Greska P0149
Moderator: Dragomir
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Greska P0149
Ово је неки распад биксне или лагера ,или се разлабавио анласер или је нешто отпало , или ....
Шта је овако уништило магнете статора ?
Шта је овако уништило магнете статора ?
- nikouro
- Poruka: 251
- Član foruma od: utorak, 5. dec. 2017. u 09:58h
Prepostavljam kuglica kvacila. Jednu sam nasao, drugu ne. Takodje, jedna je biksna stradala l ne mogu da procenim da li kugla prvo ispala pa bisna stradala, il je biksna otisla pa kugla ispala ? Kako god.
Po prljavstini koju sam nasao u anlaseru to traje vec neko vreme.
Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока
Po prljavstini koju sam nasao u anlaseru to traje vec neko vreme.
- CyberFX
- Poruka: 113
- Član foruma od: četvrtak, 14. nov. 2019. u 10:42h
kupi drugi anaser, trebalo bi ja je isti za tddi i tdci a ja sam 100% siguran da moze da pase i od mondea ili nekog sasvim treceg auta (marke)
uglavnom nemoj da bacas taj anaser, ako tebi ne treba pokloniga nekom ko je vec remontovao svoj anaser...
da si u mom okrugu dao bih ti od renoa na test, ja cuvam taj od renoa za slucaj da meni skikne
uglavnom nemoj da bacas taj anaser, ako tebi ne treba pokloniga nekom ko je vec remontovao svoj anaser...
da si u mom okrugu dao bih ti od renoa na test, ja cuvam taj od renoa za slucaj da meni skikne
Ford Focus Mk1 1.8TDCi Karavan 2004
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4941
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Od mondea ne može.
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
Послато са Poco x3 помоћу Тапатока
- nikouro
Uzet polovan anlaser danas oko podneva. Isti otvorio, ocistio, podmazao, sklopio i ugradio u auto. Isproveravao dolazne struje i ... Na pola kljuca pali sa starim akumulatirom na kome je izmerena struja 12.55V.
I ovaj rotor na drugom anlaseru takodje ima one rese tj kanale pa prepostavljam da je to normalno. Ovaj stari cu sacuvati jer su cetkice vise nego dobre. Kvacilo je takodje dobro. Bendiks moze jos da sluzi dugo. Ona jedna kugla ide u rupi ispod kvacila tj izmedju osovine rotora ( na kraju gde je zupcanik ). Kuciste cu najverovatnije da nabavim drugo, kao i biksne, da sastavim i radice stari kao nov .
Sve u svemu, los, neispravan anlaser je glavni krivac sto nisam mogao da pokrenem motor. Greska koja je ocitana, tu je ocigledno pre ovog kvara tako da ona nije uzrok ( neko je to u prethodnim postovima i napisao ).

I ovaj rotor na drugom anlaseru takodje ima one rese tj kanale pa prepostavljam da je to normalno. Ovaj stari cu sacuvati jer su cetkice vise nego dobre. Kvacilo je takodje dobro. Bendiks moze jos da sluzi dugo. Ona jedna kugla ide u rupi ispod kvacila tj izmedju osovine rotora ( na kraju gde je zupcanik ). Kuciste cu najverovatnije da nabavim drugo, kao i biksne, da sastavim i radice stari kao nov .
Sve u svemu, los, neispravan anlaser je glavni krivac sto nisam mogao da pokrenem motor. Greska koja je ocitana, tu je ocigledno pre ovog kvara tako da ona nije uzrok ( neko je to u prethodnim postovima i napisao ).

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ти жељебови су од балансирања
- nikouro
Da, to sam i ja pomislio kada sam rastavio drugi anlaser.
- nikouro
Da sumiram tj da zatvorim ovu temu. Kvar tj neverglanje i paljenje auta izazvao je neispravan anlaser, sto se da videti iz prethodnih poruka.
Ostatak price je u temi :
Skidanje anlasera Focus mk1 tddi/ci
viewtopic.php?f=58&t=35332
Ostatak price je u temi :
Skidanje anlasera Focus mk1 tddi/ci
viewtopic.php?f=58&t=35332