Ford Focus 1.6 automatic ghia
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 23:48h
Ford Focus 1.6 automatic ghia
Molim dobre ljude za savet!
U procesu sam kupovine automobila i iskrsla mi je prilika za ovaj iz naslova,2002 godiste,karavan verzija.
Posto nemam iskustva sa Fordovima,a zelim da mi ta marka bude sledeci auto,molim vas za par odgovora,da znam da li da uzimam ovaj ili da trazim dalje.
Koliko je pouzdan ovaj motor i koliko je pouzdan automatski menjac na ovom modelu i da li kod nas u slucaju kvara istog ima gde da se radi popravka,a da to bude u normalnim finansijski okvirima?Auto je presao 150.000 km.
Unapred zahvalan!
U procesu sam kupovine automobila i iskrsla mi je prilika za ovaj iz naslova,2002 godiste,karavan verzija.
Posto nemam iskustva sa Fordovima,a zelim da mi ta marka bude sledeci auto,molim vas za par odgovora,da znam da li da uzimam ovaj ili da trazim dalje.
Koliko je pouzdan ovaj motor i koliko je pouzdan automatski menjac na ovom modelu i da li kod nas u slucaju kvara istog ima gde da se radi popravka,a da to bude u normalnim finansijski okvirima?Auto je presao 150.000 km.
Unapred zahvalan!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Ford Focus 1.6 automatic ghia
Prvo se redstavi kako nalazu pavila foruma.
Sve se moze popravljati kod nas.
"a da to bude u normalnim finansijski okvirima" STA SMATRAS POD OVIM ?
Sve se moze popravljati kod nas.
"a da to bude u normalnim finansijski okvirima" STA SMATRAS POD OVIM ?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
verovatno je mislio na jeftino/skupo... na to svi misle...hocu jeftino da se vozim ali kvalitetno... 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Evo,predstavio sam se i jos jednom sve pozdravljam.
NIsam mislio da se vozim jeftino,nego sam cuo da kad krepa ta automatika to kosta koliko i polovnjak koji si kupio.
Kakav je motor i kakvi su izdaci za automatski menjac?
NIsam mislio da se vozim jeftino,nego sam cuo da kad krepa ta automatika to kosta koliko i polovnjak koji si kupio.
Kakav je motor i kakvi su izdaci za automatski menjac?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Popravke automatskih menjaca nisu nimalo jeftine,cak sta vise malo je ljudi koji rade automatske menjace,Krecu se od 400e pa navise.Obicno traju oko 220000-250000km
Motor nije problem ako je dobro odrzavan,
Motor nije problem ako je dobro odrzavan,
-
E,konacno se razumemo!
Da li neki eventualni kvar menjaca moze da se uoci prilikom dijagnostike,posto naravno mislim da ga majstor pregleda i prikaci na komp pre kupovine?
Mozda gresim,ali pregledajuci forum vidim da se za taj deo price forumasi pozivaju na tebe?Da li eventualni problemi sa menjacem mogu da se utvrde prilikom dijagnostike?
Da li ima neko ko vozi automatik da utrci sa svojim iskustvom,popravke,kakav je u voznji i sl.?
Hvala puno.

Da li neki eventualni kvar menjaca moze da se uoci prilikom dijagnostike,posto naravno mislim da ga majstor pregleda i prikaci na komp pre kupovine?
Mozda gresim,ali pregledajuci forum vidim da se za taj deo price forumasi pozivaju na tebe?Da li eventualni problemi sa menjacem mogu da se utvrde prilikom dijagnostike?
Da li ima neko ko vozi automatik da utrci sa svojim iskustvom,popravke,kakav je u voznji i sl.?
Hvala puno.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
neke kvarove je nemoguce ocitati na dijagnostici.
Automatik trosi litar vise ali te ne boli leva noga
Automatik trosi litar vise ali te ne boli leva noga
-
Hvala na odgovoru,mada me cudi da je potrosnja sa automatikom veca nego sa manuelnim,ali mi to i nije toliko bitno posto prelazim male kilometraze 7-8 000 godisnje.
Jos ako bi mi neko preneo licno iskustvo,kako se ponasa u voznji i sl?
Jos ako bi mi neko preneo licno iskustvo,kako se ponasa u voznji i sl?
- krle
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 09:09h
ako prelazis male kilometraze na godisnjem nivou, pogledaj neke benzince, jeftiniji su a manja je mogucnost skupih popravki jer imaju tacniji info na km satu.
to bi ti svako savetovao.
to bi ti svako savetovao.
Krle
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Sve zavisi koliko je prešao taj Focus.
Automatik je po meni odlična stvar, posebno za gradsku vožnju, lično planiram sebi da ugradim automatski menjač, što kaže Dragomir - troši litar više ali te ne boli leva noga i lakše je.
Potrošnja je veća zbog same konsktukcije i pricipa rada menjača.
Najveći broj automatskih menjača koji se pokvario se pokvario zato što su neadekvatno održavani, prvenstveno redovna zamena ulja i fitera. Pošto u Srbiji niko ne menja ulje u menjaču ni na 50.000, a kamoli manje.
Automatik je po meni odlična stvar, posebno za gradsku vožnju, lično planiram sebi da ugradim automatski menjač, što kaže Dragomir - troši litar više ali te ne boli leva noga i lakše je.

Potrošnja je veća zbog same konsktukcije i pricipa rada menjača.
Najveći broj automatskih menjača koji se pokvario se pokvario zato što su neadekvatno održavani, prvenstveno redovna zamena ulja i fitera. Pošto u Srbiji niko ne menja ulje u menjaču ni na 50.000, a kamoli manje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Krle: ovaj i jeste benzinac.
Hvala svima na sugestijama
.Ako se jos neceg setite,slobodno napisite.Jos se nadam da ce naici neki vozac sa automatikom i izneti svoje utiske iz voznje.Sutra idem da gledam auto.
Hvala svima na sugestijama

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Vozili smo(porodica) jednu godinu mondea 2.0 tdci automatika i moje misljenje je pozitivno
- krle
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 4. sep. 2009. u 09:09h
vlay, izvini molim te, nisam bio koncentrisan ocigledno, pa sam utripovao da trazis dizelasa. moja greska.
Krle