Problem br.1
Kad je napolju toplo, ili kad se auto duže vozi pa se dobro ugreje, počne da štekće jedan od releja u kutiji osigurača, i na benzin trza kad se dodaje gas, pa mora jako nežno da se ubrzava, negde do 2500-3000 o/min prestane da trza i jedva osetno slabije prima gas. Na plinu se samo čuje relej kako štekće i osetno slabije prima gas. Dok se auto ne ugreje, radi normalno i normalno prima gas na oba goriva. Bio na dijagnostici, sve u redu, nije do protokomera. Kablovi su bili probili pa sam ih zamenio, bobinu nisam, da li je možda ona u pitanju ili je nešto drugo?
Problem br.2
Kad auto radi, sa redovnim potrošačima (kratka svetla i ventilator kabine na 2), na klemama mi instrument (kinez digitalac, preciznost upitna) daje 13.97-14V, a kad uključi ventilator, napon na klemama pada na 12.87-12.89V. Akumulator je nov, zamenjen kad i kablovi. Da li mi je zveknuo regler ili je to normalno? I, ako je zveknuo regler, da li postoji mogućnost da je u stvari to povezano sa problemom opisanim iznad, jer se problem br.1 javlja i kad je ventilator uključen i kad nije?
Hvala svima na pomoći!