Poruka
od Iosis » četvrtak, 13. sep. 2018. u 16:42h
E moj druže koji inžinjeri, tu samo zbog papira i zakona, kako mi se čini.
Skoro sam bio u nekom selu, treba da se radi rekonstrukcija puta i korekcija određenih mjesta. Sa nama je bio presednik mjesne zajednice i još jedan i opštine kojoj za MZ pripada. Malo je smješno, a malo tužno. Onaj iz MZ navlači da se urade korekcije, naravno to košta, šta ja i kolega kažemo on se slaže, a onaj iz opštine (opština i finansira tu rekonstrukciju), samo govori, ne, nećemo to tako, to je skupo.
Bili su neki propusti, da se urade, gdje je takav teren da se ljudima sliva voda u dvorišta, ajde da se rješi, ''opštinar'' pita može li to kako bez propusta i kopanja dubljeg kanala. Naravno da ne može.
Opet drugi slučaj, na jednom mjestu put ide blago uz brdo, pa ide mali pad, pa strmija uzbrdica. Predlažem ja da se taj dio koji je blagi pad, naspe i ispgla niveleta, kako bi ona se ona strmina ublažila. Ne bi to bilo mnogo, dužine nekih 30-50 m, nasuti u prosjeku 1 m. Onaj opet ne, nećemo to, to je skupo, ostavi kako jeste. Širina asfatla ide ista, a ne mogu se dva auta normalno mimoići, nego moraju točkovima na bankinu sići.
Eto, toliko o tome kako se danas radi, niko ne pita struku, nego političara. A jedino kada nešto nije dobro napravljeno ili ne daj bože neko nastrada, onda se hvata struka za vrat.
A pitanje i tih inžinjera kakvih ima, vjerovatno ima i onih koji ne zaslužuju da budu tu, jer su priučeni i ne znaju svoj posao dovoljno dobro, ali su tu
po političkoj liniji.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista

i sakloni