sasvim slučajno postadoh vlasnik Forda. U pitanju je Ford Focus C Max 1.8 Tdci. Auto je 2005. godište, prešao je 250000 km.
Posle fiće, juga, keca i citroena saxo, sad i ford dođe na red. Kao što rekoh, slučajno postadoh vlasnik, jer je prvobitno cmax bio namenjen za prodaju.
Otišao sam kod brata u Nemačku, decembra 2017. sa idejom da kupim auto i preprodam ga u Bgu i na taj način da zaradim 200, 300e.
Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja kupovine raznih automobila, naletim na ovaj C Max i posle malo cenkanja Nemac popusti i ja kupih ovaj auto.
Izvadih zoll tablice i ranom zorom krenuh iz Nemačke da bih nakon 1600 km, prilično komforne vožnje, bio u Srb.
Dopao mi se odmah ovaj Ford, veliki, komforan, možda malo tvrđi (u odnosu na citroen saxo), ali i znatno živahniji. Saxo je imao motor 1.5 dizel, ali ovaj je sa turbinom i kad se malo pritisne zaista i ubrza, to mi se baš dopalo.
No, stavio sam ga na oglas i čekao, cenu sam stavio veću i postepeno spuštao, na kraju sam ga prodavao po nabavnoj ceni, ali svejedno niko nije zvao i posle šest meseci odlučim da prodam citroena, koji je prodat za mesec dana. Od tih para sam registrovao Forda, uradio mali i veliki servis i vozim ga evo već 1000 km.
Nadam se da ću ga još dugo voziti, obzirom da prelazim male godišnje kilometraže, a trenutno imam i službeni auto. Dok sam vozio citroena, često sam boravio na njihovom forumu, pa rekoh da nastavim tradiciju, svašta korisno se može naučiti i čuti od vlasnika sličnih i istih modela automobila.