Crn dim - Cmax 1.8 tdci '07
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: sreda, 10. apr. 2019. u 15:35h
Pozdrav ljudi, treba mi vaše mišljenje. Uglavnom, vozim ford c max 1.8 tdci, 2007 godište, 85 kw, 115 konjskih snaga i čim ga malo jače čepnem a najviše se osjeti na prelazu prve i druge, i druge i treće brzine, izbaci mi crno plavičast dim dok ne ubacim u veći prenos i tada prestane. Moja neka ideja jeste da je to od ulja i da potiče od turbine što mi je i majstor rekao koji je išao iza mene u autu kada sam dodao gas samo da mu pokažem. Uglavnom, on kaže da je to crijevo turbine. E sad me interesuje šta bi to moglo biti na crijevu turbine što na njeno aktiviranje preko 2000 obrtaja uzrokuje pojačano izbacivanje dima? Mašina super radi, ne trese, ne zviždi kao ona stvarčica kod zubara što brusi zube, ja u kabini i ne čujem turbinu čak i kad smanjim zvuk, mislim čuje se ali tek kad se udubiš i napregneš čula i to na trenutak. Dok je rasterećen nigdje traga rada turbine. Postoje li neke cake da me majstor ne zezne a i da otprilike imam tu neku sliku stvari koje se trebaju mjenjati. Što se tiče motora malo na deklu ima trag od ulja koji curi ka dole a zato je majstor rekao da isperem kompresorom pa da pratimo zajedno odakle će izbiti. Ako je ko dovoljno zainteresiran može mi se javiti pa ću mu poslati slike pa da vidimo šta bi to moglo biti 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21572
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Crn dim - Cmax 1.8 tdci '07
pa moglo bi da utiče to da je bušno crevo 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- DonKihot
- Poruka: 649
- Član foruma od: utorak, 1. sep. 2015. u 11:13h
kod mene je šelna na crevu popustila i isto to se dešavalo. stego muški šelnu samo i gotovo.
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
obicno puca crevo od turbine koje se nalazi iznad zupcastog kaisa .znaci desna strana motora. prodaje se iz originala zajedno sa metalnom cevkom i kostalo je ranije pre par god 8000din.
-
Hvala vam svima. Sta je ovo, samo trojica cetvorica od cijelog foruma 

- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Jesi zamenio crevo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena: duratecHE, na dan nedelja, 28. apr. 2019. u 12:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
drift znaci Ken Block....
- mbole
- Poruka: 14991
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
E odvezem majstoru, kaze protokomjer. Reko, mjenjaj. Zamjeni i stavi novi i sad dimi, ne toliko ali kao da se kupi garez unutra negdje i na pun gas izbije sve to.