drugar me je vrlo prijatno iznenadio i poklonio mi auto, ničim izazvan. Naravno da sam bio vrlo prijatno iznenađen tim gestom pogotovu što mi taj čovek i nije tako blizak prijatelj kakve imam.
Elem, u pitanju je Hyundai Coupe - Tiburon, motor 2.0 benz. 102 kw. Koliko sam se upoznao za ovo kratko vreme to bi trebalo da je Hondin motor, izvorno. Star je, 97. god. ali vrlo zanimljiv, atraktivnog dizajna. Od opreme ima klimu koja vrhunski hladi, podizače, abs, tempomat koji radi...u principu na autu baš sve radi. Motor troškara ulje ali ga on tako vozio godinama, ipak nikad nije otvaran i za svoje godište je to do nekle i normalno. Trebalo bi da je na orig. 320 kkm - piše sada 150 ak kkm jer je pri uvozu km max smanjena. On je za 10 ak god prešao samo 60 ak kkm. Zadivoljan sam kako vuče i uopšte stanjem auta za to godište. Urađen je veliki seevis i kočnice, ima još sitnih ulaganja u trap - to su sve gumeni elementi uglavnom, ništa kruono. Naravno limarijski bi imalo šta da se radi, truo nije ali je krov matirao skroz i ima sitnijih oštečenja- prošao je tehnički bez problema.
Eto, ukratko bi to bilo to, pojavom je i dalje vrlo interesantan i zanimljiv ljudima...čuvaću ga jer moram, a još uvek nemam baš ideje šta sa njim i vredi li ulagati u njega da bi se doveo u neko perfektno stanje. Napiminjem da je uz još neka sitnija ulaganja u trap u vrlo korektnom stanju i upotrebljiv.
Ukoliko imate neki savet, predlog, šaljite, neki komentar, neko iskustvo sa ovakvim ne tako čestim autićem na našim putevima...