Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Katalizator-Da li ga ukinuti

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

mladja_red_mk3
Poruka: 479
Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h

Re: Katalizator-Da li ga ukinuti

Poruka od mladja_red_mk3 » ponedeljak, 15. jul 2019. u 09:48h

tihi13 piše:
ponedeljak, 15. jul 2019. u 08:20h
Meni je turbina prozvizdala nakon uklanjanja katalizatora. Nije nesto drasticno, cuje se samo na 3200-3500 obrtaja, i tako vozim vec vise od godinu dana. Pratim nivo ulja pa sta bude. Te price, "ako je auto ispravan nista nece da mu fali" za raznorazne prepravke, dopravke i budzenja imaju smisla, ali koji auto nije istrosen nakon 15-ak godina? Dok zapadna evropa automobile starije od 10 godina smatra otpadom mi i dalje relamiramo one od 15 "kao casa" .
Na fordu to i nije nista. Da vidis na fiat stilo kad skines kat kako se cuje, ili na 320D. Kod njih kat bas ima ulogu prigusivaca.
A izvini, sta ces ti na tolike obrtaje? Mislim, kako stizete do tamo, zbog cega? Ipak...3500 obrtaja...hmmm :/

tihi13
Poruka: 707
Član foruma od: ponedeljak, 25. sep. 2017. u 18:30h

Re: Katalizator-Da li ga ukinuti

Poruka od tihi13 » ponedeljak, 15. jul 2019. u 11:00h

Retko kada. Moja voznja je 2000-2500. Ponekad, u nekim obilazenjima ode do 3500. Nazalost i na autoputu auto ide preko 3000 obrtaja medjutim tada zvizdanja nema. Samo i iskljucivo pri naglom ubrzanju. Meni katalizator nije skinut, fizicki. Samo je izvadjeno sace iz njega dok samo kuciste, verovatno i dalje ima neku ulogu u prigusenju zvuka. Nazalost TDDI je sam po sebi prilicno bucan pogotovu na zadnjoj klupi ada se vozi na auto putu.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“