911s [SK] piše:fancy piše:
To ti je vrlo nategnuta logika. Ne znam šta podrazumevaš pod "konstruktori", ako su to lokacije na kojima se proizvodi onda je Ford pravi panevropski auto. Mislim naravno na Ford EU koji je u dobroj meri nezavisan od Ford USA.
Tačno tako, Ford je i svačiji i ničiji, unikatan kao firma.
Ma meni to odgovara al ipak da vidimo kako se vodi zvanično u auto svetu:
Ford Europe
Country: Germany
Parent: Ford (USA)
Location Headquarters in Cologne, Germany.
R&D centers: Cologne (Germany) (cars), Dunton (Essex of UK) (engines, transmission and vans)
Main plants:
Germany: Cologne (Fiesta), Saarlouis (Focus, C-Max)
Belgium: Genk (Mondeo, S-Max / Galaxy)
Spain: Valencia (Fiesta, Focus)
...
p.s. zanimljivo je kako izgleda link, šaljem ga raščlanjenog da se vidi sve:
http://www.autozine.org/ Manufacturer /
Germany / Ford_Europe.html (zapazi detalj

)
Talladega_500 piše:fancy piše:Život u USA nije kao u seriji "Sex & the city"

Kako-kome.
...
Apsolutno tačno, ali drugu stranu (onih kojima
nije) retko imamo priliku da vidimo. Gradove sa
de facto zabranjenim zonama, rezidencijalne četvrti opasane žicom, zabranu šetanja osim na za to predviđenim mestima, zabranu košenja trave kosilicom u svom dvorištu osim u unapred predviđen dan i još gomilu stvari (koje sad ne bih navodio u ovom offu od offa...

)
Na isti način na koji doživljavam tvoj "kako kome" prihvati da je i u Srbiji tako. Niti ovde svi voze lubeničare karavane i GOlfove Mk2 niti furaju dizel zato što ga je jeftinije voziti. Neki ga vole zbog obrtnog momenta i shodno s tim, udobnosti u vožnji npr.
Talladega_500 piše:fancy piše:Život u USA nije kao u seriji "Sex & the city"

Ali ako zavrsis fakultet (sto zaista nije tesko, ja sam ga zavrsio,
a 90% vremena sam prespavao na casovima), mozes ocekivati normalan zivot.
...
Da, prijatelju... dobijamo naciju sa fakultetski obrazovanim građanima koji su svoje fakultetske dane prespavali i sve što znaju je da nabroje svoje predsednike a od ostatka sveta znaju samo za Mexico (mesto gde beže kriminalci po defaultu) i Canadu (rodni grad Bryan Adamsa)

Ah, da, poznato im je i da je Iraq jako bitan za veličinu i štedljivost motora u njihovim automobilima i Afganistan kao leglo tradicionalnih prijatelja, Talibana (
according to Rambo 3).
p.s. pitao si me za Lexus, Acuru i Infiniti - moj laički odgovor je da su japanski.