Posle par dana voznje po Uzicu, problem kao da nestane sam od sebe. Pomislim mozda je onaj Sonax poter'o neki "mulj", sad je proguralo i ok je. To potraje neko vreme. Situacija se ponovo javlja, al ovaj put nije "gas do poda problem" nego oseti se da auto slabije vuce. Uzmem od druga obican obd2 skener i detektuje P2263 (tu je i P2683 (neunistiva) i P0380 (grejaci relativno skoro zamenjeni). Zbog onaveza nikako nisam uspevao da odem kod majstora al sam sa "dijagnostikom" pratio situaciju. S vremena na vreme se pojavi i P2566 al kako se pojavi tako i nestane.
Odem kod majstora, kaze vakum ventil turbine. Ocisti greske (sem one dve), auto ponovo leti i pomisljam da je to to. Al, naravno, posle 5 dana opet isto. Auto cas ide ok, cas ne. Isti problem, imam utisak da se turbina ne cuje. Kad auto ide cuje se onaj dobri zvuk

Na forumu sam naisao da je neko imao slican problem i da je resenje elektromagnetni ventil turbine. Je l' to isto kao vakum-ventil?
Majstor je u medjuvremenu zatvorio EGR (samo fizicki) da vidimo ima li razlike. Sve isto, sem greske P0490 (koja valjda ukazuje na EGR). Sve u svemu, ima li ko ideju sta ciniti, tj. sta bi moglo biti?
Kad sam vec tu, da dodam jos nesto. Na autu vec neko vreme cujem neki zvuk kad je auto na 2+ hiljade obrtaja. Ja sam u tripu da je nesto "unutra". Majstor kaze da dizna "klapara". Ne znam, meni lici kao da negde zapinje neki lim (kao lepeza kada prelazi preko lima). Gled'o sam neke snimke po YT, jedino priblizno je zvuk kod ljudi koji su se zalili.na hidropodizace. Evo linka pa ako neko ima ideju voleo bih da cujem

Sent from my SM-G930F using Tapatalk