Ford focus 1.6 tdci ugasi se u voznji
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: sreda, 6. maj 2020. u 21:40h
Ford focus 1.6 tdci ugasi se u voznji
Pozdrav društvo!imam problem sa ford focus 1.6 tdci 2004 godiste. Ugasio mi se u voznji. Izbacuje greske p0089 i p1180. Auto vuce, normalno radi, ali se povremeno ugasi. Zamenjen filter goriva i grejaci motora, reparirana turbina. Redovno odrzavan. Da li se imali iskustva sa ovim problemom. Hvala
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Re: Ford focus 1.6 tdci ugasi se u voznji
Kod nekog na krstenu dijagnostiku i nek ti ocita sta je problem...
Error Code P0089 is defined as Fuel Pressure Regulator 1 Performance, which refers to a problem in the fuel pressure regulator system. This happens when the PCM (powertrain control module) has detected an irregularity in its reading of the fuel pressure, which was required to maintain normal engine operation.
Error Code P1180 Fuel Delivery System Low
The engine started, and the PCM detected the FTP sensor signal from the NG module data indicated an inferred fuel deliver pressure that was less than a minimum calibrated value. Fuel line is restricted. Fuel filter is plugged or restricted
Error Code P0089 is defined as Fuel Pressure Regulator 1 Performance, which refers to a problem in the fuel pressure regulator system. This happens when the PCM (powertrain control module) has detected an irregularity in its reading of the fuel pressure, which was required to maintain normal engine operation.
Error Code P1180 Fuel Delivery System Low
The engine started, and the PCM detected the FTP sensor signal from the NG module data indicated an inferred fuel deliver pressure that was less than a minimum calibrated value. Fuel line is restricted. Fuel filter is plugged or restricted
-
- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Da li hoce da cimne na ravnomernom gasu?
Je l gasen dpf/egr/mapiran auto?
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Je l gasen dpf/egr/mapiran auto?
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
Trzao dok nisam promenio grejace, sada je ok. Egr otkacen dzek jer se pokvario. Posle toga radio dobro. Medjutim u poslednje vreme se gasi u voznji.
- ljuba power
- Poruka: 2712
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
to su ti stare greške.proveri sve oko dovoda goriva i filter goriva jer kvalitetan stavljen ako nije zameni ga.pa posle ideš dalje...
ko ti je radio dijanostiku,dobra je
imaš ti tamo još dve greške...koje su možda bitnije od ovih
ko ti je radio dijanostiku,dobra je

imaš ti tamo još dve greške...koje su možda bitnije od ovih
-
Stavljen je isti kao sto je bio purlux.. Sta mislis da li hoce da zeza zbog regulatora pritiska goriva? Radio u Batajnici u fordovom servisu. Na koje dve greske mislis i sta su? Hvala
-
Koristi Man, Bosch, Mahle filtere.. Mani se ostalih govana.
- ljuba power
- Kontakt:
purflux je medju kvalitetnijim filterima.u nekom periodu se ugradjivao i kao prva ugradnja tako da je to ok. po kvalitetu!slikao si ove dve greške koje su stare a ostale dve koje su bile prisutne nisi slikao.koje su-ja ne bih znao da ti kažem odavde,ali vidim da ih ima na slici.vrati se kod tih u batajnicu i traži opet dijagnostiku.pa selektuj svaku grešku i slikaj description.ta dijagnostika (VCM)je komplikovana za većinu ali se čovek uhoda i zahteva dosta rada sa njom...
-
Ja samo Mann, Mahle i Bosch.
-
Kako vidis da su ove stare greske i da imaju jos dve?Ne razumem se pa ako mi mozes pojasniti. Idem kod majstora pa cu javiti sta je bilo. Evo sada se uopste ne gasi, danima radi top.
- ljuba power
- Kontakt:
to mi je posao da znam.radim sa tim uredjajem par godina svaki dan i ponešto sam naučio.na prvoj slici imaš 4. znaka pitanja" ?"svaki znak "?"je značenje neke greške...ali to tebi ništa ne znači pošto ti nemaš tu dijagnostiku pa nemam razloga da ti objašnjavam
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
svaki znak pitanja je znacenje neke greske? nebih se slozio sa tim zakljuckom. prvi znak pitanja na slici te upucuje na TIS radi vise informacija.
- ljuba power
- Kontakt:
-
- Poruka: 654
- Član foruma od: subota, 22. dec. 2018. u 22:23h
komentarisao sam prethodnu sliku a ne ovu koju si sad postavio.
- ljuba power
- Kontakt:
naravno.a ja sam ti ovom slikom dočarao,prikazao na celom ekranu šta se krije iza tih upitnika.iza svakog upitnika se krije druga greška!jel sad razumeš,kad moram da ti nacrtam...
-
Hvala na odgovorima. Dragomire, da li ste nekad imali ovakvu situaciju, sta je najcesce problem? Hvala
- ljuba power
- Kontakt:

-
Da se javim.. Auto se vise ne gasi, vuce normalno, potrošnja 6,5l..medjutim danas sam osetio nimiran rad u leru.. Kao da podrhtava..
- Nedeljkovic
Je l' EGR softverski ugasen?Nenad1692 piše:Egr otkacen dzek jer se pokvario. Posle toga radio dobro. Medjutim u poslednje vreme se gasi u voznji.
Je l' blokiran plocicom?
-
Plocicom jeste pre godinu i po dana, softverski ne, dzek je izvucen. Nije pravio probleme za ovaj period
- Nedeljkovic
Znam za obrnute situacije gde su ljudi gasili softverski a nisu blokirali plocicom pa je poceo da pravi probleme posle par godina
Nemoguce da si raskacio dzek a ne sija ni jedna lampica na tabli ako nije softverski ugasen
Nemoguce da si raskacio dzek a ne sija ni jedna lampica na tabli ako nije softverski ugasen
-
Sija zuta lampica, auto nenormalno vuce, malo trosi, najvise do 6l...ostalo je softverdki da se ugasi.. Meni ovaj moj problem ukazuje na regulator pritiska goriva ali videcemo u subotu konkretno sta je u pitanju 
-
Drugari, da se javim. U sredu se radi auto. Podloska bakarna na diznama je popustila pa ce se menjati sve cetiri, egr treba da se ugasi softverski(jer je zatvoren samo fizicki a izvucen dzek) i nadam se da ce problem biti resen. Nakon popravke se javljam sa rezultatima.
-
Ugasen egr ventil softverski, zamenjene gumice i bakarne podloske na diznama. Auto jos bolje vuce, nenormalno.. Pala potrosnja sa 6,6 na 4,9.Nema trzanja i gasenja. Problem resen, moze se zakljucati tema. Hvala svima