Wynns metod ili ultrazvuk
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Wynns metod ili ultrazvuk
Ceo dan citam o tome i misljenja su totalno podeljena,tako da ja ne znam sta mi je pametnije raditi,u pitanju su prljave brizgaljke,dali cistiti ultrazvukom ili wynns varijantom u nekom servisu i ko to radi?
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Re: Wynns metod ili ultrazvuk
Moja preporuka da skines dizne i da ocistis ultrazvucno. Nisam probao vins,proba osam Wurth neki cleaner i nista posebno nije uradio,amlo je bolje nego sto je bilo..
- zola
- Poruka: 63
- Član foruma od: utorak, 10. feb. 2009. u 01:55h
Ultrazvukom, definitivno
Jos bi bolje bilo ako mozes sam da poskidas brizgaljke i samo ih odneses, dosta manje ce te kostati...

-
Eto aj sad budi pametan,dosta ljudi mi rece wynns iz razloga sto cisti ceo sistem,za ultrazvuk sam cuo da nije dugotrajan i da se isti simptomi vrlo brzo jave,a jedan je cak savetovao wynns pa nakon nekog vremena ultrazvuk,da se razumemo para na bacanje nemam,skupa mi i jedna i druga varijanta ali nesto se mora odraditi.
P.S. Mislio sam na wynns ciscenje sa profi aparatom u servisu koji ga ima a ne one bocice sto se sipaju u rezervoar posto mi deluje da se nismo razumeli.
P.S. Mislio sam na wynns ciscenje sa profi aparatom u servisu koji ga ima a ne one bocice sto se sipaju u rezervoar posto mi deluje da se nismo razumeli.
-
Da prenesemo utiske,danas bio kod "ANDJELKOVICA" da wynns masinom operem brizgaljke i mogu da vam kazem da sam prijatno iznenadjen i uslugom i znanjem i ovom wynns metodom...
Poslednja izmena: vucki, na dan utorak, 29. nov. 2011. u 18:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 152
- Član foruma od: petak, 19. feb. 2010. u 08:53h
Koja je cena?
I koliko ti je prešao auto?
I koliko ti je prešao auto?
-
Malo je skuplje,5000din,ali svuda je slicno pitao sam na par mesta,mondeo je presao 165000km.
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 10:41h
Ja sam na mom Focusu 1.8 tdci takodje cistio dizne Wynns metodom u servisu Pivasevic u Pancevu i osetio sam poboljsanje posebno u radu na manjem broju obrtaja. Ja sam se isto dvoumio da li da cistim ultrazvucno ili Wynns-om, a osnovni razlog zasto sam odabrao Wynns je taj sto mi je jedan majstor rekao da common rail dizne ultrazvuk ne moze da ocisti iznutra jer se one otvaraju samo kad su pod naponom. Koliko je to tacno ne znam , ali bih voleo da nam neko razjasni sta je najbolje za tddi, tdci i benzince kad je ciscenje dizni u pitanju.
-
Koliko je kostalo u pancevu wynns ciscenje da usporedimo malo i cene,kao sto rekoh u andjelkovicu sam platio 5000din i pitao sam u servisu G.A.G.A na ceraku gde je takodje 5000din.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Pravo ultra-zvucno ciscenje i to podrazumeva,imas dzekove kao na kolima i na njih se kace dizne i ubacuju u ultra-zvucnu kadu i otvaraju se naravno.kovsr piše:a osnovni razlog zasto sam odabrao Wynns je taj sto mi je jedan majstor rekao da common rail dizne ultrazvuk ne moze da ocisti iznutra jer se one otvaraju samo kad su pod naponom.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Svaka dizna se otvara samo pod naponom. Ciscenje dizni je kao i ciscenje zuba od kamenca. Mozes uzeti pastu za zube protiv kamenca i ocistiti (wurth i ostala hemijska sredstva) ili pak otici kod zubara i ultrazvukom skinuti kamenac (ultrazvucno ciscenje dizni). Ultrazvucno ciscenje je bolje no zahteva da se dizne skinu sa vozila a i to ne treba raditi cesto. Ali pitanje je koliko su dizne 'prljave'.osnovni razlog zasto sam odabrao Wynns je taj sto mi je jedan majstor rekao da common rail dizne ultrazvuk ne moze da ocisti iznutra jer se one otvaraju samo kad su pod naponom. Koliko je to tacno ne znam , ali bih voleo da nam neko razjasni sta je najbolje za tddi, tdci i benzince kad je ciscenje dizni u pitanju.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
Neznam,meni su preporucili wynns i zbog gumica,kazu da pogotovo na fordu hoce da stradaju gumice brizgaljki prilikom skidanja ako se cisti ultrazvucno.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Gumice se menjaju.
I ne razumem stavku: "na fordu hoce da stradaju gumice brizgaljki". Jer to znaci da BMW, WV i ostali nemaju problem sa gumicama i da kod njih ne stradaju gumice?
I ne razumem stavku: "na fordu hoce da stradaju gumice brizgaljki". Jer to znaci da BMW, WV i ostali nemaju problem sa gumicama i da kod njih ne stradaju gumice?
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
Nemas potrebe da navodis moje recenice,ja samo prenosim sta mi je majstor rekao,iskreno pojma nemam,da znam nebi isao u servis nego bi radio sve sam kuci,a imao sam problema sa tim gumicama brizgaljki na astri G koju sam uvezao za preprodaju,,njima su mana bas te gumice,i zamena istih je izasla 400eur,skidao glavu,obradjivao,kupio dihtunge nove,kupio gumice,platio ruke,ulje,sva ta zajebancija kosta,tako da mi je pun k..... tih gumica.
- koske
- Poruka: 45
- Član foruma od: petak, 25. nov. 2011. u 17:19h
Imam Mondeo 1.8 MPI, 1995.god. Radio sam čišćenje dizni wynns metodom, i u vožnji se lepo ponaša, mirno radi, dobro vuče. Ali kad turiram u mestu nešto ga guši, kao da ne prima dobro gas. A pre dva meseca sam zamenio i kablove i svecice. Šta sledeće treba da uradim? Molim za pomoć. 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Da ih očistiš u ultrazvučnoj kadici... krštenoj.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- koske
Znači bolja je ta ultrazvučna metoda? Ako pretpostavimo da nisu dizne šta bi onda moglo da bude to što se guši?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Imaš li plindžu ?
Kako ti se kreće potrošnja benzina ?
Kako ti se kreće potrošnja benzina ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
[youtube][/youtube]
slika govori vise od 1000 reci
slika govori vise od 1000 reci

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Себи и неким пријатељима сам прао дизне у нитро разређивачу. Цена је 130 динара и 30 минута посла . Малко је јефтиније од тих 40 -50 е у сервису .
- koske
Imam i plin, i zadovoljan sam potrošnjom, kreće se oko 9L prosečno (gradska i vangradska vožnja). Redovno mu menjam sve filtere. Interesantno, znači u vožnji ništa ne bih primetio, i više mi ne secka pri malim i srednjim brojevima obrtaja (sad kad sam ih očistio wynns-om). Ali, kad turiram u mestu nešto ga guši, onako kad naglo dam gas.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
astra g je bila sa 1.7 td motorom isuzu i zbog gumica niste morali da skidate glavu jer ima alat za taj posao i to kosta 100e.inace te gumice i ove od benzinca nemaju nikakve veze jedne sa drugima. ubuduce pre nego sto se uhvatis za dzep dobro se raspitaj gde,sta,kako i koliko to kosta.forum tome i sluzi.vucki piše:Nemas potrebe da navodis moje recenice,ja samo prenosim sta mi je majstor rekao,iskreno pojma nemam,da znam nebi isao u servis nego bi radio sve sam kuci,a imao sam problema sa tim gumicama brizgaljki na astri G koju sam uvezao za preprodaju,,njima su mana bas te gumice,i zamena istih je izasla 400eur,skidao glavu,obradjivao,kupio dihtunge nove,kupio gumice,platio ruke,ulje,sva ta zajebancija kosta,tako da mi je pun k..... tih gumica.
-
Sad znam i ja mnoge stvari,"
E da mi ova pamet sa 13 godina opalio bi sve ribe u osnovnoj
" a znao sam i tada da se gumice menjaju bez skidanja glave,ali pametni majstori su utvrdili da je glava u pitanju pa tek kad su otvorili videli su da su gumice,a kad skines glavu onda moras da odradis i ono sto nisi planirao...

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Sorry za off, ali...

QFT?vucki piše:E da mi ova pamet sa 13 godina opalio bi sve ribe u osnovnoj" a znao sam i tada da se gumice menjaju bez skidanja glave

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-