Focus 1.6 ti vct benzin trom i bruji u niskim obrtajima, da li je neki kvar?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 30. avg. 2020. u 23:26h
Focus 1.6 ti vct benzin trom i bruji u niskim obrtajima, da li je neki kvar?
Imam focus mk2 1.6 ti vct 115ks benzin-plin. Auto mi je nekako lenj na oba goriva a pogotovu na uzbrdici gde gotovo i nema preticanja sa njim, sporo podize obrtaje, do duse kada ga zaletim na uzbrdici(pre uzbrdice) onda i izvuce lepo da kazem malo brze podize obrtaje, dok na ravnom putu veoma lepo ide kada se zaleti i lepo odrzava brzina. A i kada vozim u bilo kojoj brzini kada je i blaga uzbrdica(cak i ravnom putu) i kada dam jaci gas i kada su obrtaji od 1500-2000 cuje se neko brujanje kao da se motor gusi to se u svakoj brzini desava na tim obrtajima i zanima me da li je to kvar ili je to normlano jer su niski obrtaji. Hvala vam na izdvojenom vremenu unapred 

Poslednja izmena: Gogi, na dan ponedeljak, 31. avg. 2020. u 00:08h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Focus 1.6 ti vct kvar ili ne
Како вуче преко 4000 обртаја ? И зашто би ишао узбрдно на 1500 - 2000 обртаја и додавао јачи гас ? Иди преко 3500 обртаја па гази пун гас .
Или промени у брзину ниже
Или промени у брзину ниже
-
Re: Focus 1.6 ti vct benzin trom i bruji u niskim obrtajima, da li je neki kvar?
Preko 4000 vuce odlicno bas se oseti oko 4000 kako bas ono jace povuce na ravnom. Ali kada je na velikoj uzbrdici i na primer u 2-oj brzini idem uzbrdicom oko 2800 obrtaja i dam gas onda polako pocne da penje i kada je bas velika uzbrdica nece preko 3500 obrtaja, ali sve zavisi kako ga zaletim. Razumem da treba veci obrtaji ali kada ga saltam iz prve u drugu na velikoj uzbrdici( saltam na oko 4000 obrtaja) onda obrtaji padnu ispod 2000 i cuje se to brujanje motora
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Focus 1.6 ti vct benzin trom i bruji u niskim obrtajima, da li je neki kvar?
Check engine sija li ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Da sija non stop, na dijagnostici pokazuje lambda sondu
- Markedjani
- Predsednik kluba
Šta lambda sonda, koji kod greške je u pitanju ?

-
Ne znam koji je kod greske, ali na dijagnostici su mi rekli da pokazuje da lambda sonda ne radi kako treba i da je to zbog plina i ne daje tacne podatke
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ajde javi nam tačan kod greške pa onda dalje dijagnostikovanje kvara... ovako možemo samo da bajamo u pasulj i da šturo nagađamo

-
Hocu trebalo bih ovih dana da odem opet na dijagnostiku. Ali oni kazu da lambda sonda ne bi trebala da utice na rad plina, sad ne znam koliko je to tacno?
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
lambda sonda sluzi da kaze racunaru kakvo je sagorevsnje, da li ima visr goriva ili vazduha. lambda sondu ne interesuje sta sagorevas,benzin, tng, cng, alkohol, ona samo gleda da li ima preostalog kiseonika u sagorelim gasovima.
Auto ti ide ocajno jer racunar ne moze da pokupi podatke o sagorevanju, pa u takvim uslovima radi tako da ne osyeti motor a ne da radi optimalno.
A i promeni majstora
Auto ti ide ocajno jer racunar ne moze da pokupi podatke o sagorevanju, pa u takvim uslovima radi tako da ne osyeti motor a ne da radi optimalno.
A i promeni majstora
-
Aha snaci nema.veze sta sagoreva, idem na dijagnostiku pa saljes kodove gresaka
Ali ovaj moj focus je tezak 1315kg a i plin ima zato je verovatno i tromiji, a jos sam blizu Kopaonika pa nije bas ravan teren, a i uz Kopaonik uglavnom izvlaci drugom sa jos 2 osobe u autu i negde, negde uspem u 3 brzinu da ga vozim. E pa sad ako je neko isao sa focusa 1.6 benzin na Kop onda sigurno zna kojom brzinom je vozio i kako je vukao?
Ali ovaj moj focus je tezak 1315kg a i plin ima zato je verovatno i tromiji, a jos sam blizu Kopaonika pa nije bas ravan teren, a i uz Kopaonik uglavnom izvlaci drugom sa jos 2 osobe u autu i negde, negde uspem u 3 brzinu da ga vozim. E pa sad ako je neko isao sa focusa 1.6 benzin na Kop onda sigurno zna kojom brzinom je vozio i kako je vukao?
- sarabo
-
- Poruka: 2088
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
1,6 115 KS na benzinu ne sme biti trom nikako, ako je sve kako treba.
Nisam vozio taj motor, ali sam vozio onaj od 100 KS i išao je kao metak , tako da ti prvo daj ovde ljudima tačan kod greške sa dijagnostike, pa onda sve ostalo.
Nisam vozio taj motor, ali sam vozio onaj od 100 KS i išao je kao metak , tako da ti prvo daj ovde ljudima tačan kod greške sa dijagnostike, pa onda sve ostalo.
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Vazi, poslacu kod greske
- fordicmk3
- Poruka: 1534
- Član foruma od: petak, 17. jan. 2014. u 17:02h
Ja imam taj motor u focusu, benzin-plin
Isao sam u januaru na kopaonik, 2-3 brzina 4oro ljudi u autu i stvari pozadi i prepun gepek, u drugoj ozbiljno prima gas i uzbrdo, u trecoj i ne bas ali moze da ide.
Izbacio na valjcima fabrickih 116ks i na plinu i na benzinu
Uz bubanj potpk izadje 120 u petoj brzini, u cetvrtoj 140
Tebi tu definitivno nesto nije u redu, ja bih krenuo od sonde. Naravno ako su ti dobri varijatori bregaste, a trebalo bi da jesu ako ti auto vuce dobro preko 4000 obrtaja
Isao sam u januaru na kopaonik, 2-3 brzina 4oro ljudi u autu i stvari pozadi i prepun gepek, u drugoj ozbiljno prima gas i uzbrdo, u trecoj i ne bas ali moze da ide.
Izbacio na valjcima fabrickih 116ks i na plinu i na benzinu
Uz bubanj potpk izadje 120 u petoj brzini, u cetvrtoj 140
Tebi tu definitivno nesto nije u redu, ja bih krenuo od sonde. Naravno ako su ti dobri varijatori bregaste, a trebalo bi da jesu ako ti auto vuce dobro preko 4000 obrtaja
[20180419_150601257_i_OS.jpg](https://postimg.cc/image/j7941e0y3/)
FM III piše:Vidim ja koliko ste obojca zainteresovani za školu kada visite ovde na forumu
-
E pa meni uz Kopaonik drugom isto prima gas lepo ali na onim najvecim uzbrdicama nije hteo u 2-oj brzini preko 3200 obrtaja a ovako na blazim je isao i vise taman da mogu u 3 da ga ubacim ali isto je jedva ubrzavao u 3-oj. Preko 4000 vuce lepo i bas se oseti da jace povuce i sve lepo vuce do blokade
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
115 ponija je vise nego dovoljno da vuce focusuvu kilazu uz sta god hoces.
Pod uslovom da su svi zivi i na broju
Ako je modeovih 90, moglo da ga tera koroz crnogorske planincine bez roptanja... focus je definitivno i laksi i ima jaci motor.
Objasnili su ti sta je najverovatniji problem, sad lepo na dijagnostiku i zapamti kodove gresaka (ne opise, kodove tj. broj greske).
Pod uslovom da su svi zivi i na broju

Ako je modeovih 90, moglo da ga tera koroz crnogorske planincine bez roptanja... focus je definitivno i laksi i ima jaci motor.
Objasnili su ti sta je najverovatniji problem, sad lepo na dijagnostiku i zapamti kodove gresaka (ne opise, kodove tj. broj greske).
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ili još bolje, oteraj u kršten Ford servis i reši problem

-
Dobro mondeo ti je ipak dizel i drugacije se ponasa jer vuce na nize obrtaje i ako ima manje konja, ali moram da ga prikacim na dijagnostiku da bih video kodove a vec Ford servis mi je daleko tako da ako ovde ne resim moram u fordov servis
- ljuba power
- Poruka: 2707
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
očigledno imaš neki problem čim ti sija chek engine lampica!niko ti nemože rešiti problem ovako na daljinu bez dijagnostike i kodova greški
-
Imam sigurno, ali javljam cim odem na dijagnostiku i vidim kodove
-
- Poruka: 35
- Član foruma od: utorak, 2. apr. 2024. u 08:33h
Pozdrav,,,jesi riješio problem? Što je bilo na kraju?
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Covek je zadnji put bio na forumu jos u novembru 2021... tako da.. mrka kapa...
Djak pesak