Cekicanje pri radu u leru Ford Galaxy
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 22
- Član foruma od: četvrtak, 30. avg. 2018. u 10:50h
Re: Cekicanje pri radu u leru Ford Galaxy
mbole..tako kaze i majstor,da je najbolje da se ceo sistem ocisti posto ima opiljaka a i naravno zbog svega ostalog sto se moze naci u rezervaru.Ako smo vec sredili dizne i najverovatnije da ce mo i pumpu visokog pritiska remontovati onda je najbolje da sve bude cisto i kako on kaze pedantno jer nikako nije mali ulog novca za taj servis a bilo bi steta da ostavimo prljavstinu u sistemu i da dodje opet do istog problema,onda kad vec radimo da odradimo sve 100% i da sa tim nemam vise problema.
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
slusaj ti majstora pametno ti covek kaze. to je pravilan postupak
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
pa ako hoće garancije mora oprati sistem,ne zato što je to "ustaljena praksa i uzimanje novca mušteriji-50 evropskih"kako misle neki.već je to obavezna potreba da ni bi opet stradao sistem ubrzo,koju mbole ne može da shvati.vidi ovako:RECIMO da opiljci ne prodju filter nego se zadrže u njemu i zapuše dovod goriva,puno strugotine i dovod se zapuši vrlo brzo,šta će biti sa pumpom koja ne može da povuće gorivo???radiće na prazno i vrlo brzo će se opet okruniti i zaribati!!!!opet jovo nanovo jer si se stisno za 50 evropjana a dao si 1000 na dizne i pumpu
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Koliko to opiljaka treba da ima da bi totalno zapusili filter i pumpa ostala bez goriva?
Pa da sameljes pola lezaja ne bi ih bilo dovoljno. A pumpa pa sa njom i motor su prestali da rade davno pre toga.
Ponovo iznosis tvrdnju: "već je to obavezna potreba da ni bi opet stradao sistem ubrzo", koja nije potkrepljena argumentima.
Zasto je to neophodno?
Sve do sada sto si naveo: opiljci u rezervoaru, zacepljivanje filtera... jednostavno ne pije vodu, i to sve vreme obrazlazem.
Ja upravo zelim da shvatim koji je razlog za ciscenje rezervoara, ako postoji, ali nikako da neko iznese validan.
Ajmo redom:
1. Opiljci iz rezervoara ce ponovo doci do pumpe i dizni
Nece, posto ce ih zadrzati filter
2. U rezervoaru ima drugog djubreta
Tacno, ali to nema veze sa opiljcima. Zbog toga bi trebalo inace cistiti rezervoar, nebitno da li ima opiljaka ili nema.
3. Zacepice se filter od opiljaka
Nece. Povrsina filtera je isuvise velika da bi je kolicina opiljaka na motoru koji jos uvek funkcionise zacepila
Prema podacima proizvodjaca Bosch filteri zadrzavaju cestice manje od 6 mikrona, Mann manje od 4-5 mikrona, UFI 4 mikrona, Delphi 2 mikrona.
Nadalje... dizne ne stradaju samo od opiljaka i djubreta. Na "mladjanim" automobilima koje vozimo, a koji su nakon 10 godina svi presli "stvarnih" 150.000, realnih verovatnije 500.000, sve da je gorivo bilo laboratorijski cisto, dizne su otpevale svoje, prosto kao i svaki drugi mehanicki deo.
Daj neki argument zbog cega mora da se cisti rezervoar kada se primete opiljci u filteru, i ja cu biti srecan da sam naucio nesto novo.
"Zato sto se to tako radi" nije argument.
Pa da sameljes pola lezaja ne bi ih bilo dovoljno. A pumpa pa sa njom i motor su prestali da rade davno pre toga.
Ponovo iznosis tvrdnju: "već je to obavezna potreba da ni bi opet stradao sistem ubrzo", koja nije potkrepljena argumentima.
Zasto je to neophodno?
Sve do sada sto si naveo: opiljci u rezervoaru, zacepljivanje filtera... jednostavno ne pije vodu, i to sve vreme obrazlazem.
Ja upravo zelim da shvatim koji je razlog za ciscenje rezervoara, ako postoji, ali nikako da neko iznese validan.
Ajmo redom:
1. Opiljci iz rezervoara ce ponovo doci do pumpe i dizni
Nece, posto ce ih zadrzati filter
2. U rezervoaru ima drugog djubreta
Tacno, ali to nema veze sa opiljcima. Zbog toga bi trebalo inace cistiti rezervoar, nebitno da li ima opiljaka ili nema.
3. Zacepice se filter od opiljaka
Nece. Povrsina filtera je isuvise velika da bi je kolicina opiljaka na motoru koji jos uvek funkcionise zacepila
Prema podacima proizvodjaca Bosch filteri zadrzavaju cestice manje od 6 mikrona, Mann manje od 4-5 mikrona, UFI 4 mikrona, Delphi 2 mikrona.
Nadalje... dizne ne stradaju samo od opiljaka i djubreta. Na "mladjanim" automobilima koje vozimo, a koji su nakon 10 godina svi presli "stvarnih" 150.000, realnih verovatnije 500.000, sve da je gorivo bilo laboratorijski cisto, dizne su otpevale svoje, prosto kao i svaki drugi mehanicki deo.
Daj neki argument zbog cega mora da se cisti rezervoar kada se primete opiljci u filteru, i ja cu biti srecan da sam naucio nesto novo.
"Zato sto se to tako radi" nije argument.
Djak pesak 

-
kontaminiran rezervoar. sama rec dovoljno kaze
- mbole
Prethodna poruka tacka 1.
Pa sta ako je kontaminiran? Ne moze dalje od filtera da ide, sta god da je u njemu.
Jbt... Jel razmislja ovde neko, ili svi prihvatate.. to se oduvek tako radi, nemam pojma zasto, al tako su mi rekli.
Sent from my Nokia 5.1 Plus using Tapatalk
Pa sta ako je kontaminiran? Ne moze dalje od filtera da ide, sta god da je u njemu.
Jbt... Jel razmislja ovde neko, ili svi prihvatate.. to se oduvek tako radi, nemam pojma zasto, al tako su mi rekli.
Djak pesak 

- ljuba power
- Kontakt:
svi razmišljamo osim tebe.otidi do bošiste nekog da ti nacrta,kad posle x pasosa ne kontaš ili nećeš da shvatiš
- mbole
Bice da si los ucitelj 
Gomila pasusa koji nisu tacni, je isto ko nijedan.

Gomila pasusa koji nisu tacni, je isto ko nijedan.
Djak pesak 

-
pre bi rekao da je ovo drugo
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Toliko fine čestice koje prolaze filter se ne mogu nikada 100% eliminisati iz rezervoara jer pričamo o česticama veličine 1 hiljaditog dela milimetra, to se u potpunosti ukloniti ne može klasičnim bućkanjem i ispiranjem kao što se radi, a kao drugo prilikom sledećeg sipanja goriva u rezervoar će ih svakako dospeti u ogromnoj količini.
Kao da pričamo o nuklearnoj fizici na molekularnom nivou pa sad ćemo da prebrojavamo čestice i maltene molekule ali to sve rešavamo kod majstora za 30 ili 50€ kako da ne. Može li majstor Ljuba ili bilo ko drugi da da garanciju na osnovu laboratorijskog uzorka goriva iz rezervoara pre ispiranja i onda posle ispiranja kada se rezervoar napuni gorivom sa da će posle ispiranja biti manje čestica veličine ispod 2 mikrona koje mogu da prodju kroz filter ili se svodi na maglovitu priču "ja znam jer ja sam majstor pun iskustva koje je potpuno irelevantno ako ne mogu da dokažem efekat svog rada"? Ispašće na kraju da ako ispereš rezervoar to nekom magijom znači i da će gorivo na pumpi biti čistije.
Kao da pričamo o nuklearnoj fizici na molekularnom nivou pa sad ćemo da prebrojavamo čestice i maltene molekule ali to sve rešavamo kod majstora za 30 ili 50€ kako da ne. Može li majstor Ljuba ili bilo ko drugi da da garanciju na osnovu laboratorijskog uzorka goriva iz rezervoara pre ispiranja i onda posle ispiranja kada se rezervoar napuni gorivom sa da će posle ispiranja biti manje čestica veličine ispod 2 mikrona koje mogu da prodju kroz filter ili se svodi na maglovitu priču "ja znam jer ja sam majstor pun iskustva koje je potpuno irelevantno ako ne mogu da dokažem efekat svog rada"? Ispašće na kraju da ako ispereš rezervoar to nekom magijom znači i da će gorivo na pumpi biti čistije.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
Da se ispravim, filteri zadrzavaju cestice vece od 6,4,2... mikrona, a ne manje.
Prezupcio sto bi rekli

Djak pesak 

-
Ljuba i jeste majstor pun iskustva za razliku od drugih koji misle da nesto znaju. druga stvar pomenuti Galaxy ima ulozak filtera goriva a ne filter goriva sto je velika razlika.
- mbole
Sto je jako lepo i pohvalno za njega, ali iskustvo je jedno, a znanje i koriscenje tog znanja su nesto drugo.
Djak pesak 

-
ima ljuba i znanje i iskustvo. ne bi on u ovom poslu opstao toliko godina i imao svoj servis da nije tako. jedno je gedora a drugo tastatura. toliko od mene u ovoj temi
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Lako je tuđim qrcem koprive mlatiti
EDIT: molio bih vas da se držitre teme

EDIT: molio bih vas da se držitre teme

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ford je inače izuzetno omiljena i popularna marka u ovoj ozbiljnoj zemlji gde samo najozbiljniji opstaju, a ponajviše ljudi vole Forda zato što su ovde majstori za njega najbolji na svetu. Svaki majstor može u svom servisu da te tom pomenutom gedorom gadjajući izbaci napolje ako mu se ne svidjaš kao mušterija, ali iza zavese (tastature) gde se pored gedore razlikujemo i u mozgu kada treba nešto pojasniti i objasniti odnosno dokazati tu onda nastaju problemi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
ti sto mnogo objasnjavaju i znaju na kraju ipak idu kod majstora da im popravi auto.
- ljuba power
- Kontakt:
kad dodješ sa fordom u neki servis majstori se hvataju za glavu i izbegavaju da ga rade jer ga ne znaju raditi.ja volim da ga radim,jer njega mogu raditi samo odredjeni majstori,da ne kažem vrhunski ...,a ponajviše zato što nemam neku konkurenciju u gradu.wv,pežo,fiat,....itd zna svaka šuša da radi i na parkingu što za forda nije slučaj.kupiš univerzalnu dijagnostiku od 150e i radiš sva kola,ali forda ne možeš ozbiljno sa njom.treba ti namenska IDS rotunda koja košta mnogo više,znači forda ne može svako raditi.ovde,na forumu u početku sam se i trudio da nešto objasnim,pojasnim,ali nešto sad nemam nameru ni želju da pojašnjavam.uvek se nadju odredjeni ljudi da te poklope,demantuju,što preko tastature i mogu,ali uživo i u servisu nikako
- mbole
Tastatura ili uzivo, cinjenice uvek ostaju iste.
Nikada nisam prihvatao sistem: to se tako radi, sta tu ima da se objasnjava. Niti cu ga prihvatiti. Pa da ga iznose licno Henri Ford sve od prvog pa do danas aktuelnog, Ferdinand Porshe i Enco Ferari zajedno.
Ako imate neki argument iznesite ga.
Ali ne argument autoriteta, molio bih za autoritet argumenata
Nikada nisam prihvatao sistem: to se tako radi, sta tu ima da se objasnjava. Niti cu ga prihvatiti. Pa da ga iznose licno Henri Ford sve od prvog pa do danas aktuelnog, Ferdinand Porshe i Enco Ferari zajedno.
Ako imate neki argument iznesite ga.
Ali ne argument autoriteta, molio bih za autoritet argumenata

Djak pesak