Naime, uzeo sam ponude gotovo svih osiguravajućih društava koje sam mogao da pronađem u Kragujevcu (Milenium, DDOR, Generali, Dunav, Triglav, Uniqa i Winer). Razlike u ceni su prilične, a tražio sam tzv. "full kasko". Uglavnom su mi ponudili gotovo svi sa relativnim i apsolutnim učešćem u šteti, sem Dunava koji mi je dao ponudu i bez učešća u šteti (oko 40k din) što je ujedno i najskuplja varijanta. Ostale se kreću u rangu od 24k - 30k din (tu spada i ponuda Dunava sa učešćem u šteti).
Opšti uslovi su tek priča za sebe. Gotovo svi nude u 90% iste uslove ali se izdvajaju po tome šta sve ne isplaćuju i tu sad nastaje problem oko odabira ponude.
Npr. Milenijum ne isplaćuje "demonstracije i manifestacije" koje nisu prijavljene u MUP-u, što ostali ne traže. Onda, ima uslovljavanja u vezi moguće popravke, ovlašćeni servis ili servis koji osiguravajuća kuća preporučuje. Zatim Winer ne isplaćuje ako je auto oštećen u terorističkom aktu, bilo koje vrste, ostali to ne pominju, itd. ima svakakvih uslova.
Planirao sam da uplatim kasko osiguranje (kešom zbog popusta) i u velikoj sam dilemi šta odabrati. Prijatelj koji radi u jednoj od pomenutih kuća, a nekada je radio i kasko ponude preporučio da uzmem onu ponudu koja je najjeftinija i koja traži najmanje učešće u šteti (logično ali ...) jer kaže da su sve kuće iste i da sve zavisi od procenitelja (kako te zapadne i tako to

Poslednje kasko osiguranje sam plaćao već davne 2010-2011. godine u Takovo osiguranju i od tada ne pratim šta se dešava u ovom segmentu osiguranja.
Naleteo sam na "zabrinjavajući" video pa sam još više u nedoumici i dođe mi da angažujem nekog advokata da mi rastumači sva ta njihova pravila:
https://www.youtube.com/watch?v=cDd_2xbaXlY&app=desktop