da od novog resenje o zabrani nece biti nista sto se i desilo.
Dve godine od pravosnaznosti resenja nastaje apsolutna zastarelos i tada ne morate da idete da podnosite prigovor.
Jos nesto vrlo bitno resenje od sudije moze da postane pravosnazno i posle set meseci od dana kada ste bilio kod sudije i kada vam je kazna saopstena.
Ovo sve zavisi od sudije do sudije koliko su azurni.
Znaci od datuma pravosnaznosti presude tece rok od 12 meseci za relativnu zastarelost i 24 meseca za apsolutnu zastarelost.
Uh bas sam se smorio da nadjem ovo sto se meni desilo i o cemu sam vec pisao
nalazi se na 422 i 423 strani ove teme