Poruka
od Astra » sreda, 16. maj 2018. u 18:35h
Evo i ja da napišem moje mišljenje. Vozim Fiestu 2006, 1.4 tdci, 3 vrata već dve i po godine. Za dve i po godine sam prešao oko 70 000 km. Vozio sam po Evropi, Srbiji, Auto-putu, makadamskim, zemljanim i kamenitim putevima...
Ja vozim malo oštrije, ubrzavam žustro što je smrt za novčanik. Meni u gradu troši oko 6-7l dok na otvorenom izmedju 4.5-6l.
Npr. kada idem za CG ibarskom magistralom oko 90km/h potrošnja mi bude u proseku oko 5l, kada idem za SLO auto-putem 130-140km/h bude oko 6-7l
Što se tog dela tiče mislim da je veoma ekonomična ko lepo vozi, polako ubrzava, ne patosira gas, na auto-putu 110 itd...
Održavanje je možda po meni malo skuplje, filter goriva je oko 3000 din, ja sam ga do sada menjao na svakih 10k km ali od skoro uzimam MANN-ov i bez problema ga menjam na 20k.Ulje i fltere obavezno na oko 10k. Cena malog servisa oko 70e.
Na auto sam menjao set kvačila, prva fabrička LuK lamela je skinuta sa njega sa oko 160k. Skoro mi je otišla letva volana, za remont sam dao oko 160e, u servisu gde sam radio remont video sam još dve fieste sa istim problemom, majsotr reče kako im je to boljka ali to je potrošni materijal kao i kod svakog drugog auta tako da to treba zanemariti.
Na autu sam zatvorio egr ventil i izbacio katalizator i auto ide sasvim korektno, na auto-putu max brzina mu je na ravnom oko 150km/h dok sam ga na nizbrdici navlačio i do 170km/h. Što se tiče izolaciije u kabini ja sam zadovoljan, jako korektna izolacija.
Auto me je dva puta izbacivao iz krivine, gde sam skroz izgubio kontrolu, krenuo da pleše i sva sreća udarao u ivičnjak te se auto sam zaustavljao (nije bilo nikog noćna vožnja), radi se o brzini od možda oko 40km/h, možda je po tom pitanju malo nestabilan, nije za peglanje krivina...
I što se tiče mesta u istoj ja kad idem na duže puteve max. tri čoveka staju u auto, gepek mi je uvek bio pun, još natrpamo stvari nazad tako da treći koji sedi nazad ima sasvim dovoljno mesta za sebe, to je kada imamo dosta stvari. Možda za more mogu četri osobe ako se ekonomično spakuju.