Javljao sam se mnogima i vec pisao o mom problemu, al nista.
Naime, pukla usisna grana i vukla fals zrak. Stavljena polovna usisna grana.
Nakon nekog vremena lanac preskoci, nov lanac, karike, ventili, gumice sve sve sve. Auto ide ali 10% manje snage nego prije.
Nisu prosla dva mjeseca lanac se "rastegne". Opet sve novo, al sad jos slabije ide.
Odem u Sabac, promijene lambda sonde, isao 10 dana nenormalno, potrosnja se nije mijenjala.
Odjednom isto stanje. Od tad mijenjane dvije bobine, kablovi novi, jedno 3~4 puta nove svjecice, radjenji leptiri u usisnoj grani, nov map senzor, rastavljan egr ventil.
Tad se ponasao kao da ga nesto gusi, pritisnem mu papucicu do kraja ali on samo bruji i skroz skroz slabo nabija obrtaje. Do 100 mu trebalo preko pola minuta.
Poceo da trosi ulje, odem kod par jakih majstora, dvojica samo fordove rade, kazu najisplativije nov motor.
Stavim prije mjesec dana motor, inace prije je bio 1.8 duratec he 92 kW benzinac, IMAM PLIN, a sad stavim 2.0 duratec 107 kW.
Odem ocistim benzinske dizne, covjek sto ih je cistio kaze da su dizne skoro nove, a sto se tice motora da je odlican po parametrima koje je on mjerio.
E sad, auto ide mnogo bolje, ali nema startnosti uopste i hoce da povuce tek na 4,5~5+ hiljada obrtaja. Da napomenem da mi NE TREBA auto za trke, ali jednostavno njega nesto i dalje gusi, nije to to.
Na leru mogo lose radi, nekad zna da varira od 0.5 do 1 hiljadu obrtaja, zvuk kao mjesalica kad okrece.
Nije mu vadjen katalizator. Svu Bijeljinu sam obisao, bio u servisu, isao u Loznicu, al niko mu nista ne zna.
Ja se izvinjavam jos jednom, ali ako je neko imao ovakav problem, volio bih da kaze o cemu se radi. Hvala svima i zivi mi bili