Bicu malo opsirniji u nadi da sto bolje priblizim problem koji imam.
Naime, na autu je uradjen veliki servis i pregledan je od strane majstora.
Medjutim, prilikom voznje se prilikom dodavanja i otpustanja gasa cuje "cak". Taj zvuk je jako slabog intenziteta i siguran sam da ga 80% vozaca ne bi ni primetilo. Majstor mi je rekao da je to neki "prsten" negde na menjacu koji je olabavio i da se zato cuje. Rekao mi je da je to standardna boljka na fordovima, i da ce se i novi isto tako cuti posle par hiljada km.
Ali, ono sto me vise plasi je metalni zvuk(podseca na lanac). Ovaj zvuk se javlja kada je auto na leru tj kada je pusteno kvacilo. To "caktanje" je ujednacenog intenziteta i cuje se samo na leru tj dok se ne doda gas. Takodje, kada stisnem kvacilo, taj zvuk nestane.
Inace u voznji se taj zvuk cuje samo na maloj turazi...1300-1400rpm kada je pusten gas. U voznji je taj zvuk manjeg intenziteta, ali primetan.
Inace, majstor kaze da je lanac u dobrom stanju.
Nevolja je sto se taj zvuk ne cuje stalno.
Posle ponovne voznje i mog insistiranja da se otkrije u cemu je problem, majstor sada tvrdi da mu je zamajac "nacet" ali da nista nije strasno i da mogu da vozim narednih 10-15k km.
Iskreno, u nedoumici sam. Zvuk nije preterano glasan, ali je prilicno iritantan. Znam da je zamajac skup deo, ali spreman sam da ga zamenim.
Ipak, 500 evra za popravku nije malo pogotovo sto mi se cini da majstor po malo luta sa dijagnozom. A i ja sam citao razna iskustva po forumima, i ne bih da dam toliko novca za popravku, a da se ispostavi da nije u tome kvar.
Molim za neki savet, sugestiju...