Pozdrav,
Nedavno sam kupio Ford Mondea 2016 g. 2.0 TCDi 150KS sa automatskim Powershift menjacem.
Posto preko leta ne koristim toliko auto, desi se da se ne pali i po 10 dana, primetio sam da, kad je hladan, i kad ubacim u D, menjac tresne, osrednje jako, ali se zatrese ceo automobil. To se NE desava kada prebacim u R. Problem nestaje posle mozda minut rada, i dalje se ne oseca nikakvo cimanje kada prelazi u D.
Da li neko moze da mi kaze, da li ovo zvuci na veliki problem i da li treba podhitno da vozim auto kod majstora ili nije nista strasno.
Unapred hvala,
Sasa
Ford Mondeo Mk5 problem sa powershift menjacem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: utorak, 1. sep. 2020. u 09:07h
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: sreda, 12. avg. 2020. u 18:18h
Re: Ford Mondeo Mk5 problem sa powershift menjacem
Pozdrav,
Kod mene se oseća blagi udarac pri prvom ubacivanju u D, odmah po startovanju auta.
Vozio auto kod Slavka iz Jakova, test vožnja i dijagnostika menjača nije pokazala ništa sumnjivo, i nema grešaka. Ukoliko se u vožnji ne ponaša čudno i nema lupanja i trzaja, onda verovatno nema problema. Svakako, radi sigurnosti i unutrašnjeg mira nije na odmet posetiti servis
Pozdrav!
Kod mene se oseća blagi udarac pri prvom ubacivanju u D, odmah po startovanju auta.
Vozio auto kod Slavka iz Jakova, test vožnja i dijagnostika menjača nije pokazala ništa sumnjivo, i nema grešaka. Ukoliko se u vožnji ne ponaša čudno i nema lupanja i trzaja, onda verovatno nema problema. Svakako, radi sigurnosti i unutrašnjeg mira nije na odmet posetiti servis

Pozdrav!